medgypeti
Válasz Vika kommentjére
2008. ápr. 25. 12:02

Kisebb tétes 6 max asztalokon tökéletesen működik az itt fellelhető indulási stratégia, és az ehhez tartozó színtiszta ABC-póker. Saját tapasztalatom, hogy ezeken a téteken - mondjuk 95%-ban - teljesen felesleges az ellenfelet megjátszani (a legtöbbjük annyira süsü, hogy úgysem látja csak a vacak flopolt párját, figyelembe sem veszi, hogy éppen vacak oddsot kapott-e egy tartásra vagy sem, egyéb finomságokat meg pláne nem vesz észre, főleg az amerikaiak), bár nyilván lehetnek esetek, amikor annyira nyilvánvaló és pontosan belőhető valakinek a folyamatos hülyesége, hogy érdemes az esetek nagy részében határozottan megjátszani az inast, mert szinte mindig blöfföl, reraisel.
A lényeg szerintem: 95%-ban ABC-póker.
NL100-tól már nem tudok nyilatkozni, mivel csak mikrolimiten játszom.

Teljesen egyetértek.

peterpanic
Válasz medgypeti kommentjére
2008. ápr. 25. 12:24

én NL25-től egy kicsit visszajátszósabb/agresszívabb/lazább lennék, persze inkább az értelmesebbek ellen... jövedelmezőbb és jobban lehet fejlődni, de kell hozzá a bankroll, most én is nagyon visszavettem ennek hiányában... ja és így előbb elkezded szokni a nagyobb varianciát ami nagyobb téteken van...

de ezzel a véleménnyel szerintem egyedül vagyok a fórumon kb., szóval inkább ne hallgass rám;).

kanrich_
Válasz peterpanic kommentjére
2008. ápr. 25. 13:17

Amennyiben mikrolimiten játszanék full ringen, nem nagyon vacakolnék, nagyon szigorú preflop indulási stratégiát követnék, vagyis csak prémium lapokkal szállnék harcba, illetve a párokkal, hogy setet floppoljak. Ha jön a lapom a flopra, akkor tolnám be a pénzt agresszívan, úgyis kifizet vki, ha meg nem jön, akkor meg fold.
Ahogy mész magasabbra, ezen folyamatosan változtatni kell, előbb-utóbb beszerezni a Poker Trackert és elemezni a saját játékod, illetve a regulár ellenfelek játékáról is képet kell nyerni. Ahogy fentebb mész, egyre lazább indulási stratégia kell, de szerintem ez igazából csak NL200 fölött szükséges.
Esz szó mint száz: preflop tight, flop után agresszív légy.

Littlemage
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 25. 13:40

Esz szó mint száz: preflop tight, flop után agresszív légy.

Ez legalább 6 :D

de amugy egyetértek :)

Bodza18
Válasz Littlemage kommentjére
2008. ápr. 25. 14:19

Vika és Peterpanic is emlegette az ellenfelek értelmi színvonalát. Valóban erre is figyelni kell. Tegnap egy partiban ketten maradtunk egy amcsi ellen (Cake NL20 FR). AJ4 flop és egy semleges turn után leestett riverre a 3. treff, ráadásul J. Én emeltem potnyit, pedig a világon nem volt semmim. Úgy voltam vele, ha van egy kis esze, elriasztja a flösesély vagy a két bubi. Az idiótája megadta A8-cal. Persze lehet mondani, hogy jó volt a readje, de itt nem erről volt szó. Egyszerűen csak látta a top párját és annyi esze se volt, hogy végiggondolja, hogy mennyire borzalmas river érkezett az ő szempontjából.

Vika
Válasz Bodza18 kommentjére
2008. ápr. 25. 14:39

Vika és Peterpanic is emlegette az ellenfelek értelmi színvonalát. Valóban erre is figyelni kell. Tegnap egy partiban ketten maradtunk egy amcsi ellen (Cake NL20 FR). AJ4 flop és egy semleges turn után leestett riverre a 3. treff, ráadásul J. Én emeltem potnyit, pedig a világon nem volt semmim. Úgy voltam vele, ha van egy kis esze, elriasztja a flösesély vagy a két bubi. Az idiótája megadta A8-cal. Persze lehet mondani, hogy jó volt a readje, de itt nem erről volt szó. Egyszerűen csak látta a top párját és annyi esze se volt, hogy végiggondolja, hogy mennyire borzalmas river érkezett az ő szempontjából.

Én ma futottam bele egy amiba, aki valami K4o-hoz hasonló csodával adta a preflop 33-as emelésemet. Flopra lejött a 349 szivárvány, emeltem potnyit, erre visszaküldi. Addig nem vettem észre, hogy nagyon visszaemelgetett volna, úgyhogy elgondolkodtam (mondom ez vagy AA, ami jó nekem, de inkább nagyobb set, ha értelmes az emberem), és mint később kiderült, ez volt a nagy hiba, amcsi idióták ellen nem szabad gondolkodni alacsony set-et flopolva, tolni kell, mint az állat. Lényeg a lényeg, lelassította a játékomat, és riverre leesett a 4 lapos flush-se a négyeséhez. Iszonyatosan haragudtam persze magamra.

Vika
Válasz peterpanic kommentjére
2008. ápr. 25. 14:44

én NL25-től egy kicsit visszajátszósabb/agresszívabb/lazább lennék, persze inkább az értelmesebbek ellen... jövedelmezőbb és jobban lehet fejlődni, de kell hozzá a bankroll, most én is nagyon visszavettem ennek hiányában... ja és így előbb elkezded szokni a nagyobb varianciát ami nagyobb téteken van...

de ezzel a véleménnyel szerintem egyedül vagyok a fórumon kb., szóval inkább ne hallgass rám;).

Szerintem ott érdemes kicsit laza-agresszívabbnak lenni mikron, ahol sok a bónuszvadász. Sok teremben ez valóban NL25-nél kezdődik, nagy segítség lehet, ha egy terem vagy hálózat jelzi valahogy, mennyi leosztást nyomott le a delikvens náluk (például Merge), ebből jól látható, hogy ki "ringyóskodik". :) Ellenük már NL25-ön is lehet lopkodni a kisebb potokat különösebb ellenállás nélkül, felesleges kockázatba a legtöbbjük nem fog belemenni.

R1per2
Válasz Vika kommentjére
2008. jún. 24. 17:07

Image

lederman
Válasz R1per2 kommentjére
2008. jún. 24. 18:13

Image

Ez nagyon jó!!

Élő ügyfélszolgálat