Nekem nem hiba egy cbet kihagyása MTT-n K kicsi kicsi flop egy olyan playa ellen akinek széles a range. sokszor fog bet bet-et játszani. "Bár a vidiben mondom h jobb a cbet, nem kell variálni"
JJ-nél azt mondtam h balanceolni akarom a kicsit bettel a bluffom ill. azt akarom h fold equityt lásson rajtam és nem akarok dobatni vele is lehet elhangzik.
A hang tudom, h nem a legjobb, de itt nálam pl kivehető. fel kell hangosítani és jó lesz, annyi baj van vele h helyenként recseg.
Mindent írtok csak azt nem amit feltettem kérdésnek. Így tényleg zero értelme volt vidit csinálni.
Am meg vannak szép MTT eredményeim is, igazán nagy score még nem volt, kezdő nem vok, csak egy kicsit más a stílusom.
Kivancsisagbol megneztem az elso par percet, sztem kapasbol az elso 3/3 hand az full hibas tobb helyen.Nagyon sok kivetni valo van a videoban(nem csak feltetlenul a strategiai dolgokra gondolok, mert azokat lehet javitani), hanem pl h egy olya videot toltesz fel, aminek recseg a hangja es nem lehet erteni?? Vilag eletemben soha nem toltenek fel semmilyen videot, ahol en (jelen esetben te) kered mas mtt-sek segitseget, h elemezzek ki a videodat es mondjanak velemenyt. Az a minimum h csinalok egy probafelvetelt camtasiaval es ha jo, csak utana kezdem el felvenni a sessiont..Szoval mar ez borzaszto..
A masik nagy tragedia sztem a hozzaallasod a dolgokhoz. Anno en is nagyon makacs voltam, de aztan elfogadtam a tenyt, h nagyon sok szempontbol megkell vizsgalni a kulonbozo helyzeteket es tudni kell elfogadni mas /tapasztaltabb jatekosokvelemenyet.Nyilvan az h kinek a velemenyere adsz teljesen a sajat skillsetedtol fugg es emberismeretedtol.De ahogy latom, feltoltottel egy hibaktol hemzsego videot, aztan megprobalod megvedeni a sajat maga igazat, amikor tobben is mondjak h az rossz.A helyedben visszavennek az egobol, tanulnek az esetbol, a segito kommenteket elolvasnam es ha valamivel nem ertesz egyet, akkor megmagyarazod, h miben nem ertesz egyet.
De milyen hibákról beszéltek könyörgöm, h 1/4 es odds al megadok egy 3bet A5-el mega deepen. Persze 89-s el is a flop donk a jó játék (valahol az elején) , mert van egy kis stack, de nem vettem észre 12 asztalon h akkora stackje van. Vagy h nem cbetelek top párt gyenge kickerrel egy olyan tag ellen akinek 40 a vpip-je és mint a videobol is látszik utána szeret blöffölni, nem talál be neki a flop elkezdte volna lőni. persze tudom h a cbet jobb. Vagy deepen nem 3betelm az AK-t , Cg-ban is többször adom meg. Ezek annyira alap dolgok, mindkettő jö lépés. Vagy h giga deepen squeezel egy JQ-val , ami tényleg rosz játék, mert utólag vettem észre h utg feszess, de a stackem 1/20-adát kockáztattam. ezek semmik. Ha megnéznétek a vidit és kérdéses handjeimre kommentálnátok az már segítene. Am meg a hibáim 80%-nál elmondom h mi lenne a jó játék és miért. Nem kell elmagyarázni h miért jó egy cbet vagy 3bet AK-val.
Hang meg nálam 60-70 %-ban kivehető. ízt is írtam már h 5ször próbáltam felvenni, fél nap elment vele és így sem lett jó. rossz a mikrofonom. sorry
Ha rossz a mikrofonod, akkor ne csinalj videot.Egyebkent meg ez a hsz-ed is azt mutatja h surgosen valtoztatnod kell a hozzaallasodon es tobb alazatot beletenni a jatekba.Nem fogom erre pazarolni az idomet, h olyan embernek segitsek, akinek mindegy h mit ir ugysem fogadja meg(plusz nem az mtt az elso jatekom), viszont in general azt ellehet mondani h amit lattam, addig olyan spotokban nem cbeteltel,amikben kotelezo es irtad h asszem K magas boardon xbackeltel gyenge tpgyk-t, ami sztem oriasi hiba egy 40% os vpipju fish ellen, meg ha aggro is, mert a, csomo value van benne b, mihelyt ezt meglatjak a tobbiek az asztalnal tamadni fogjak a cbetjeidet, mert tudjak h polarizalt rangekkel cbetelsz mar flopon es konnu lesz ellened jatszani tur/river.Meg tobb olyan spot volt, ahol tok trash handdel beflateltel 3b helyett, volt asszem h flateltel deepen A4s-sel MP korul vs utg, mogotted feszes jatekosok, sztem ott jobb a 3b.Ezen az utvonalon indulj el es ne legyel makacs!
Egy biztos h mtt-ben,aki ennyit xbackel es nem cbetel ilyen spotokban az halalra van itelve hosszutavon VAGY kb a teljes ranget xbackelnie kell, aminek kovetkezteben sok valuet veszit es sok marginalis spotba fog kerulni postflop
el is mondtam a videoban h azért nem volt jó showdown kerülni mert támadni fogják a cbeteiet és a következő handben azért nem is cbeteltem ill változtattam a stratégiámon. újat nem mondtál. Ha nem akarod akkor ne kommentálj. Biztos h lépek pokerakademia-ról mert egy fillért nem ér az egész.
De mit mondtal el, amikor nem lehetett hallani semmit?:o Inkabb elkene gondolkozni, h mar a 4-5. ember irja h hemzseg a videod a hibaktol es jobban jarsz ha nem makacskodsz.Szted ez miert van?Szemelyes tamadas?obv nem. Ha valaki feltolt egy leakfinder videot, azt nem abbol a celbol tolti fel, hogy aztan megvedje makacsul a sajat igazat, hanem, hogy megtekintse par kompetens ember es arra a kommentekre reagaljon. Most asszem eleg nagy ongolt lottel. Viszont kerdem en, ha te ugy gondolod h nincs benne hiba, vagy a hibak nem jelentosek(btw pokerben a kisnek titulalt hiba is hiba es sok bb-t eredmenyezhet),akkor ezt a videot milyen celbol toltotted fel?
Abszolút egyetértek Dánfiúval, ami a hozzáállást illeti. Amikor megnyitottam, ugyanez járt a fejemben, hogy tényleg azt szeretné, hogy ezt végignézze bárki is? A hang nem lesz jobb minőségű attól, hogy felhangosítom. Csak idegesítőbb. Nem jó a mikrofon, de azért szeretnéd, hogy az emberek megnézzék és véleményezzék a videódat? 2-3 gyorséttermi menü árából vehetsz egy olyat, ami a célnak már megfelel.
A koncepcionális hibákat nem azért írtam, mert tök jól hangzik, hanem mert a gondolkodásmódod már az alapoknál sem stimmel. Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, az első 4-5 perc, amit megnéztem:
8Js: utg+1 emelőt 4bb-ig 3betelsz, merthogy "az jól floppol, és így nagy kasszát lehet majd nyerni"? Ráadásul preante??? Ilyenkor a legcélszerűbb játék mtt-n a lapulás, dobálgatás, akció esetén pedig a potkontroll. Teljesen felesleges és mínuszos határeset handekkel agrózni ante nélküli pár bb-s kasszákért, amikor még amúgy is sokkal kevesebbszer dobnak. A 8Js jó postflop lap, ez igaz, de pont emiatt kéne itt minél olcsóbban flopot nézni, és hagyni jönni másokat is, nem pedig korai emelőt 3betelni bumfordi sizeokkal preante. Ha pedig preflop beleviszed magad a butaságba, Kxx flopon cbetelned kell, mivel te adod elő azt a bizonyos K-t/jobbat.
KT: "pozícióból teljesen jónak tartom a megadást". Hát az baj. A KT és a hozzá hasonló dominált szutykokkal való benézegetés early pos. emelő+ 1 caller után a legeslegjobb módja a pénzed elégetésének. Ennél jobb munkát már csak egy tábortűz végezhetne száraz ágakból összerakva. Ha azt gondolod, hogy te majd lejátszod az ellenfeleidet postflop, el vagy tévedve. Aki preflop ilyen hibákat vét, az postflop semmit nem fog megoldani. És nem csak azért, mert eleve megnehezíted a saját dolgod, hanem mert aki a preflop játékkal sincs tökéletesen tisztában, az a dimenziókkal nehezebb postflop helyzetekkel sem fog tudni mit kezdeni.
KQ: co-ról emelsz, csaknem tökéletes flop, te pedig nem akarsz cbetelni? Why oh why? Mert barrellezni kell? De a barrell az jóóó!:) Eleve flopon el fogja dobni 70-80%-ban, ha meg még fizet a drawival, az megint csak szuper. Ha 2-sel vagy 5-össel kacsult be, azokat el lehet dobatni turnön, riveren. Legtöbbször eleve elég lesz itt a K high mutatásnál.
Tovább már nem akarom ragozni, ez sem 3 percembe telt, remélem, érthető, hogy mire akartam kilyukadni. Sok munkát és tananyaggal való foglalkozást kell még ebbe beletenni.
A srác a világ legszerencsésebb pókerese...mindig jó odds-ot kap a megadáshoz...
a K4s-es partiban maga a chback se rossz, az indoklás is tetszik, fish ellen nem rossz így szvsz, AKs-el sem rossz a cc, nem muszáj AK-val mindig 3betelni
ettől függetlenül amit a többiek elmondtak az igaz:
-illett volna készítened egy jobb minőségű videót, főleg, hogy nem live session, a csajok segge közé berakott replayer is nagyon menő, de nehéz a handekre koncentrálni, elég lett volna csak az ablakot felvenni
-tele van hibás koncepciókkal, meg össze vissza kacsulsz trash lapokkal, azért mert deepen vagy, cashgamben is kb ennyire deppen vagy mégse callolsz gondolom KTo-val vs UTG stb
-csomó kihagyott cbet, megkérdőjelezhető 3betek, 4betek, 99-el pl sokkal inkább call mint 4b az ellen a size ellen, főleg, h szinte biztosan callozik, és posflop elég szar lesz játszani
-a cashgames hsz-eidből is látszik, hogy gyakran teljesen rossz gondolatmenet alapján hozol meg döntéseket
-több tapasztalt játékos is írt a topicba, te mégis kicsit flegmán válaszoltál, inkább örülj h felkapott lett a topik, és sok kérdéses hand-re választ kapsz, mégha most kicsit szar érzés is a sok kritika
...a 10 perctől már nem is tudtam továbbnézni!...pedig bennem volt a jóindulat!