Póker Fórum Archívum > Bankroll management > poker mindset - pszichológiai kérdések

TheStig
2010. nov. 22. 20:35

poker mindset - pszichológiai kérdések

nem találtam ilyen topicot, úgyhogy nyitok egy újat, ha van megfelelőbb gyüjtőkategória neki, akkor tegyétek át! köszi!

a technikai tudás megszerzése mellett nagyon fontos a megfelelő lelki állapot elérése és megtartása játék közben és azon kívül is! itt most nem a folyamatos tanulásra és az arra való igényre gondolok, hanem arra ami az emberben lejátszódik a pókerezés hatására. Úgy érzem ezen a téren nagyobb hiányosságaim vannak, mint a technikai oldalon (a saját limitemen persze)
ezen kérdések megvitatására indítom ezt a topicot!

leirok a saját problémáimból egy párat:
először is sajnos hatással van a játékomra, hogy aznap (a héten, hónapban) épp hogy állok. vegyük először a jó oldalát: nyerőben van a session: itt 2 problémát vettem észre magamon:
1) nyerek egy stacket és elkezdek WPzni, vakokról restealelek, marginális callok BTNről, floatok, stb... és hipp-hopp ugrott a fele megnyert stack. ezek a movek pedig ezen a limiten(5NL) teljesen feleslegesek
2) ha 2 buyin fölé megy a nyeremény, akkor átfordulok übernit-be és a +EV szitukat is kihagyom, nehogy elbukjam a nyereményt. ma kiültem 40 perc után 2,5bi nyerőben :S pedig amikor rush van, akkor kéne tolni igazán.

ugyanakkor ha bukóban van a session, akkor birok tovább játszani (vissza kell szerezni). néha tudom is, hogy kicsit(vagy nem kicsit) tilten vagyok, mégsem birok kiülni. pedig tudom! a legjobban attól tiltelek, ha a saját hibámból bukok el egy nagy handet. a lemákolásokkal viszonylag hamar megbirkózok mostanában, a saját hülyeségeim viszont nem birom elviselni.

igazából mindenki tudja, hogyan kéne megoldani ezeket a problémákat, de az nem megoldás, hogy pl: "játssz tovább ha nyerőben vagy" mert tudom, hogy ezt kéne, de nem megy. érzem magamon, hogy változik a játékom, és inkább kiülök.

Magiccc
Válasz TheStig kommentjére
2012. ápr. 4. 20:15

szerintem ne nézegesd 5 percente hogy áll a session, csak ha ugy gondolod hogy most abbahagyod. akkor talán nem fog annyira befolyásolni.

hoppácska 2 éves topic, csak most látom :)

hoodyhoo66
Válasz Magiccc kommentjére
2012. jún. 8. 16:20

Nem baj legalabb megvalaszoltad, o meg azota lehet abbahagyta a pokert :)

Amugy nekem is hasonlo gondjaim vannak, pedig azert joval magasabb limiten jatszok :) Ha nyerek, ki akarok szallni, ha bukok, akkor 2-3x olyan hosszura nyujtom sessionjeimet... Viszont hala az egnek, Tilten nem vagyok(legalabbis nagyreszt) csak nem erzem azt h abba kene hagynom... Hm-ben raszurok, a nyero sessionjeim alatalaban 40-50 percesek, a buko sessionjeim masfel-3 orasak :)

Pedig en nem nezem hogy allok. 6 asztalon jatszok, egyszeruen erzem hogy dol a le vagy nem, ha dol a le, akkor ugy erzem eleget nyertem es kiszallok. Pedig ez nem helyes... Annyit tudtam javitani a helyzetemen, ha sok fish ul a jobbb oldalamon akkor arra tudom fogni hogy nem szallok ki, hogy ez becsulendo, nem szabad csak ugy felallni :)

Viszont rendeltem egy konyvet, az a cime hogy: Poker Mindset. Remelem majd helyre rakja, de csak juliusban fog megerkezni :)

Gatveder
Válasz hoodyhoo66 kommentjére
2012. jún. 8. 17:03

A tilt a fő ellensége a pókerjátékosoknak.

Triccianus
Válasz Gatveder kommentjére
2012. jún. 8. 18:07

...az ég pedig kék :)

Gatveder
Válasz Triccianus kommentjére
2012. jún. 8. 18:14

...az ég pedig kék :)

Szarjál sünt :D

Matt Coburn
Válasz Gatveder kommentjére
2012. jún. 8. 21:00

Tilten simán kiszállok, szóval az annyira nekem nem ellenség. Hanem a bukástól való félelem. Ha félek, le se ülök játszani, egy tisztességes sessiont nem tudok megcsinálni akár hetekig.

crazy3317
Válasz Matt Coburn kommentjére
2012. jún. 8. 22:07

Tilten simán kiszállok, szóval az annyira nekem nem ellenség. Hanem a bukástól való félelem. Ha félek, le se ülök játszani, egy tisztességes sessiont nem tudok megcsinálni akár hetekig.

miért nem olyan téten játszol, ahol komfortosan mozogsz?

Élő ügyfélszolgálat