Póker Fórum Archívum > Bank > Melyik banknál érdemes számlát nyitni?

R1per2
Válasz Genius_ kommentjére
2013. ápr. 7. 4:02

Keresgéltem, Mannheinben nyílt már ilyen elvileg. Külföldiek is gond nélkül ott nyithatnak számlát szerinted?
Megnyílt az első iszlám bank Németországban
Kuveyt Türk Participation Bank

titcar
Válasz R1per2 kommentjére
2013. ápr. 7. 9:27

A muzulmán bankrendszer lehet a válság megoldása | Pénzügy | Világgazdaság Online
Kamatmentes övezet | Pénzvilág Magazin
Ahol tilos pénzből még több pénzt csinálni
Iszlám bank: vallásnak megfelelő megoldás, 1000 milliárd dolláros piac
Így működnek az iszlám bankok | Kiszámoló - egy blog a pénzügyekrôl
A muszlimok és a világ bankjai | lmv itt szó van a biztosításról is

Tudom nem mai cikkek, és mivel nem aktuális jelenleg itthonról muzulmán bankot találni, talán a közeljövőben érdemes lenne körülnézni merre nyílnak ezek. Én simán látok ebben a bankolási koncepcióban jövőt és stabilitást, hogy a megtakarításom ilyen bankban helyezzem el, lemondva a kamatokról (akár az ő pénznemükben, gondolom az övék nem is romlik olyan mértékben).
Én persze lelkes laikus vagyok, ezért érdekel nektek mi a véleményetek erről, nem akarok baromságokat terjeszteni.
Ciprus után bármi megtörténhet:confused: talán nem felesleges szófecsérlés erről gondolkodni.

Ciprus kapcsán az adósságválságról

nem a nyugati bankrendszerrel van a baj, hanem azzal, hogy elkezdték úgy osztani a hitelt, hogy nem voltak megfelelő biztosítékok. és erről legfőképpen a bankok felsővezetése tehet, akik nagy profit esetén qrvanagy prémiumot kapnak, ha meg rosszabbra fordul a helyzet, max kirúgják őket (de addigra már kit érdekel?)

lecso10
Válasz titcar kommentjére
2018. szept. 6. 11:43

Bankszámla váltás

Hi!

Nézegettem a számlámon a banki költségeket, és a pofám leszakadt (Otp). 7000 Ft átutalása bankon belül: 400 Ft. 5000 Ft felvétele a bank ATM-éből: 300 Ft. Pénz befizetése a bankfiókban szintén brutál %. A havi díj valami 50 Ft, de akkor is sokallom ezeket. Leginkább a pénz bankfiókban történő befizetését,h egyáltalán azért pénzt kérnek, hogy befizetek a saját számlámra.

Melyik banknál és milyen bankszámla csomagot ajánlanátok jelenleg havi 10-15 tranzakcióhoz ami pénz ki- befizetés és utalások vegyesen?

banoster
Válasz lecso10 kommentjére
2018. szept. 6. 11:46

Jó támpont lehet a Kiszámoló blog kalkulátora.

lecso10
Válasz banoster kommentjére
2018. szept. 6. 11:53

Jó támpont lehet a Kiszámoló blog kalkulátora.

Már tesztelgettem, de mivel az szponzorált tartalom, így jobb nem csak onnan tájékozódni. :)

Lefty Gekko
2018. szept. 6. 12:55

Hi!

Nézegettem a számlámon a banki költségeket, és a pofám leszakadt (Otp). 7000 Ft átutalása bankon belül: 400 Ft. 5000 Ft felvétele a bank ATM-éből: 300 Ft. Pénz befizetése a bankfiókban szintén brutál %. A havi díj valami 50 Ft, de akkor is sokallom ezeket. Leginkább a pénz bankfiókban történő befizetését,h egyáltalán azért pénzt kérnek, hogy befizetek a saját számlámra.

Melyik banknál és milyen bankszámla csomagot ajánlanátok jelenleg havi 10-15 tranzakcióhoz ami pénz ki- befizetés és utalások vegyesen?

A pénztári kifizetésnél mindenképp kell számolnod 1-2%-kal. Befizetés változó. CIB banknál van 0-ás számla, ha jön utalás havonta, ami eléri a mindenkori minimálbér. Az vmi 91k körül van most. ECO számla a neve. KP felvét ATMnél mindig is egységes ktg/tranzakció volt. De érdemes beállítanod az ingyenes két készpénzfelvételi lehetőséget és akkor 150k HUF-t két tranzakció keretén belül bármelyik magyarországi ATM-ből díjmentesen felveheted. De most már amúgy bármelyik bankba elmész kérhetsz egy általános számla kondíció összehasonlító kis papírt, ahol a legfőbb költségek átláthatóan kimutatódnak és összehasonlíthatod a számlákat. Beugrassz pár bankba és összenézed őket otthon. De amúgy, amit Banoster írt picit XXI. századibb, viszont tényleg a szponzoráltakat mutatja sajnos... :D a Másik amit még ajánlok az a bankracio.hu

EUBANK
Válasz Genius_ kommentjére
2018. szept. 6. 15:24

Ha csak póker miatt akartok számlát nyitni, akkor a legjobb választás egy deviza számla, USD vagy EUR attól függően milyen devizát használ a terem. Rafi USD v. EUR számla díjmentes, VISA classic kártya 5532 Ft/év

titcar
2018. szept. 6. 23:38

Hi!

miért fizeted ki-be a pénzt főleg ilyen 5000ft tételekben? félsz hogy elhagyod vagy mi? :D

lecso10
Válasz titcar kommentjére
2018. szept. 7. 10:24

miért fizeted ki-be a pénzt főleg ilyen 5000ft tételekben? félsz hogy elhagyod vagy mi? :D

Hello

Kártyával szoktam fizetni, de egy kis boltban nem működött a terminál, és nem volt nálam elég kp, ezért vettem le 5 ropit. A többi az utalás volt netbankon keresztül, befizetni pedig többet fizettem be, azon durrant el az agyam is igazából. Utána néztem, hogy ezekre a kis utalásokra is viszonylag magas százalékokat vonnak.

Egy forintot is sajnálok ezekre komolyan mondom. Különböző bankok közötti tranzakcióknál vegyenek le %-ot, és más bank atm-én kp felvételnél is, de bankon belüli pöcsörészésért is pénzt elszedni gusztustalan.

lecso10
2018. szept. 7. 12:41
Élő ügyfélszolgálat