LifeNitz
Válasz nevergreen kommentjére
2011. dec. 23. 5:33

sziasztok, szeretnék segítséget kérni valahogy a Redlineom helyre rakásához, igazából ha egy normális sessionom van kb 2000hand alatt kijövök fél BI minuszban vele, csak a baj h hosszutávon iszonyatosan rosszul néz ki, egyszerüen nemtudom mi okozhat ekkora problémát!

hosszutávon meg 600handenként "bukok" egy BI-t Redlineon

murphy66
Válasz LifeNitz kommentjére
2011. dec. 23. 10:15

Rengeteg oka lehet, hogy miért ilyen a non showdown winningsed.

Jó lenne tudni, hogy milyen limiten játszol és esetleg a statjaid is segíthetnek ennek eldöntésében, de szerintem a legjobb, ha magadnak teszed fel a kérdést, hogy miért vagyok vesztő non-showdown? Azt tartsd szem előtt, hogy a showdown és a non-showdown winningsed összefügg. Ha az egyiken változtatni akarsz az a másikon is változtatni fog. Íme néhány példa:

Lehet, hogy laza passzív sokat megadó játékosok ellen játszol sokat? Ebben az esetben természetes, hogy sok parti showdownig megy és ott fogod a sörre valót megtermelni. Ha ilyenkor veszítesz non-showdown az inkább az ellenfeleid minősíti mint téged.

Elképzelhető, hogy túl későn engedsz el kezeket? Meglátásom szerint a kisebb téteken nagyon gyakori, hogy TP vagy akár húzó jellegű lapokkal sokszor megadnak a floppon majd a turnon is és csak a riveren dobnak. Gondolom világos, hogy ez a piros csíkra hogyan hat. Egyébként ha tippelnem kellene ez viszonylag gyakori.

Elképzelhető, hogy nem vagy elég aggresszív turnon, riveren? Ha 80%-al contbetelsz floppon majd 30%-al turnön, akkor remek alany vagy floatokra, ha ez valakinek feltűnik akkor a piros vonalad masszív vesztő lesz. Ha ez így van, nem az a megoldás, hogy elkezdesz mindennel barrelezni. Meglátásom szerint az agressziót apránként kell felépíteni, különben csúnya vége lesz.

Elképzelhető, hogy rengeteget 3betelesz, blöffölsz és az ellenfeleid rosszul alkalmazkodnak? Sokszor a laza agresszív embereknek is így néz ki a grafikonjuk, ha az ellenfeleid úgy próbálnak alkalmazkodni a játékstílusodhoz, hogy túl sokat 4betelnek, túl sokat floatolnak, blöffölnek vissza stb...

Elképzelhető, hogy túl keveset value betelsz a későbbi utcákon? Általában a flop játékkal kevesebb embernek van problémája, de ha nagyobb a kassza már egyre kényelmetlenebbül érezzük magunkat. Ha túl keveset value betelsz akkor a piros vonalad süllyedni fog míg a kék emelkedni. Ha az esetek nagyon nagy részében nálad van a jobb lap amikor értékért nyitsz és mutatásra kerül a sor, akkor érdemes elgondolkozni, hogy nem kellene-e vékonyabban nyitni értékért. Szerintem ez is nagyon gyakori jelenség.

Lehet, hogy túl keveset dobsz 3betekre? Ha túl sokat 4betelsz vagy túlságosan szemét lapokkal nézel floppot, akkor vagy a piros vonalad lesz igencsak mínuszos vagy masszív vesztő leszel.

A lista a teljesség igénye nélkül készült, inkább csak gondolatserkentő jelleggel készült. Még annyit a végére, hogy a non-showdown és a showdown winningsed összefügg, nincs értelme az egyiket a másik nélkül vizsgálni, egy optimumra kell törekedni, hogy a kettő összege legyen maximális és bizony előfordulhat, hogy ez negatív non-showdown winningset eredményez.

murphy66
Válasz V.Peti kommentjére
2011. dec. 23. 10:30

van egy remek videósorozat DC-n The Red Line címmel. annak főleg az első pár része volt a témában nagyon jó, akit érdekel mindenképpen nézze meg

Ez egy nagyon jó sorozat és én is tudom ajánlani, azzal a kiegészítéssel, hogy azért csak ésszel.Tiltless gépeknek működik csak ez a stílus szerintem :)

VWRoli
2011. dec. 23. 11:17

sziasztok, szeretnék segítséget kérni valahogy a Redlineom helyre rakásához, igazából ha egy normális sessionom van kb 2000hand alatt kijövök fél BI minuszban vele, csak a baj h hosszutávon iszonyatosan rosszul néz ki, egyszerüen nemtudom mi okozhat ekkora problémát!

hosszutávon meg 600handenként "bukok" egy BI-t Redlineon

Az hogy minuszos a red line, nem probléma (főleg alacsony limiteken). A lényeg a zöld vonal.

want2push
Válasz VWRoli kommentjére
2011. dec. 23. 11:25

Az hogy minuszos a red line, nem probléma (főleg alacsony limiteken). A lényeg a zöld vonal.

Relatíve magas limitekig elég, ha a zöld vonal pluszos. Tapasztalatból mondom. ;)

Kicsit túldimenzionált kérdés ez, habár tény, engem is sokat foglalkoztatott, de a lényeg a zöld vonal, a többi közvetve a játékos habitusától, közvetlenül pedig a játékstílusától függ. :)

LifeNitz
Válasz murphy66 kommentjére
2011. dec. 23. 12:27

Rengeteg oka lehet, hogy miért ilyen a non showdown winningsed.

Jó lenne tudni, hogy milyen limiten játszol és esetleg a statjaid is segíthetnek ennek eldöntésében

NL25, stars,

Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Kpfeltlts.hu - korltlan ingyen trhely kpeidnek, regisztrci nlkl

kérdésem lenne még, mondtátok hogy jó videók vannak DC-n? ez pontosan milyen oldal? Valaki linkelne nekem plz, én pokersavvy+ ról néztem ama videókat, meg amiket jónak találtam.

murphy66
2011. dec. 23. 13:51

Oké, itt van amit én gondolok. Először is leszögezném, hogy nem játszok NL25-ön és érdemes lehet más nyerő regularokkal összehasonlítani a játékodat. HM-ed van tehát egy két olyan regular játékát nézegesd meg akiket jónak tartasz, próbáld meg kitalálni, hogy mik azok a szituk ahol máshogy játszotok.

Mai szemmel kifejezetten feszes játékos vagy. Ez önmagában nem indokolná a csökkenő piros vonalat, de előre vetíti, hogy nagyon biztonsági játékot próbálsz játszani. Ez lehet, hogy működik NL25-ön, de ha alapvetően az a terved, hogy erős lapokkal játszol és azokat elviszed mutatásig (minden statod ebbe az irányba mutat), akkor miért csodálkozol, hogy buksz non-showdown? Ez volt az alapstratégiánk nem?

Nem tudom, hogy nyerő játékos vagy-e. Ha igen, a következő dolgokat javaslom:
- Tök jó, hogy dealerről sokat lopsz, gondolom ezzel szép profitot tudsz felmutatni. Érdemes lenne azonban egy picit többet lopkodni CO-ról is.
- Talán érdemes lenne UTG és MP pozikból is picit (csak apránként) lazulni. KQo, KJs ezek nem rossz lapok, különösen ha ül egy két lazább hal az asztalnál!
- Nagyon sokat dobsz postflop és ez lehet az igazi oka a mínuszos piros vonalnak. Ha valaki 2/3-ad potot nyit és te több mint 40%-ban dobsz, akkor nincs is szüksége lapokra, hogy pénzt csináljon rajtad. Te több mint 40%-ban dobsz gyakorlatilag minden esetben. Persze ha valaki szuper feszes és belédnyit többet fogsz dobni mint 40%, de általánosságban téged gyakran kiblöffölnek! Szoktál néha floatolni?
- Mennyi amúgy a flop cbet succes statisztikád amúgy? Ha több mint 45%, akkor lehet érdemes lenne többet cbetelned.

Ha vesztő vagy, akkor szerintem érdemes lenne olyan sessionöket tartanod, ahol alacsonyabb limiten kevés asztalon játszol és próbálsz jobb döntéseket hozni általánosságban és sok-sok videót nézni. Nekem sokat segít a játékomon, ha egy-egy session előtt videózok, elemzek picit.

murphy66
2011. dec. 23. 13:57

DC - deucescracked
Ez egy oktatóoldal, a póker minden formájával foglalkozik. Ha jól tudom főként cash game-ben erősek. Fizetős a cucc, de talán van valami próbaidős dolog, amikor ingyen tölthetsz videókat. Micron nem tudom mennyire jó az oldal, állítólag BalugaWhale videói nem rosszak.

LifeNitz
Válasz murphy66 kommentjére
2011. dec. 23. 15:33

DC - deucescracked
Ez egy oktatóoldal, a póker minden formájával foglalkozik. Ha jól tudom főként cash game-ben erősek. Fizetős a cucc, de talán van valami próbaidős dolog, amikor ingyen tölthetsz videókat. Micron nem tudom mennyire jó az oldal, állítólag BalugaWhale videói nem rosszak.

Deucescracked. :D igy már megvan, köszönök minden jótanácsot, megpróbálok minnél jobban odafigyelni minden potra! és próbálok tanulni minnél többet.

Egyébként amikor alapvetően megérkeztem nl25re egy viszonylag lazább statom volt. 22/20/7,9 és akkor még a redlineom is renben volt 10K handig amikor valami történt, megpróbálok rájönni az okára és nézni a régebbi handjeim.

Romsy
2011. dec. 23. 20:40

Deucescracked. :D igy már megvan, köszönök minden jótanácsot, megpróbálok minnél jobban odafigyelni minden potra! és próbálok tanulni minnél többet.

Egyébként amikor alapvetően megérkeztem nl25re egy viszonylag lazább statom volt. 22/20/7,9 és akkor még a redlineom is renben volt 10K handig amikor valami történt, megpróbálok rájönni az okára és nézni a régebbi handjeim.

nl25-ön ha 2 reg ül mögötted nyugodtan lehet 95.2% körül a button stealed, de csak akkor próbáld ki, ha nyitott vagy valami újra, mert sok olyan spotba kerülhetsz amibe előtte nem nagyon.

Élő ügyfélszolgálat