Kisebb tétes 6 max asztalokon tökéletesen működik az itt fellelhető indulási stratégia, és az ehhez tartozó színtiszta ABC-póker. Saját tapasztalatom, hogy ezeken a téteken - mondjuk 95%-ban - teljesen felesleges az ellenfelet megjátszani (a legtöbbjük annyira süsü, hogy úgysem látja csak a vacak flopolt párját, figyelembe sem veszi, hogy éppen vacak oddsot kapott-e egy tartásra vagy sem, egyéb finomságokat meg pláne nem vesz észre, főleg az amerikaiak), bár nyilván lehetnek esetek, amikor annyira nyilvánvaló és pontosan belőhető valakinek a folyamatos hülyesége, hogy érdemes az esetek nagy részében határozottan megjátszani az inast, mert szinte mindig blöfföl, reraisel.
A lényeg szerintem: 95%-ban ABC-póker.
NL100-tól már nem tudok nyilatkozni, mivel csak mikrolimiten játszom.
én NL25-től egy kicsit visszajátszósabb/agresszívabb/lazább lennék, persze inkább az értelmesebbek ellen... jövedelmezőbb és jobban lehet fejlődni, de kell hozzá a bankroll, most én is nagyon visszavettem ennek hiányában... ja és így előbb elkezded szokni a nagyobb varianciát ami nagyobb téteken van...
de ezzel a véleménnyel szerintem egyedül vagyok a fórumon kb., szóval inkább ne hallgass rám;).
Amennyiben mikrolimiten játszanék full ringen, nem nagyon vacakolnék, nagyon szigorú preflop indulási stratégiát követnék, vagyis csak prémium lapokkal szállnék harcba, illetve a párokkal, hogy setet floppoljak. Ha jön a lapom a flopra, akkor tolnám be a pénzt agresszívan, úgyis kifizet vki, ha meg nem jön, akkor meg fold.
Ahogy mész magasabbra, ezen folyamatosan változtatni kell, előbb-utóbb beszerezni a Poker Trackert és elemezni a saját játékod, illetve a regulár ellenfelek játékáról is képet kell nyerni. Ahogy fentebb mész, egyre lazább indulási stratégia kell, de szerintem ez igazából csak NL200 fölött szükséges.
Esz szó mint száz: preflop tight, flop után agresszív légy.
Esz szó mint száz: preflop tight, flop után agresszív légy.
Vika és Peterpanic is emlegette az ellenfelek értelmi színvonalát. Valóban erre is figyelni kell. Tegnap egy partiban ketten maradtunk egy amcsi ellen (Cake NL20 FR). AJ4 flop és egy semleges turn után leestett riverre a 3. treff, ráadásul J. Én emeltem potnyit, pedig a világon nem volt semmim. Úgy voltam vele, ha van egy kis esze, elriasztja a flösesély vagy a két bubi. Az idiótája megadta A8-cal. Persze lehet mondani, hogy jó volt a readje, de itt nem erről volt szó. Egyszerűen csak látta a top párját és annyi esze se volt, hogy végiggondolja, hogy mennyire borzalmas river érkezett az ő szempontjából.
Vika és Peterpanic is emlegette az ellenfelek értelmi színvonalát. Valóban erre is figyelni kell. Tegnap egy partiban ketten maradtunk egy amcsi ellen (Cake NL20 FR). AJ4 flop és egy semleges turn után leestett riverre a 3. treff, ráadásul J. Én emeltem potnyit, pedig a világon nem volt semmim. Úgy voltam vele, ha van egy kis esze, elriasztja a flösesély vagy a két bubi. Az idiótája megadta A8-cal. Persze lehet mondani, hogy jó volt a readje, de itt nem erről volt szó. Egyszerűen csak látta a top párját és annyi esze se volt, hogy végiggondolja, hogy mennyire borzalmas river érkezett az ő szempontjából.
én NL25-től egy kicsit visszajátszósabb/agresszívabb/lazább lennék, persze inkább az értelmesebbek ellen... jövedelmezőbb és jobban lehet fejlődni, de kell hozzá a bankroll, most én is nagyon visszavettem ennek hiányában... ja és így előbb elkezded szokni a nagyobb varianciát ami nagyobb téteken van...
de ezzel a véleménnyel szerintem egyedül vagyok a fórumon kb., szóval inkább ne hallgass rám;).