Meginogtam... Most merre?
Egészen tegnap előttig kb 2800 dollár plusz állt a számláimon (meg az eredeti 500as). Túl éltem egy kisebb bukószériát, és azt éreztem, h lassan, de biztosan kúszik felfelé a bankrollom a jatékomat biztosnak véltem, elég biztosnak, hogy új színnel bővítsem...
És innentől tragédia. Egy laza 3bet range lett volna az új fegyverem, de finoman szólva is visszafelé sült el. A QQ,JJ,TT lapok halálra ítéltek: vagy nyertem egy kisebb kasszát, vagy jött egy overlap és az ellenfél nem mutatott hajlandóságit a dobásra, de ami az igazi vesztemet okozta a T52r típusú flop. Ekkor cbeteltem, mire ellen call, és éreztem, h végem van, ennek ellenére calloltam/emeltem allinig... Miért? Ha nem az ilyen flopra nyomulok az overemmel, akkor mire játszam? Persze végig gondolta, h mi mással játszhatna a kedves ellenség, mint egy szettel, vagy QQ+-szal... Nem értem teljes tanácstalanság... Elképzelni se tudom, mi kellett volna....
-600 dollárnál ébredtem, amikor is vissza NL50re, és újabb 200ral hódolok a nálam erősebb játékosoknak.
Teljesen bizalmam vesztettem a tudásomban, úgy érzem magam, mint amikor NL25-ön már 0 közeli játoks voltam (talán felülről), de óriási ingadozások voltak a az eredményeimben, és nem tudtam mit kellene tenni másképp. Most látom ugyan hol a hiba (overpárok, 3bet), de nem tudom mi a megoldás...
Ti jártatok ilyen cipőben? Hogyan tovább?
És innentől tragédia. Egy laza 3bet range lett volna az új fegyverem, de finoman szólva is visszafelé sült el. Most látom ugyan hol a hiba (overpárok, 3bet), de nem tudom mi a megoldás...
Ti jártatok ilyen cipőben? Hogyan tovább?
azért szerencsére 600ig nem estem vissza:) azt hiszem akkor véget is vetnék a poker karrieremnek, csak 600at buktam be...
azért szerncsére 600ig nem estem vissza:) azt hiszem akkor vvéget is vetnék a poker karrieremnek, csak 600at buktam be...
Én is félre értettem. De akkor nem (olyan) nagy a gond :)
Én azon csodálkozom, hogy eddig nem volt hat beülős buktád.
Ha ez az első, akkor Te valamit nagyon tudsz... :)
Ja és ha már ilyen sok szó esett a 3bet-ről, mondja már el valaki, hogy mi az? :)
Ja és ha már ilyen sok szó esett a 3bet-ről, mondja már el valaki, hogy mi az? :)
3bet és 4bet jelentése
Hát nem igazán emlékszem arra, h eddig (a kezdeteket leszámítva, amikor is 400dollárt buktam) valaha is vesztettem volna 6 beülöt egy huzamban, egyébként ez is két nap alatt történt, de aztán meg 800 dolcsi lett belőle (200 mínusz NL50 még pluszban).
Egyébként nem is ez bántott igazán a dologban, hanem, h tehetelenül éreztem/érzem magam. Annyira tanácstalan vagyok ezeknél a 3betelt kasszáknál, ha a flopon megadták a betem, szinte mindig verve voltam, és már benn volt a kasszában a beülőm 3ada. Tényleg sokszor éreztem, h set van nála, de minden egyes száraz flopon, ahol megadták a nyitásom dobni kellene az overpárt... Iszonyú tanácstalan vagyok, ez bánt...
A 3bet, nem egészen azt jelenti, amit bojanika írt:) Ezt a kasszát nem lenne túl nehéz játszani, hiszen már a beülőd fele a partiban lenne:)
A preflop bet utáni raise már maga a 3bet. Gondolom, az a logika mögötte, hogy a vakok által betett tétet veszik az első (kényszerített) emelésnek.
Gondolom, az a logika mögötte, hogy a vakok által betett tétet veszik az első (kényszerített) emelésnek.