mrj
Válasz ladipeti kommentjére
2009. dec. 30. 12:31

valuebet K high-val:)

$1/$2 No Limit Holdem
3 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
BTN Alex_AA ($359.20)
SB instabet9 ($203.35)
BB Hero ($439.95)

Pre-Flop: ($3, 3 players) Hero is BB :qh: :kh:
Alex_AA folds, instabet9 raises to $6, Hero calls $4

Flop: :4c: :4s: :2d: ($12, 2 players)
instabet9 checks, Hero checks

Turn: :7c: ($12, 2 players)
instabet9 checks, Hero bets $9, instabet9 calls $9

River: :td: ($30, 2 players)
instabet9 checks, Hero bets $20, instabet9 calls $20

Final Pot: $70
Hero shows PAIR FOUR
:qh: :kh:

Hero wins $68 (net +$33)

instabet9 collects $1 (net -$35)

ouchi
Válasz mrj kommentjére
2009. dec. 30. 13:45

Hát ez mibe wolt :D Láma a javából LOL

NitroHUN
Válasz ladipeti kommentjére
2009. dec. 30. 14:50

de value-ért emelsz, ergó annak örülsz, ha sok pénzt teszel be, amikor neked van a legjobb lapod. ez inkább nyereség minimalizálás.

Szerintem ez nem igaz. Egyetértek castorral, a cél az, hogy olyan potot hozzunk létre, amiben agressziót mutattunk, mégis be tudjuk osztani a stacket 3 utcára. Ha másfelet emelt volna pre, akkor sokkal szűkösebb lett volna a fold equity egy action flopon...

szerintem... :S

mrj
Válasz NitroHUN kommentjére
2009. dec. 30. 15:31

Szerintem ez nem igaz. Egyetértek castorral, a cél az, hogy olyan potot hozzunk létre, amiben agressziót mutattunk, mégis be tudjuk osztani a stacket 3 utcára. Ha másfelet emelt volna pre, akkor sokkal szűkösebb lett volna a fold equity egy action flopon...

szerintem... :S

nem. Annyit kell emelni hogy lehetőleg 1 ellenfél maradjon. Ha nagyon jönnek akkor overbet PF. A kis emelés amit mindenki megad a lehető legrosszabb megoldás. Hízlaljuk a potot és a sok résztvevő miatt megadjuk az implied oddsot a 2 párra húzásnak. Ha nem merek nagyon emelni akkor inkább csekkelnék, és ha TP-t floppoltam akkor betpot/overbet.

castor11
Válasz mrj kommentjére
2009. dec. 30. 15:46

nem. Annyit kell emelni hogy lehetőleg 1 ellenfél maradjon. Ha nagyon jönnek akkor overbet PF. A kis emelés amit mindenki megad a lehető legrosszabb megoldás. Hízlaljuk a potot és a sok résztvevő miatt megadjuk az implied oddsot a 2 párra húzásnak. Ha nem merek nagyon emelni akkor inkább csekkelnék, és ha TP-t floppoltam akkor betpot/overbet.

Ha checkelem, akkor is ugyanott vok, nem? A kétpárhunterek ugyanúgy megtalálnak. Az elejében igazat adok, de baromira nem érezem még ezt. Beleemelek egy marhanagyot marad egy ellenfél és ott vok megint egy akkora pottal, hogy turnon már be kell pakolnom mindent. Ha meg nincs semmim, akkor c/f a floptól?

NitroHUN
Válasz castor11 kommentjére
2009. dec. 30. 16:48

Tudom, hogy annyit kell emelni, hogy lehetőleg egy ellenfél maradjon, ez igaz, DE:

4-5 limper ellen, BB-ből nehezen találod meg a megfelelő emelés mértékét. Mint látod 4 BB-nél is dobott a kisvak, pedig ha már kiegészített, akkor ehhez is lehetett volna implied oddsa.

Ha mondjuk 6-8 BB-t emelsz, akkor simán előfordul, hogy az első limpelő megadja (mert aki van olyan hülye, hogy openlimpel, az limpcallol is), utána meg mindenki ráfogja a pot oddsra. Ha meg az első limpelő dob, akkor gyakran előfordul az, hogy mindenki más dob, így meg sokkal kevesebbet nyertél, mint amennyit kockáztattál.

Mi a jobb, ha flopon van egy 20BB-s kassza 5 emberrel, ahol 4 BB-t kockáztattál, és szívfájdalom nélkül c/f-olhatsz szar flopon, vagy egy 20BB-s kassza egy ember ellen oop, 8 BB befektetéssel, teljes információhiányban, úgy, hogy ha checkelsz, akkor a flopok 90%-át megpróbálja majd ellopni, 3betelni pedig nincs stacked?

Én inkább előbbit választom, hozzátéve, hogy ez nem az optimális megjátszás, de ezen a téten sajnos ez kell, mint látod bejött jelen esetben is.

brasco
Válasz mrj kommentjére
2009. dec. 30. 20:31

na 10 hand alatt sikerült buknom sort flöss ellen, meg egy coinflipet, utána jött ez: https://www.pokertableratings.com/hand-history/stars/37411190049/4237286340

tudom nl 2 meg limp limp hátán :D flop után próbáltam slowplayelni, hálisten neki is elég nuts gyanús volt. kellett mint egy falat kenyér :D

audiosultan
Válasz brasco kommentjére
2009. dec. 31. 15:52

szilveszteri hobbipóker :) audiosultan módra

Poker Hand History #5032437- Pokerhand.org

mrj
Válasz castor11 kommentjére
2009. dec. 31. 17:03

Ha checkelem, akkor is ugyanott vok, nem? A kétpárhunterek ugyanúgy megtalálnak. Az elejében igazat adok, de baromira nem érezem még ezt. Beleemelek egy marhanagyot marad egy ellenfél és ott vok megint egy akkora pottal, hogy turnon már be kell pakolnom mindent. Ha meg nincs semmim, akkor c/f a floptól?

Tudom, hogy annyit kell emelni, hogy lehetőleg egy ellenfél maradjon, ez igaz, DE:

4-5 limper ellen, BB-ből nehezen találod meg a megfelelő emelés mértékét. Mint látod 4 BB-nél is dobott a kisvak, pedig ha már kiegészített, akkor ehhez is lehetett volna implied oddsa.

Ha mondjuk 6-8 BB-t emelsz, akkor simán előfordul, hogy az első limpelő megadja (mert aki van olyan hülye, hogy openlimpel, az limpcallol is), utána meg mindenki ráfogja a pot oddsra. Ha meg az első limpelő dob, akkor gyakran előfordul az, hogy mindenki más dob, így meg sokkal kevesebbet nyertél, mint amennyit kockáztattál.

Mi a jobb, ha flopon van egy 20BB-s kassza 5 emberrel, ahol 4 BB-t kockáztattál, és szívfájdalom nélkül c/f-olhatsz szar flopon, vagy egy 20BB-s kassza egy ember ellen oop, 8 BB befektetéssel, teljes információhiányban, úgy, hogy ha checkelsz, akkor a flopok 90%-át megpróbálja majd ellopni, 3betelni pedig nincs stacked?

Én inkább előbbit választom, hozzátéve, hogy ez nem az optimális megjátszás, de ezen a téten sajnos ez kell, mint látod bejött jelen esetben is.

az hogy jelen esetben bejött nem sok mindent igazol. TP-t floppoltál AQval, ez a legtöbb esetben nyerni fog. Viszont ez az esetek 30%-ban történik csak meg. Mi lesz a másik 70%-al?

ez érdekes probléma sztem általában is. Jobbára 60-70+ VPIPes játékosok ellen van ez a probléma amiről beszélünk. Ha leegyszerűsítem a dolgot és minden ilyen alkalommal emelek 5-20BB-t AQ/AK-val azért hogy egy ellen maradjon és vakon bet/callolok a floppon akkor simán +EV lesz ez a játék. PF/flop FE továbbá azok az esetek amikor TP-t floppoltunk bőven kompenzálják azokat az eseteket amikor A magassal tesszük be. Illetve ezekben az esetekben is a legtöbbször 25% EQ-nk még van. Ez egy viszonylag egyszerűbb, variánsabb de hosszú távon működő stratégia ha bírja vki idegekkel:)

A másik lehetőség amit csinálok ilyen szituban az check. Ekkor multiway floppon ami eltalált minket általában közepes kasszát nyerünk, illetve legtöbbször a nagy kasszát is megnyerjük, bár a nagy kasszákban az 1 pár típusú lap azért nem fog annyira jól teljesítni.

Rendszeresen szoktam 2cent ill 5 cent-es nagyvakkal játszani. A magam részéről általában csekkelek nagyvakból AQo-val. AQs és AK val pedig jelentős overbet (10-15BB).

A legrosszabb esetnek azt a 3-4 BB-s emelést tartom amit 3-4 ellen meg fog adni IP. Ha jelentős számú minta alapján összehasonlítod, biztos vagyok benne hogy ebben az esetben lesz a legalacsonyabb a vinrate. Sztem még ez is plusszos, pusztán azért mert az AQ önmagában veri az ellenfelek calling rangd-ét illetve flippen van. A PF emeléssel a célünk az hogy a prémium lapukkal 1 ellenféllel játszunk a floppon. Ha multiway lesz a flop emelt kasszában OOP akkor nagyon észnél kell lenni hogy nyerjünk vele.

The Great Hun
Válasz mrj kommentjére
2010. jan. 2. 5:46

Ilyen szép boardot ritkán látni

Full Tilt No-Limit Hold'em, 5.5 Tournament, 40/80 Blinds (3 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop | saw showdown

BB (t1200)
Button (t2775)
Hero (SB) (t5025)

Hero's M: 41.88

Preflop: Hero is SB with KImage, QImage
Button calls t80, Hero bets t320, 1 fold, Button calls t240

Flop: (t720) AImage, AImage, AImage (2 players)
Hero checks, Button bets t300, Hero calls t300

Turn: (t1320) JImage (2 players)
Hero checks, Button bets t320, Hero calls t320

River: (t1960) AImage (2 players)
Hero bets t4085 (All-In), Button calls t1835 (All-In)

Total pot: t5630
Main pot: t5630 between Button and Hero, won by Hero

Results:
Button had QImage, JImage (four of a kind, Aces).
Hero had KImage, QImage (four of a kind, Aces).
Outcome: Hero won t5630

Élő ügyfélszolgálat