Érdekes póker partik - 2021. 11. 26
Lapok:
Játék: NLHE Cash Game Parti
Játékosok: 6 fő
Pozició: SB
Kis vak: $0.5
Nagy vak: $1
Nl100 6-max asztalon játszol, SB pozícióban KQ lapokat kapsz. Az UTG dob és az MP rekreációs játékos (54/20/agr.: 6.4) limpel, a CO dob és a BTN fish (52/14/agr.: 3.5) 4 bb-vel izolál. Mi 12 bb-ig 3-betelünk, a BB dob. Az MP és BTN megad és a flopra 36Q lapok érkeznek. Mi 1/3 potot c-betelünk, az MP dob a BTN mini raise-el. Rajtad, a sor mit teszel?
Tovább a partihoz
Elég ritka hogy a hivatalos megoldásra érkezik a messze a legkevesebb szavazat.
Megérne egy bővebb magyarázatot a szerzőtől.
Én megmondom őszintén a "Fold" opciót választottam. A "Call" se rossz, csak akkor mit fogunk csinálni a következő utcán? Az ellen kezébe ezután a line után én igazából 33, 66, 99, TT, JJ QJ QK QA range-t tennék. Azért egy ennyire fish sem szokott ilyen dry boardon mindennel 3bet-elni, miután pre mway callol IP. Lehet a range-m rossz, nem vagyok pro, de ezek közül a kezekből nem sok mindent verünk. Ezért is a kérdésem, hogy ha a mi mini 4betünkre ránk tolja, akkor az sima fold? Illetve, ha csak megadunk akkor a bármilyen turn-ön, mit csinálunk OOP?
Nem gondoltam, hogy barmilyen pokeres feladvanynak a minraise lesz a jo megoldasa...
Annyit akarnak elérni a min raise választással, hogy leveling-elje bele magát a Fish rosszabb lapokkal.
nekem kb 7 eve volt egy olyan leosztasom ahol flop nutsal 10 Bet utan mentem all in es total air volt nala , de annyi penz volt a kasszában , hogy mar el sem dobta !
Lehet nekem magas csak a tét, de egy fish tényleg ennyire levelinggel, egyáltalán eljut a tudatáig azon a szinten, ahol a hand történet készült, hogy basszus mi van ha ő tudja hogy én tudom hogy azzal a range-el ilyen boardon ezt fogja csinálni, és ő ezt tudja rólam, hogy én tudom ezért.... ? :) Vagy csak mi képzeljük azt bele?
Úgy értettem a levelinget, hogy annyit gondol “bluff” , ezért gyengébb lapokkal folytatja. Nem kell messze menni levelingel. Ranget nem fog átgondolni. Over play-nek sem mondható. Az azt jelenti, hogy leszűkítsük a tuljatszassal az ellenfel ranget , es rosszabb szinte soha nem lesz nala. Minél nagyobb a Fish , annál kisebb a valószínűsége az overplaynek
Ezt nagyon jól meg fogalmaztad.
Így talán mindenkinek világos lesz.