kisrapi
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. aug. 30. 14:57
De vajon el kellett volna dobnia ezen a ponton az AA-t is?
Ez már nehezebb kérdés, én így "hideg fejjel" mindenképp azt mondom, hogy igen, de nem mindenki ellen. Egyértelművé tette számodra a magas pocketet, esetleg AK-t(ilyenkor már szerintem a megadó zónája is lecsökken a párokra, és esetleg AK, AQ, bátrabbaknál esetleg SC), floppon a visszaemelésére ismét visszaemeltél, mégis mivel tennéd?(2 pár vagy set), Ha minimális readje is van rólad, miszerint nem vagy totál idióta, akkor szerintem dobás. Egyetlen dolog téveszthette meg, az hogy belenyitottál a kasszába, és azt feltételezte, hogy setet slowplayelnél?!
Én még nem játszottam NL100-on, de ott KK-TT-el játszanának ugyanígy, mint te az AA-al. Mert én ezekkel a lapokkal már csak adnám a visszaemelését. Esetleg még a KK lehet a kérdőjeles.
kíváncsi lennék más véleményekre is...nehéz kérdés.....
dzsairosz
Válasz kisrapi kommentjére
2007. aug. 30. 16:43
Reraisere fold még AA is. Ez a beemelés kanrichtól egy lehet egy tesztbet, erre mindenképp reraiselnie kellett, sokszor ilyenkor a tesztelő simán bedobja, itt a call szerintem nem helyes, mert nem tudja a KK-AA hol is áll. Ha a tesztelő simán callol,már akkor is gyanusan bajban van a magas pocket ilyen alacsony boardon, a 3betre viszont egyértelmű fold hiszen nagyon valószínű a set, illetve számára az AA is ugyanolyan rossz, nem is beszélve a sorról.
want2push
2007. aug. 30. 17:26
Vitaha111 Raise (55.00)
EzVagyokEn Raise (100.00)
ezen a ponton dobni sztem
Sztem is felmerül a dobás.
Egyébként tegnap elég nagy stack méreteknél (ellenfél 134 BB, nekem több) sajna én is beleszaladtam egy KK vs. AA szituba. Nálunk sajnos preflop másképp ment a játék, így a flop után már nem engedhettem el (legalábbis én nem bírtam :().
Party Poker No-Limit Hold'em, $4 BB (6 handed)
SB ($535.70)
BB ($1)
UTG ($198.70)
MP ($537)
Hero ($677.10)
Button ($581.50)
Preflop: Hero is CO with :Kc:, :Ks:.
2 folds, Hero raises to $14, 1 fold, SB raises to $55, 1 fold, Hero raises to $140, SB calls $85.
Flop: ($284) :9h:, :4h:, :8c: (2 players)
SB checks, Hero bets $200, SB calls $533.70 (All-In), Hero calls $195.70.
Turn: ($1075.40) :Qc: (2 players, 1 all-in)
River: ($1075.40) :Ts: (2 players, 1 all-in)
Final Pot: $1075.40
PartyScout shows [ :Ad:, :As: ]a pair of Aces.
PartyScout wins $1,072.40 USD from the main pot with a pair of Aces.
kanrich_
2007. aug. 30. 18:57
Egyetlen dolog téveszthette meg, az hogy belenyitottál a kasszába, és azt feltételezte, hogy setet slowplayelnél?!
Pontosan ez volt a célom. Tudtam, hogy mivel mindkettőnknél több, mint 150BB van, ezért érdemes lehet a preflop 3betet call-olni, hiszen ha magas párja van és jön a set, akkor kifizet engem. Jött a 7-es, mitöbb, nem is jött Q, K vagy A (vagyis nem lehet oversetje), így egyből beemeltem a potba, méghozzá viszonylag keveset, amit egy esetleges JJ, QQ, KK-val tenne az ember... A visszaemelése KK-val teljesen normális, én is ezt tettem volna, aztán a flop 3betre KK-val dobni kellene.
De az AA-t...háááát, fene tudja...
Reraisere fold még AA is
Ebben nem vagyok teljesen biztos azért...(hú de utálom az ilyeneket a másik oldalról)
Ha feltételezem, hogy a másik zónája: QQ+, 33, 55, 77
Board: 5c 3s 7h
Hand 0: 56.433% 53.39% 03.04% 11628 663.00 { AcAd }
Hand 1: 43.567% 40.52% 03.04% 8826 663.00 { AhAs, KK-QQ, 77, 55, 33 }
Akkor ha jól számolok az AA esélye még mindig 56,4%, vagyis megéri megadni...Ha a QQ-kat kizárom, akkor az AA már csak 43%-ban nyer, de itt még mindig megéri megadnia.
(remélem jól számoltam)
Mi a véleményetek?
kisrapi
2007. aug. 30. 20:12
A matek része itt van....valószínűleg nálam a read az, ami eldöntené...én a saját szintemen tuti adom, mert itt van aki AKal is így játszik, mindegy milyen a board, meg az egész alacson PPkkel is...ismert jó játékos ellen dobnám, talán:)
dzsairosz
2007. aug. 30. 20:57
A számok is elég határeset szituációt mutatnak, meg az is a fold mellett szól hogy másfél buy-int kockáztatunk itt egy párral ami elég sebezhetőnek tűnik egy flop 3bet után. Persze fontos az ellenfél stílusa is, de ha egy átlagos játékintelligenciát feltételezünk nála, akkor fel kell adni ezt a lapot. Van persze olyan player aki ellen auto all-in, de sajnos ritka már ezen a szinten.