Póker Fórum Archívum > Bankroll management > BRM és a BB/100 kapcsolata

L.T.
Válasz jak1 kommentjére
2013. júl. 12. 0:21

20bb/100! (10BB/100)

Nekem is szúrja a szemem ha keverik a kettőt:D

jak1
Válasz Wildcatfish kommentjére
2013. júl. 12. 0:26

Azért azt lássuk be, hogy ez programfejlesztők bosszúja az online poker ellen! :) Direkt szopatják a népet, semmi értelme kétfajta mértékegységet kreálni ugyan arra az értékre.

danfiu
Válasz geri173 kommentjére
2013. júl. 12. 0:30

Az ev++os már nem működik egy ideje, de itt egy másik:

Variance Calculator - Keine - PokerOlymp

ty mar regota kerestem ilyet az evplus helyett

titcar
Válasz jak1 kommentjére
2013. júl. 12. 0:33

Azért azt lássuk be, hogy ez programfejlesztők bosszúja az online poker ellen! :) Direkt szopatják a népet, semmi értelme kétfajta mértékegységet kreálni ugyan arra az értékre.

inkább azt lássuk be, hogy évek óta a bb/100 a default. minden nl/pl játékban.

qwertibie
2013. júl. 12. 0:41

BB/100-at danfiunak találták ki, hogy ne bántsa a szemét a sok számjegy

Wildcatfish
2013. júl. 12. 0:51

Elméletileg érdekel de ez a calkulátor baromi jó ty.
Egyébkén élöbe 20bb/100 simán hozható lenne. föleg deepen.
Bár az RB és egyéb bonuszok hiánya meg az extra költségek után lehet viszaesik 10bb /100-ra

misirulez
Válasz jak1 kommentjére
2013. júl. 12. 1:54

20bb/100! (10BB/100)

Szerintem már a kérdés olvasásakor faceup volt mindenkinek, hogy valami ultrakicsi mintáról van szó.

jak1
Válasz titcar kommentjére
2013. júl. 12. 9:38

inkább azt lássuk be, hogy évek óta a bb/100 a default. minden nl/pl játékban.

Nem teljesen értem az "inkább" létjogosultságát. Most mondtál valami mást, vagy cáfoltál valamit?!

Wildcatfish
2013. júl. 12. 10:29

Most frankon nem lehe megérteni hogy elméleti volt a kérdés , és csak az öszefügés érdekel

Sai
Válasz titcar kommentjére
2013. júl. 12. 10:32

másrészt a szórás független a winratetől.

A szórás független tőle, de a bankrollra gyakorolt hatása nem, mivel ugyanakkora eltérés egy 1bb/100 várható nyereményt elkönyvelő arcnál akár komoly minuszt is jelenthet (pl. ha 5bb/100-zal megyünk EV alatt pár 10k-s mintán).

A szükséges bankroll az adott limitre a véleményem szerint inkább mentális kérdés, annyit kell tartani, hogy teljes nyugalommal tudd végignézni, ahogy elbuksz 1-2-3 beülőt. Amint arra gondolsz egy szituációban, hogy "ha ezt elbukom közel csődbe mentem", már vissza is kell lépni legalább egy limitet, mert nem az adott szinten már nem fogsz tudni optimális döntéseket hozni.

Ha nagyobb bb/100-at tudsz elérni egy limiten, akkor bőven elég lehet kevesebb bi a számlán, mert ott van mögötted a nagy magabiztosság, hogy ha elbuksz néhány flipet is gyorsan vissza fogod tudni nyerni, így egyáltalán nem fog zavarni a tény, hogy buktál (és nem térsz el a bevált játékodtól).

Van olyan ember, akinek nagyon bántja az egóját a visszalépés kisebb limitre, ők akármennyire is verik a mezőnyt nem tudnak tiszta fejjel játszani 40bi-nel a háttérben, mert mindig ott érzik a veszélyt, hogy még 2 bukás, és vége mindennek, ami így persze meg is fog történni.

Röviden: annyi bi-t tarts minimum, hogy a döntéseid 5-tel kevesebb bi esetén se változzanak :)

Élő ügyfélszolgálat