kanrich_
Válasz krondorl kommentjére
2008. jan. 8. 23:23

A következő indulási stratégiát egy NL1000-en játszó profitól kaptam.

Korai: 99+, AQ+, KQs
Középső:77+, AJ+, KQ, JTs+
Hátsó: 22+, AT+, AXs, KT+, T9s, 89s
Button: AXo, K9o

Nekem ebben a stratégiában nagyon nem tetszik az, hogy korai pozícióból a KQs-t ajánlja, az AJs, vagy AJ-t pedig nem...Számomra ez fura, mert én a KQ-t (legyen az suited vagy offsuit) nem tartom egy jó lapnak. Connectorként nem olyan jól használható, párt alkotva pedig soha nem a TPTK lesz nálunk, hanem csak egy top pár második kickerrel, amivel igen nagy bajba kerülhetünk, főleg pozíción kívül! Akkor már inkább az AJ-t játszanám meg, ahol egy J magas flopon jó eséllyel nállam van a legjobb lap.
A KQ-t még középső pozícióban sem szeretem.

Ami viszont igazán érdekelne, h h alakul a 3bet-range, illetve a call-3bet-range?
Pl QQ,AK itt honnantól kezdve visszaemelő lap?

Nálam bárhonnan visszaemelő lapok, amiket írsz, nagyon más lapokkal (JJ-t kivéve pozícióból) speciális helyzeteken kívül (CO emelés vaklopási kisérletként stb) más lapokkal meg nagyon nem 3betelnék full ringen.
De én mostanában kezdtem ismét full ringgel foglalkozni, mert élőben főleg ilyen asztalok vannak, nem tartom magam még sajnos túl jónak itt (sem).

Argentína
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. jan. 9. 0:18

Én nagyon sokat jáccok full ring. Szerintem konkrét indulási stratégia nem létezik: minden asztal-, ellenfél- és leginkább teremfuggo!
Vannak termek ahol feszesen jobban lehet nyerni (Bodog), van ahol sztem lazán kell jáccani (Cake).
A full ringnél sztem nagyon sokat számit a rutin. Például egy jó játékos ki tudja hozni az összes párt plusszosra, poziciotol fuggetlenul.

Az elottem szolokkal nagyjábol egyetértek az indulási stratégiákban, nálam valahogy igy néz ki a dolog:
Korai: AA, AK, AQ, KK, QQ, JJ mindig raise
AJ, TT, 99 limp or raise
KQs, KJs, QJs, J10s, Axs limp, de legelsobol inkább fold, ha már 1 valaki megadta a vakot, akkor mindig call
77-22 limp, never fold
Középső: AA, AK, AQ, KK, QQ, JJ, AJ, TT, 99, 88 raise
KQs, KJs, K10s, QJs, Q10s, J10s, Axs, 109s, 98s limp
77-22 limp
Hátsó: AA, AK, AQ, KK, QQ, JJ, AJ, TT-77, A10s, KQs raise, ha körfold van, akkor szinte mindegyikkel lehet emelni, ami a középsonél limp volt
66-22, J9s, 109s, 108s, 98s, 97s (kedvenc lapom, nem dobom el!:)), 87s, 86s, 76s, 75s, 65s, 64s, 54s, 53s, K9s, K8s, Q9s, ha sokan limpeltek akkor call

Nagyjábol ennyi, remélem áttekintheto. Ebbol is látszik, hogy én az átlagosnál lazábban jáccok, általában NL200-400-on.
Ja és a 3bet: AA, KK, QQ, JJ, AK mindig, pozicios emelésekre, tehát mondjuk ha SB, BB-n vagyunk, akkor AQ, AJ, TT,99 is nyugodtan lehet reraise, de ez már inkább ellenfélfuggo.

R1per2
Válasz Argentína kommentjére
2008. máj. 1. 1:36

FR vagy SH?

Írtam egy megjegyzést az egyik cikkhez(TAG vagy LAG?), de nem jelent meg, lehet megfog, nem értek ehhez a honlaphoz.
Szóval az ott leírt értékek kissé furcsák, talán túl tightak lehetnek. Az én vpip-m TAG játékosként ultrafeszes a 12%-al, míg a pfrem már laza a 8%-al. Ismerek egy nagyon jó nyerő TAG játékost 15/12-vel is, a laza játékosok még efölött kezdődnek, nem?
Egyébként pedig az SH-FR témát szeretném egy picit boncoglatni. Egy full ring játékos egy olyan SH asztalnál ül, ahol néhány partyban full ring játékot játszik. Akkor teszi ezt, amikor az első 3-5 pozícióból történik akció, és ilyen esetben az inuló lapjait feszesebben és passzívabban játsza meg.
Amennyiben dobások történtek, ugyanaz preflop játék zajlik(optimálisan), mint SH-n, ugyanannyi vpipvel, szinte 0 limppel, minden pp emelő lap, TAG vagy LAG játékként, ugyanúgy 30% fölötti blind steallel és vakvédelemmel, 3bettel, stb.
Tehát az SH játékosok megfosztják magukat a Full Ringre jellemző leosztásoktól, csak az "első 4 dobta" stratégiát ismétlik, lefelezve a variációk tárházát.
Szerintem egy jó FR játékos ugyanolyan jó SH játékos is kell hogy legyen, mert ha nem az, akkor fullringen sem játszik optimálisan (más kérdés, hogy ott alacsony téten nitként is lehet nyerni, de az attól még nem optimális)

Amit itt leírtam, csak egyszerű saját gondolatmenet, amiről én magam sem vagyok meggyőződve, ezért kérném a Ti véleményeteket is erről. Baromság az egész, vagy csak a spanyol viaszt találtam fel?

peterpanic
Válasz R1per2 kommentjére
2008. máj. 1. 2:02

hát a preflop játék... az nem túl változatos 6maxon:) de fullringen sem.
a postflopon van a lényeg.
shorthanded asztalokon rengeteg HU potot játszol, fullringen meg az esetek 80%-ban multiway potok vannak.
a headsup partikban pedig jobban kijön, hogy mennyire ismered az ellenfeled, mennyire tudsz "rájátszani", meg olvasni a lapjait... stb.:)

R1per2
Válasz peterpanic kommentjére
2008. máj. 1. 2:09

Ja, a postflop játékról nem írtam, a multiway pot kialakulása nagyban függ attól, hogy hány aktív játékos maradt az első akciótól, nyilván ha fr-en UTG emel, több megadóra lehet számítani, minta MP-ből jön, ami az SH EP-nek felel meg.
Arra akarok kilyukadni, hogy itt sincs különbség a kettő között, ha azt nézem, hogy az első 4 dobta.
Azért a 80% túlzás, inkább legyen az 20%. Azért szokott lenni multiway pot inkább, mert amikor koraiból limpelnek, arra ritkábban emelnek rá hátulról.

szaki
2008. máj. 1. 17:54

Ha ez ilyen marhaegyszeru lenne akkor ezen analogiat folytatva a HU is valojaban FR.

R1per2
Válasz szaki kommentjére
2008. máj. 1. 18:44

Ott már van egy "aprócska" különbség, ott a kisvak az osztó.
Egy fr és egy sh játékosnak is a "kisvak beszél mindig először" szerepkört kell megtanulni jól játszania.
A HU ezért szerintem már nagyobb különbség.

szaki
2008. máj. 1. 19:25

Ott már van egy "aprócska" különbség, ott a kisvak az osztó.

Nem igaz.
Ez eleg nagy marhasag ugyan ,de nem mindenhol van igy.

Anyway nem ertetted mire celoztam. Probald atgondolni ,hogy minel shortabban jatszol annal inkabb mely mas tenyezok jonnek meg elo ,ugyanigy minel magasabb teten minel jobb ellenfelek ellen.

Amit irkalsz abban van racio kis teten.
sztem

R1per2
Válasz szaki kommentjére
2008. máj. 1. 19:43

Hogy érted, hogy marhaság? Ez a szabály :)
Míg több fős asztalokon kisvakból nem nagyon érdemes játszani a rossz pozíció miatt, sokszor érdemes dobni, addig HU-ban onnan lehet nyerni igazán, tehát minden lap megjátszható.

Egyébként mi ugyanarról beszélünk!
Ahogy dobálják be a lapokat elölről, úgy lesz az asztal egyre shortabb, és előjönnek azok a tényezők, amikre célzol.
Ki a jobb fr játékos? Ki fog többet nyerni?
1. a "sablonos" fr játékos, akinek mindegy, hogy az emelés UTG-ből jött vagy középről, nem számít hogy kitől, csak a tutira vár, a blind stealje is 12%, vagy
2. az az fr játékos, aki képes ugyanúgy jól sh és super sh asztalokon is brillírozni, bőven plusszosra hozva és lejátszva azokat a játékosokat, akik nem alkalmazkodnak az olyan szituációkhoz, ami sh játékká teszi az fr leosztásokat (az első 4-5 eldobja lapjait, vagy flop után HU szituáció)

Még ilyet is olvastam egy fórumon, hogy sh-n többet kell blind stealelni. Nonszensz! A blind steal a CO és blindról érkező első nyitás a körben, lehetnek 50-en is az asztalnál, a szituáció ugyanaz, mintha 3handes asztalon ülnék. A különbség csak a szituáció gyakoriságában van, de attól még ugyanúgy jól kell megjátszani azt is az optimális játékhoz.

szaki
2008. máj. 1. 19:46

Hogy érted, hogy marhaság? Ez a szabály :)

Nyiss mar meg pl. egy PartyPokeres asztalt ahol HUot jatszanak es erosen koncentralj ,hogy jol latsz e.

Élő ügyfélszolgálat