A hét partija március 24.
Hát ez a call helyes válasz.... Nem tudom...
Én kb pont fordítva alkalmaznám. Inkább reraise és néha elvetve call, majd turn ujra ertekeles... De az esetek 80-90% ban reraise. Miert adjak ennyi outot neki a javulásra...?
Hát ez a call helyes válasz.... Nem tudom...
Én kb pont fordítva alkalmaznám. Inkább reraise és néha elvetve call, majd turn ujra ertekeles... De az esetek 80-90% ban reraise. Miert adjak ennyi outot neki a javulásra...?
Eygrtelmű rr....
Azt mondja,ha a turnön újra emel,akkor eldobhatjuk a lapunk..
Nem egyszerübb,most tisztázni ,h-h állunk?Jó esetben,már flopon dobja...és ha így is emel a turnön,akkor easy fold, ha checkol,akkor+nyitunk...
Biztos ráemelnék. Még a végén lejön egy magas lap turn-re és eldobom. Inkább tisztázzuk már a flop-on kinek mije van.
Szerintem call.
A visszaemelést csak jobb lappal adja.
Szerintem két esetben van értelme visszaemelni:
1. Amit írt is, hogy az ellenfelet olyannak ismertük meg, aki sokszor támad újra a turnön lap nélkül.
2. Van lent két egyszínű, vagy kapcsolódó lap.
Viszont ilyen száraz flopon ez szerintem egyértelmű call. Nekem legalábbis az.:)
Szerintem call.
A visszaemelést csak jobb lappal adja.
Felvetődik bennem 2 kérdés:
1. callolsz, veszélytelen T-nél alacsonyabb lap jön, és ellenfeled újra nyit 2/3 potot, mit teszel? Sima dobás? Call ismét(riverre mi a terv)?
2. callolsz, A-J jön, és ellenfeled checkel, mit teszel? Ha checkelsz mögötte, és riveren nyit fél potot mit teszel?
szerintem is call. csak így tudunk további value-t szerezni KQs és társaitól.
másrészt ha emelsz, eldobja a lapokat amiket versz, tehát a "helyes" játékra bírod rá. az pedig nem jó dolog.
agresszívabb ellen pedig kiszoríthat minket a potból egy blöff-reraisel.
1. ellenféltől függ, ha straightforward, v. nagyon passzív calling station, esetleg dobás.
jobb TAG-ok ellen általában call (ha képesek secondbarrelre, de ez ugyanaz ami oda van írva).
2. riveren félpot emelés: szerintem call. nagyon jó scary card neki amire blöffölhet, ráadásul jó pot odds.
tipikus way ahead/way behind szituáció.
az egyetlen, amikor +EV a reraise flopon szerintem ha az ellenfélnél pont T van, ő megadja a flopon, mi pedig nyitunk turnon, amikor is bedobhatja. de ez elég ritka.
ez jó cikk: http://www.cardplayer.com/author/article/all/124/6599
Én is reraise-t nyomtam. Már a flopon ki szeretném deríteni, hogy hogyan is állunk.
Én úgy gondolom, hogy nem célunk, hogy megadja a visszaemelésünket! A legjobb elvárásunk szerint bedobja, de ha nem így van akkor is elbizonytalanítjuk és valszeg nem folytatja a támadás és egy check után újból betelhetünk.
Én legalábbis így játszanám.