Kártyával inkább ne vásárolj. Semmilyen kártyával. Max külföldön.
Az a baj a vásárlással, hogy nyoma van. Ilyen területen dolgozom és nem hinnétek el, miken buktak el emberek.
Gondoljatok úgy egy kártyás vásárlásra, mint egy HH-ra. Valahol megvan, meg is lesz és bizonyítja, hogy Te akkor 200.000-ért vettél TV-t. És? És megkérdezik, hogy hogy vetted meg, ha nincs bevallott jövedelmed, hogy fizetted akkor a rezsit. Aztán véged.
Ezeknek a tranzakcióknak számtalan helyen nyoma van. Nyoma van a Mastercard kártyatársaságnál, a terminált kihelyező banknál, és az MB-nél. Perse az MB a legkisebb baj.
Az a baj a vásárlással, hogy nyoma van. Ilyen területen dolgozom és nem hinnétek el, miken buktak el emberek.
Gondoljatok úgy egy kártyás vásárlásra, mint egy HH-ra. Valahol megvan, meg is lesz és bizonyítja, hogy Te akkor 200.000-ért vettél TV-t. És? És megkérdezik, hogy hogy vetted meg, ha nincs bevallott jövedelmed, hogy fizetted akkor a rezsit. Aztán véged.
Ezeknek a tranzakcióknak számtalan helyen nyoma van. Nyoma van a Mastercard kártyatársaságnál, a terminált kihelyező banknál, és az MB-nél. Perse az MB a legkisebb baj.
Akkor ezeket hogyan lehet kikerülni? Csak kp, és minden más külföld?
Csak a KP. Az a tuti. Akkor nincs gebasz. Külföldön meg mehet a kártya szerintem, de inkább nem javaslom sehol sem.
Csak a KP. Az a tuti. Akkor nincs gebasz. Külföldön meg mehet a kártya szerintem, de inkább nem javaslom sehol sem.
Szerinted egy ilyen pár száz eurót költő bohóccal komolyabban fog valaki foglalkozni? Csak nem kínlódnak már az ilyen nímandokkal, és inkább a nagyobb halakra mennek, nem?
Mostanában rendszeresek a megalapozatlon inkasszók 50-100 K HUF tételben (korábban ilyen nem volt) és az inkasszáltnak kell bizonyítania, hogy tévedés történt. Akkor visszakapja a pénzt. Megváltozott a rendszer. Egyre éhesebb a hivatal.
És ha felveheted KP-ban, minek költsd kártyával? Sokaknak, akik mindent kártyával fizetnek, az egész életük nyomon követhető, pusztán a vásárlásaikból. Én nem vagyok összeesküvés kiagyaló, meg ilyenek. 2 lábbal a földön járok, de tényleg nem javaslom a bank-hitelkártya használatot akkor, ha van pár forint, amivel nem tudsz elszámolni. Nem éri meg a kockázatot.
Sok olyan eset volt a korábbi 2-3 évben, amikor mindenki azt mondta: nem gondoltam volna, hogy...