Érdekes póker partik - 2021. 10. 08
Lapok:
Játék: NLHE Cash Game Parti
Játékosok: 6 fő
Pozició: BTN
Kis vak: $0.5
Nagy vak: $1
Nl100-as 6-max asztalon játszol és BTN pozícióban AA lapokat kapsz. Az SB (65/0/agr.:2,0) és a BB (28/3/agr.:4) pozícióban ülő rekreációs játékosok megadnak. A flopra AKK lapok érkeznek. Az ellenfeleink checkelnek, s mi 1/4 pot-ot betelünk. Mindketten megadnak és turn-re T lap érkezik. Az SB Checkel a BB viszont fél potot donkol. Rajtad, a sor mit teszel?
Tovább a partihoz
Szimpatikusabb a turn call, bent marad a 65-ös fish is és BB is a gyengébb blockbet handjeivel, IP vagyunk és sok river lapon tudunk értéket nyerni még két fish ellen, BB folytathatja riveren a turn-ön átvett akciót. Sok riveren fog a két fish range-e javulni.
Én biztos,hogy csak calloltam volna.
Én Riveren próbálnám használni a fold equityt ha bluffolok. Igaz, hogy hatalmas előny nekünk a flop, de egy bluff is tul költséges lesz ha turnon emelünk , szóval teljes rangel turn call
Sajnos a kérdésfeltevések logikájából már ki lehetett következtetni, hogy mi a helyes válasz:-)
Egy ilyen agresszív fish ellen, szerintem a call IP jobb opció, mint erőt mutatni. Ha riveren, valamiért nem hív, még mindig hívhatunk, amit max nem ad meg, de a turn call-al meghagyjuk az esélyt arra, hogy hátha betel megint, mivel sok a húzó kint, és egy call-al igazából azt reprezentáljuk a szemébe (mármint, amit egy fish felfog a játékból egyáltalán). Szerencsés river esetén tönkre tud menni.
1. Ember nem raisel itt 4x-et hogy elriassza őket...
2. Nincs sem "raise", sem méret a kiírásban, csak az hogy megadnak vmit... De mit is? :)