Hát ezt jól leosztották Neked... de szerintem, ha nyerőnek tartod magad, akkor libbenj át felette, ill. ha számít ezek közül az emberek közül valakinek a véleménye, akkor kérdezz tőle :)
Phil Ivey is így játszik (2 buy in-es stop loss-szal
néha jó lenne így játszani, mint Ivey 2* buy ~ 40.000. $ min. (aztán persze felébredek és a kezen a biliben)
nem kulonosebben stop loss tema, de kicsit erre tendalodott a thread:
1.
ajanlom barry greenstein konyvet mindnekinek, az elso olyan poker konyv, ami nem csak azzal foglalkozik, hogy mik a jo indulo lapok, slowplay, pot-odds mittomen, hanem pont az ilyen stop-loss, buy in short vs. full meg bankroll es tilt management
lehet tanulni az oreg barry bacsitol (pl. az hatborzongato volt, ahogy leirta, hogy mik azok a nem kivanatos pokeres reakciok, mellekhatasok, amik nala is elojottek, es persze egytol egyig megvolt nalam is...)
2.
arrol, hogy valaki nyero, veszto, jo, rossz stb. a legjobb post:
http://forumserver.twoplustwo.com/showflat.php?Cat=&Board=singletable&Number=1825403&fpart=1&PHPSESSID=
gigabet mester postja
nemcsak poker
kb. olyan erzes volt elolvasni, mint megnezni egy Kaurismäki filmet
napokig jokedvem volt utana
Ez még nálam is az elsőszámú kérdés és az is fog maradni, attól tartok.
Pl. 2+2-n regularek eléggé leszólták a játékomat:
"Oh and now i remember one player who i think might even be the nittest nit of them all: johnconnellus. He mixes it up between short stacking and playing full stacked but both ways he is def only playing the nuts."
"ballinhamster/conellus/thankyooou are teh #1 donks of the week."
Off a kérdés, de mindig tanul az ember, mi az a nit?
koszikla
Szerintem ez teljesen emberfüggő. Mivel én 5$bol kezdtem el építeni a bankrollt , gyakran fáradtan játszom és nehezen kezelem(tem :)) a badbeateket nálam mindig is természetes volt ez a -2..3 buyines stoploss. Ilyenkor szinte kivétel nélkül szünetelek 1-2 órát és ha később van kedvem játszani akkor teszek még 1 próbát. Nyerő korlát régebben volt, ma már addig játszom amíg el nem fáradok
vagy be nem jön ez a -2..3 buyines bukta, de itt csak akkor hagyom abba/szünetelek ha ez a lazasagomnak volt köszönhető. Anno megfigyeltem
hogy az eslo 1-2 orában nyerek 1-2 beülőt, majd azt gyorsan el is vesztem. Majd elkezdek megint figyelmesebben játszani és nyerni kezdek. Így ki probáltam milyen az ha +2..3 buyin után is pihenek egy keveset, és ezzel véget ért az a korszakom, hogy amit nyerek azt gyakorlatilag egyből el is vesztem :).
Ha tudod magadrol mennyire kezeled jol a badbeat/nyerő szériákat, mennyire visel meg a bankroll kilengése (engem speciel eléggé mivel nem túl nagy ... még :) ) stb. akkor ehez mérten érdemes szabályozni mikor/mennyit játsz.
Én ma kezdtem alkalmazni a Stop loss-t 2.5buy-in bukta után kiszálltam, előtte 1.5buy in nyereségben voltam, de jött 2 csúnya parti, úgyérzem nem voltam hibás, de inkább szünet és majd folytatom:)