Póker Fórum Archívum > Dicsőség csarnoka > paradise 4k garantalt 1. hely

want2push
Válasz F16Fairlane kommentjére
2007. nov. 13. 7:32

Gigabet vonal elmélet. Erről eddig még nem is hallottam, igaz tourney póker elméletben elég műveletlen vagyok. :o

Mindenesetre érdekesen hangzik, ennek még utánanézek. De, ha jól értem az elmélet szerint, némileg nagyobb risk is vállalható a vonal feletti zsetonok tekintetében, amennyiben a parti elvesztése esetén a pénz a tőlünk jobbra ülő játékoshoz kerülhet. Gondolom az lehet az egész lényege, hogy még mindig jobb egy nagy stack előttünk, mint mögöttünk a következőkben.

A második parti érdekes. Először blöffölöd a flopot, mintha overpárod lenne (TT-AA, esetleg 99). Majd a turn-ön meg megint hívsz, amikor egy király jön. Ez azért egy jobb játékosnak gyanús is lehet, hiszen a király betesz a zónád jelentős részének, és ellenfeled azt is feltételezheti, hogy ezek után pot control-ra játszanál 99-QQ lapokkal. Mégis hívtál, úgy hogy ellenfeled megadta a flop reraise-t. Ez vagy AA, KK (talán AK), vagy blöff. Na persze néha lehet nálad floppolt kis terc is.

F16Fairlane
Válasz want2push kommentjére
2007. nov. 13. 12:07

Gigabet vonal elmélet. Erről eddig még nem is hallottam, igaz tourney póker elméletben elég műveletlen vagyok. :o

Mindenesetre érdekesen hangzik, ennek még utánanézek. De, ha jól értem az elmélet szerint, némileg nagyobb risk is vállalható a vonal feletti zsetonok tekintetében, amennyiben a parti elvesztése esetén a pénz a tőlünk jobbra ülő játékoshoz kerülhet. Gondolom az lehet az egész lényege, hogy még mindig jobb egy nagy stack előttünk, mint mögöttünk a következőkben.

pontosan, amikor eloszor olvastam napokig nem is tudtam masra gondolni
lenyugozott, hogy nehany fej olyan dolgokrol gondolkodik tournament poker kapcsan, ami nekem soha nem jutott volna eszembe
itt a link:
http://forumserver.twoplustwo.com/showflat.php?Cat=&Number=2610396&page=&view=&sb=5&o=&fpart=1&vc=1
igy kezdi gigabet:
Ok, boys and girls, this here may be the most -ev post I have ever written
nekem meg asszem a legnegativabb varhato erteku linkelesem :-)

A második parti érdekes. Először blöffölöd a flopot, mintha overpárod lenne (TT-AA, esetleg 99). Majd a turn-ön meg megint hívsz, amikor egy király jön. Ez azért egy jobb játékosnak gyanús is lehet, hiszen a király betesz a zónád jelentős részének, és ellenfeled azt is feltételezheti, hogy ezek után pot control-ra játszanál 99-QQ lapokkal. Mégis hívtál, úgy hogy ellenfeled megadta a flop reraise-t. Ez vagy AA, KK (talán AK), vagy blöff. Na persze néha lehet nálad floppolt kis terc is.

az adott stack meretekkel a calling range altalaban Ax,22+,JT+ broadway
tapasztalatom szerint a gyenge jatekosok parral all-int emelnek a flopon (esetleg call es turn re-evaluate), asszal vagy dobnak a reraise-re vagy tartanak es dobnak a blank turnon
kiraly vagy kisebb broadway mindig dob a turnon (nem tudom miert van igy, ez a tapasztalatom ekkora stack meretnel)
szoval a kiraly alom kartya minden ellen (minden = gyenge asz, esetleg valami 8-as)

lederman
2007. nov. 13. 12:35

Nagyon érdekes partik, több hasonlót...
Furcsa nekem ez a vonal elmélet. Egyszerre lenyűgöző és hamiskás.

naggeri
Válasz want2push kommentjére
2007. nov. 13. 14:12

De, ha jól értem az elmélet szerint, némileg nagyobb risk is vállalható a vonal feletti zsetonok tekintetében, amennyiben a parti elvesztése esetén a pénz a tőlünk jobbra ülő játékoshoz kerülhet.

Tény hogy gondoltam már rá, de így sosem fogalmazódott meg bennem a dolog. De valószinűleg nem vagyok vele egyedül. Több kiváló torna játékos is mondja, hogy a bal oldaladdal légy jóban, mert neked (is) mindig a jobbodat kell támadnod :)

A vonal fölötti rész alatt itt azt a zsetonmennyiséget érted ami a 2. legnagyobb stack-ű játékos zsetonja fölött, vagy az egyéb játékos (aki ellen játszol) stackje fölött, vagy az átlagzseton fölött van?

F16Fairlane
Válasz naggeri kommentjére
2007. nov. 13. 14:44

nyitok egy topikot az MTT-forumban

trankus
2007. nov. 13. 19:52

szoval aki 5-50 beugrokkal jatszik, azoknak aranybanya[/QUOTE]

Ezt a mondatot nem értem vagyis nem értek vele egyet miért lenne olyan jó a paradise póker kezdő játékosoknak?

F16Fairlane
Válasz trankus kommentjére
2007. nov. 14. 0:56

szoval aki 5-50 beugrokkal jatszik, azoknak aranybanya

Ezt a mondatot nem értem vagyis nem értek vele egyet miért lenne olyan jó a paradise póker kezdő játékosoknak?

nem tudom mi a jo a kezdo jatekosoknak
nem gondolom pl. hogy MTT-vel kellene kezdeni, mint ahogy azt sem, hogy
nagy alapu cash game-el
valoszinuelg a SSNL vagy a 1$ S'N'G amivel kezdeni erdemes

azokra a jatekosokra gondoltam, akik az alacsony alapu S'N'G-ket mar
taroljak, tisztaban vannak a pushbot-inggal, helyes bubble jatekkal
es mar ugy altalaban van annyi rutinjuk, hogy MTT-n induljanak
(hiszen az MTT bonyolultabb dinamikai rendszer mint egy S'N'G)
nekik erdemes a paradise alacsony buy-ines MTT-in jatszani szerintem
(vs. pl a stars, ahol sokkal kemenyebb a mezony) eppen azert, mert
az altalam ott (paradise) latott jatekosok az alapokkal sincsenek tisztaban

Élő ügyfélszolgálat