Én pont ezért dobom még kisvakként ezen a szinten majdnem mindig, mert ha betalál a flop mindig túlértékelem. Egyébként én is Want2Push stílusában játszom, ha éppen nem dobom :-)
Az az elsődleges célom, hogy minél kevesebb kritikát kapjak és minél kevesebb hibás partit kelljen felraknom, és nem az, hogy minél többet nyerjek...az úgyis jön hosszútávon ha az elsődleges cél teljesül!
A második partit elég nyakatekert módon játszottad, vagyis cselesen... :D
Egyébként a pechszéria és a hiba valóban együtt jár, ez nem is kérdés. Viszont nem mindegy, hogy mennyire (nálam még sajnos túlontúl erős ez az összefüggés; én személy szerint igen könnyen elvesztem az önuralmam és össze-vissza kezdek blöffölgetni :)). Mindazonáltal sztem minél jobbak és tapasztaltabbak vagyunk, annál jobban tudjuk mindezt kezelni.
Egyébként mindennek a fordítottja is igaz. Megfigyeltem, hogy amikor jól megy a játék, akkor mintha a kétes szitukban sokkal jobb döntéseket hoznék.
Napon belül (mondjuk 2-4e hand) simán lehet akár 10 buyines ingadozás is. Nekem az elmúlt két napban egyaránt volt. NL400-on mindkétszer kb. 2000€-os minusszal kezdtem, de aztán sikerült megfordítani, és végül +1000€-val zártam ezt a két napot.
A második partit elég nyakatekert módon játszottad, vagyis cselesen... :D
Egyébként a pechszéria és a hiba valóban együtt jár, ez nem is kérdés. Viszont nem mindegy, hogy mennyire (nálam még sajnos túlontúl erős ez az összefüggés; én személy szerint igen könnyen elvesztem az önuralmam és össze-vissza kezdek blöffölgetni :)).
Egyébként mindennek a fordítottja is igaz. Megfigyeltem, hogy amikor jól megy a játék, akkor mintha a kétes szitukban sokkal jobb döntéseket hoznék.
Napon belül (mondjuk 2-4e hand) simán lehet akár 10 buyines ingadozás is. Nekem az elmúlt két napban egyaránt volt. NL400-on mindkétszer kb. 2000€-os minusszal kezdtem, de aztán sikerült megfordítani, és végül +1000€-val zártam ezt a két napot.
Nekem erős a gyanúm hogy a zavarodottságot még a gyengébb ellenfelek is megérzik, és jobban kezdenek játszani. A "kötelező" c-betre visszaemelnek, a blöffre nem dobnak, stb. Valahol azt olvastam, hogy vesztő szériában feszesebben kell játszani. Szerintem ez jó tanács, mert feszes játék mellett kevesebb döntést kell hozni.
Én is éppen egy vesztő szériában voltam a közelmúlban és elkezdtem 9 db full asztalon játszani (NL20). Agyhalál, de így egyszerűen rákényszerítem magam, hogy nagyon feszesen játszak és a kétes szituációkban dobjak. Eddig ez nálam bevált, de nagyon fárasztó...
Ezen a szinten még nem hiszem, hogy annyira figyelnek az ellenfelek, hogy ezt kiszúrják.
Nekem is hibám egyébként, ha egy bukó sorozatban vagyok, többet blöffölök az optimálisnál és rosszul callolgatok, ha pedig megy a szekér, akkor 10-ből 8-szor meghozom a jó döntést. Nehéz játék a póker...
Amikor sorozatban így vernek szét, akkor már én érzem magam halnak.