Hát lehet ezzel újat fogok mondani, de engem nem idegesít nagyon, ha lemákolnak mert végiggondolom újra a szitut és felfogom megint, hogy +EV-s szitu volt és jókor raktam be a pénzem. Hosszú távon jót fog ez jövedelmezni. Ha tényleg nagyon rosszul futok már régóta, akkor elmondok valami ilyet kicsit cizelláltabban:
Karády őrmester káromkodása - YouTube
Én sokkal jobban tiltre megyek attól, ha rossz megoldást választottam és nem gondoltam végig előre normálisan. Ilyenkor kiszaladok a szobából, elszívok egy cigit és meggyőzöm magam, hogy ne legyél f@sz.
Menni szokott.
Nem az a lényeg, hogy mit kellett volna csinálni, hanem hogy miért úgy játszottad meg ahogy. Ha folyamatosan tudatos döntést hozol, előre tervezve minden szituációnál, át és átértékelve a range-eket és a lehetséges kimeneteket minden utcán, akkor nincs időd tiltelni, mert nem a végeredmény a lényeg hanem az általad meghozott döntés várható értéke és úgy is állsz hozzá.
Nagyon sok emberen látom a környezetemben, hogy próbálja a lehető legnagyobb mértékben sztenderdizálni a játékot, sablonokból építi fel és ezeket tolja szakadatlanul, miközben nem veszi figyelembe hogy ezek a lépések a variancia növelésével, a flipek sokszorosításával járnak. Pedig ezeket azért csinálja az ember, hogy több asztalon vagy magasabb rb-ért játszhasson, ami bár a grafikont csúfítja, az órabért növeli. De szem elől lett tévesztve a CÉL, onnantól meg jön a tilt, mert nem tudom miért játszom, csak azt, hogy már megint lemákoltak.
De visszakanyarodva, mivel semmi extrát nem írtál, a gond a partival, hogy nincs összhangban a preflop és a flop játék. Ha átlagos az ellenfél, aki ellen itt megy a probe-donk, akkor rohadtul agyondominált lappal kell szenvednünk, tehát már pf fold. Ha aggrómaster és a lapunk a range-e előtt van, akkor megint kell a read, hogy jobb lesz-e a donk mint a check/call vagy check/raise. De mivel ilyet nem írtál, ezért nem hiszem, hogy ez lenne itt a szituáció.
Ha az előbbi hand tetszett, akkor ez is fog. :)
No Limit Texas Hold'em Hand, 125.00/250.00, lecso10 | BOOM! Hand Replayer
Tényleg ez megy most két hete kb.
Napi mák rovatban a helye, társulj be Ivanhoz.
játsz egy kis omaha-t, és utána kacagni fogsz a holdem variancián.
Hi
Amióta múlthéten elolvastam Lucsi valamelyik blogjában,h ő hogyan kezeli ezeket a helyzeteket, azóta az ilyeneket észre sem veszem tényleg. :)
No Limit Texas Hold'em Hand, 150/300, lecso10 | BOOM! Hand Replayer
No Limit Texas Hold'em Hand, 125/250, lecso10 | BOOM! Hand Replayer
Gyakorlatilag egy mindenféle érzelemtől mentes pókerrobottá kell alakítanunk magunkat amikor leülünk kártyázni, és arra figyelni,h hosszútávon jó döntést hozzunk. ;)