Pokeradmin
2021. júl. 1. 16:21

Érdekes póker partik - 2021. 07. 01

Lapok: ImageImage
Játék: NLHE Cash Game Parti
Játékosok: 5 fő
Pozició: SB
Kis vak: $0.5
Nagy vak: $1

Nl100-as 6-max asztalon játszol 5 ellenfél ellen, SB pozícióban ImageJImageJ lapokat kapsz. MP pozícióból mini raise-el egy rekreációs játékos (66/6/agr.:0.8) a CO és BTN játékos dob s mi 9 bb-vel 3-betelünk. A BB dob s a fish megad. A flopra Image5ImageTImage8 lapok érkeznek s mi 2/3 potot c-betelünk, az ellenfelünk megad. Turnre ImageQ lap érkezik. Mi a terved turnön?

Tovább a partihoz

kacsa1st
Válasz Pokeradmin kommentjére
2021. júl. 6. 16:25

Tipikus szitu mikor 50-55% körül bet/foldolok (Tx, draw azt is megadja).

66%-al már valószínüleg jobb lapok ellen izoláljuk magunkat de 33%-al meg indukálhatunk is imo de a bc ill a bf sem tűnik vonzónak ha ezt a size-t választanánk.

Azért szivesen olvasnám mások véleményét is ;)

fleetcor
Válasz kacsa1st kommentjére
2021. júl. 9. 7:27

Talán hiba, de hasonló szitukban gyakran választom a check/call-t, mert egy ilyen broadway lapot sokan kötelező jelleggel blöffölnek. Viszont turn c/c után blank riveren sem dobhatok, tehát nagyobb lesz a variancia.

A bet/fold azért jobb, mert tisztább helyzetet teremt. Itt különösen, mert 3 bet potban vagyunk, ahol őszintébbek, és a turn-ön vagyunk, ahol szintén őszintébbek. Egy visszaemeléssel itt már komittálja magát, ezért nem fogja gyakran blöffölni ezt a szitut.

regie
2021. júl. 9. 14:21

En simán azt hittem , hogy megvan az ods Bet callra range ellen , de tévedtem

ÁradóFolyó
2021. júl. 13. 11:44

Rekreációs játékos ebben a helyzetben - normál esetben - csak erősebb lappal emel vissza.
Igaz én nem játszom NL100-at, tehát ez nem normál eset ;-)

Smasszer
2021. júl. 13. 14:23

Kövezettek meg, de 6% PFR ellen (ami MP-ben valószínűleg még feszesebb is) kell e egyáltalán a 3bet?

kacsa1st
Válasz Smasszer kommentjére
2021. júl. 14. 17:40

Kövezettek meg, de 6% PFR ellen (ami MP-ben valószínűleg még feszesebb is) kell e egyáltalán a 3bet?

szerintem több okból is kötelező:

- nem akarunk 3 way oop játszani egy preflop nagyon erős ám postflop erősen sérülékeny kézzel

- egy 6%-os skála ellen előnyben vagyunk:

Részesedés Nyert Osztozás
MP2 51.76% 50.88% 0.88% { JsJc }
MP3 48.24% 47.36% 0.88% { 99+, ATs+, KQs, AQo+ }

- nem hiszem hogy egy fish rendelkezik positional awareness-szel ill nem is a legjobb 6%-ot szokták az ilyenek megnyitni hanem beüti a fejét és egy J9s-t nyit mert uncsizik. ráadásul azt is valószínúnek tartom hogy a minta kb irreleváns még a pfr pontos meghatározására is (10-15% is lehet), mert ilyen arcokról ritkán gyűlik össze mérvadó mennyiségű leosztás.

regie
2021. júl. 15. 16:05

neha erdemes multiway potban setre várni 22-JJ pár között, es ez egy 6%-os pfr mellett tökéletes alkalom ra

kacsa1st
Válasz regie kommentjére
2021. júl. 16. 10:39

neha erdemes multiway potban setre várni 22-JJ pár között, es ez egy 6%-os pfr mellett tökéletes alkalom ra

egy 10/6-os nit esetében jónak gondolnám én is. egy 60/6 fishnél mást takar a 6% de fentebb már kifejtettem.

előbb kimaradt hogy nyilván nem az open skálája ellen kell nézni hol állunk hanem a calling skála ellen és akkor még jobban muzsikálunk mivel AA, KK 4b-el (könnyű foldunk van mert blöff szinte kizárt) és dobni meg ritkán fog.

Élő ügyfélszolgálat