Alessio
Válasz Alessio kommentjére
2010. febr. 28. 21:19
Want2Push: Neked nem lehet, hogy viszont az agresszió hiánya a gond az NSDW-nél?
Láttam, hogy mostanában check/call-t játszol.
aprajafalva
2010. febr. 28. 23:59
Nekem a NSDW vonal folyamatosan csökken. Néhány k hand óta stagnál vagy csak kicsit csökken. A profit viszont most szépen jön egyenlőre.
want2push
Válasz aprajafalva kommentjére
2010. márc. 5. 12:35
Nekem a NSDW vonal folyamatosan csökken. Néhány k hand óta stagnál vagy csak kicsit csökken. A profit viszont most szépen jön egyenlőre.
Amennyiben nyerő vagy csökkenő NSDW vonallal, az még nem a világ vége, sőt. Simán lehetsz vele nyerő akár NL1000-en is, tapasztalatból mondom (én szinte 2PTBB-t hozok vele nagy minta alapján). Az már más kérdés, hogy ez-e a legprofitábilisabb játékstílus, akármilyen jól is játszod ezt. Valószínűleg nem az.
Want2Push: Neked nem lehet, hogy viszont az agresszió hiánya a gond az NSDW-nél?
De, ez szinte biztos. Viszont egy jó ideje elkezdtem "kísérletezgetni", és most már elég sok a barrel, thin value bet, illetve blöff. Semleges/marginal helyzetekben is agresszívebb vagyok mostanában, mint régebb. Így most már sokkal inkább "balanced" a rangem, mint korábban volt. A WWSF is fölment 50%-ra, illetve a piros vonal is stagnál/kicsit növekszik. Pedig ez nem volt egy nyerő időszak, pár buyin elment közben.
Ha nagyobb minta alapján pozitivak lesznek a tapasztalataim az átállással kapcsolatban - és úgy érzem, hogy ez hasznos lehet másoknak is -, akkor majd írok róla egy részletes beszámolót.
Eddig a következő tapasztalatot vontam le, a SDW és a NSDW ellentétesen mozog. Gondolom ez nem nagy újdonság. :)
V.Peti
Válasz want2push kommentjére
2010. márc. 5. 12:40
van egy remek videósorozat DC-n The Red Line címmel. annak főleg az első pár része volt a témában nagyon jó, akit érdekel mindenképpen nézze meg
kisrapi
Válasz V.Peti kommentjére
2010. márc. 5. 15:12
van egy remek videósorozat DC-n The Red Line címmel. annak főleg az első pár része volt a témában nagyon jó, akit érdekel mindenképpen nézze meg
Többször is elkezdtem már az első részt, de a srác hangjától kb insta bealszom:)
V.Peti
Válasz kisrapi kommentjére
2010. márc. 5. 15:14
nézd végig. a második fele sokkal jobb, mint az első.
Badarka
2010. márc. 5. 15:55
Vannak (pf agró) regek akik 2 alatti TAF-al hoznak vízszintes nonSD-t, de 3TAF-el is lehet hatalmas bukó a mutatás nélküli.
A nonSD-t nem általában az agresszió határozza meg, hanem, hogy mennyire értelmes, irányított ez az agresszió. Az esztelenül tolt c-bet meg barrel hatalmas pénzeket vihet el, ha nem az arra alkalmas fél ellen, arra alkalmas boardon csinálod.
Inkább arról van itt szó, hogy be kell állítani egy értelmes egyensúlyt a korai és a kései utcás agresszód között, nem esve abba a hibába hogy a flopon csak azért lapátold a pénzt, hogy későbbi utcán sokat dobhass.
Szerintem a nonSD fejezi ki igazán egy pókeres képességét. Na nem a niteknél, ott nem lehet csodálkozni a növekvő piroson. Egy 6max 25/21-es játéknál -5PTBB/100 alatt tartani szar, lapnélküli sessionben, na az szép munka.
Taz
2011. febr. 27. 23:54
itt a piros, hol a kék?
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni sd, non-ds témában.
Ha megnézitek az ehavi grafikonom: ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
abból egyértelműen látszik, hogy hatalmas különbség van a piros és kék grafikonom között.
A hand-eket NL50 HU-ban játszottam PS-en a következő statokkal:
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Ha egy kicsit nagyobb mintát nézünk meg, akkor látható, hogy csak ebben a hónapban fordult meg a két görbe:
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Tudom ez a mennyiség még nem rettentően reprezentatív minta, de kiindulási alapnak szerintem megteszi.
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, hogy mivel tudnám fejleszteni a játékomat sd vs. non sd kapcsán.
nevergreen
Válasz Taz kommentjére
2011. febr. 28. 3:37
Tudom ez a mennyiség még nem rettentően reprezentatív minta, de kiindulási alapnak szerintem megteszi.
amit betettél, abból nonsd/sd témában semmire nem szabad következtetni, főleg nem szabad trendeket látni bennük. a statjaidból (amúgy elég hiányos, sok más stat sokkal fontosabb lenne) nekem elsőre az látszik, hogy nem vagy elég aggresszív, és a flopon vagy a legpasszívabb, a riveren a legaggresszívabb, ez tuti nem jó. flopon sokkal többet kell támadnod. a flop cbet 42 nagyon alacsony, heads upban különösen. ha megadtál preflop, sokat adsz meg flopon, ragadnak hozzád a lapok. a wtsd-w$sd sincs rendben, de ez pont az előzöekből következik is, nem dobatsz lapot és/vagy sokszor adogatsz meg gyengébb lappal.
lehet, hogy félre fogsz érteni, nem megbántani akarlak, de szerintem ezekkel a statokkal nl50-en nem lehetsz nyerő. ha van rá pénzed, maradj 50-en, és amit elbuksz, fogd fel tanulópénznek. ha viszont nincs, akkor inkább menj le mikróra, amíg bele nem tanulsz/rázódsz.