Omaha not vs. not flush draw
Hali!
Tanácsotok szeretném kérni:
asztal: nl 5 HA
Flop 5h 6h 9d nálam 6h 7d 8s 10s viszont semmi flush esély.
4en voltunk partiba, 3. voltam a partiban és az első potot emelt, ami 60 cent volt, erre én persze reraise po, 2.5, amire jött még egy reraise kb 8 dollárig, én meg all int mondtam rá, 9 dollárral. Ugy voltam vele, hogy vagy neki is sora van, vagy sor és not flush draw, vagy csak draw. Mutatás, 5x 7h Ah Kh.
Mondom persze, mi lenne, ha nem draw, következő lap, 2h. Ennyi. Igazábol nem ritka eset, csak nem tudom, hogy el lehetett volna e dobni a lapom.
Ti mit csináltatok volna?
Első témám, nem nagyon szoktam fórumozgatni sem, csak ilyenkor nagyon ideges tudok lenni. Szerintem már megint a rossz játék nyert, de ez egyéni vélemény. Lehet más is reraisel a reraisere a not draw-al, de sztem már a call is rossz játék lett volna.
Szerintem "mindegy", hogy hogy játszod, mert lyuksora is van (5 6 7 9), flöshúzója is, szóval dobni úgysem fog... Az all-in nálam talán túlzás... Nálam floppon legfeljebb call a FD miatt. De lehet hogy én vagyok a láma hozzá. Ez a mi lenne ha... dolog meg nc. A harmadik no comment pedig a flöshúzóra reraise 8$... Vagy nagy gambler a gyerek, vagy nem tudom. Visszaveszed még tőle, ha így játszik, nyugi.
Hali!
Tanácsotok szeretném kérni:
asztal: nl 5 HA
Flop 5h 6h 9d nálam 6h 7d 8s 10s viszont semmi flush esély.
4en voltunk partiba, 3. voltam a partiban és az első potot emelt, ami 60 cent volt, erre én persze reraise po, 2.5, amire jött még egy reraise kb 8 dollárig, én meg all int mondtam rá, 9 dollárral. Ugy voltam vele, hogy vagy neki is sora van, vagy sor és not flush draw, vagy csak draw. Mutatás, 5x 7h Ah Kh.
Mondom persze, mi lenne, ha nem draw, következő lap, 2h. Ennyi. Igazábol nem ritka eset, csak nem tudom, hogy el lehetett volna e dobni a lapom.
Ti mit csináltatok volna?
Első témám, nem nagyon szoktam fórumozgatni sem, csak ilyenkor nagyon ideges tudok lenni. Szerintem már megint a rossz játék nyert, de ez egyéni vélemény. Lehet más is reraisel a reraisere a not draw-al, de sztem már a call is rossz játék lett volna.
Egyszerű szitu, mivel sorod aránylag nut, +35% körüli az Ev-d. 100 esetből 35 esetben ő nyer, mert flush-e lesz, egyéb 70%-ban te. 70 nyereség mínusz 35 veszteség, az 35% színtiszta profit. Amúgy meg hogyan lehet hogy nálad is van :6h:, meg a flopon is egy ? Melyik ez a csaló terem, csakhogy tudjam, hol nem szabad játszani:D
a raise pot teljesen jó lépés (csökkenteni a draw-k oddsát), a reraise potra sajnos már comitted voltál a nUt :) sorral és túlvágtak. szerintem jól játszottad meg! a végkövetkeztetésem az hogy micron nem szabad omaházni... feljebb talán nem jönnek kézbe 3 egyszínű lappal.
gl a továbbiakban
ez a bajom az omahával, hogy a riverig nincs semmi biztosíték semmire. :)
kicsit gamblingnek tartom vmiért az egészet. szvsz szerintem is jó megjátszás, nem lehet mit csinálni ez ellen, mindig lesznek ilyen játékosok, akik az életüket felteszik egy drawra, ezvan. örülj neki, amikor kitart a sorod! amúgy holdemben is az a tapasztalatom, hogy a flopra sor megy tönkre a legkönnyebben:D de biztos csak azért, mert ezekre mindig emlékszem. de sose szoktam nyugisan megjátszani, mindig nyomom, nyomom, hogy ne húzzanak túl.
6os
A 6 ost azt elírtam, a full tilten volt amúgy.