csebal
Válasz olegg kommentjére
2009. márc. 18. 18:22

Ami eszembejutott miközben olvastam:

1) Lazán beragadhatott a kettes valamelyiknek, hiszen a 60-as emelés preflop az *szerintem* nem összeg.. (a kis tétek átka?) én ha úgy döntök épp le kell játszanom egy partit a változatosság kedvéért, 60 forintig bármilyen két lappal játékban leszek flopot nézni, főleg ha már amúgy is volt bent pénzem a vak miatt.

2) A két checkcall után a riveren inkább csak check mögötte. Eléggé kétesélyes, hogy jó-e még az AA22 és ha visszatolja, akkor ott vagy ahol végül lettél.. Feldobtad a magas lasztit, amit ő le is csapott.

3) Arra nézve, hogy a riveren a reraise-re mit tennék inkább nem mondok semmit: ez számomra hangulat és emberfüggő. Ha nem hiszek neki és/vagy jó kedvem van akkor igen, ha kicsit zoralabb a hangulatom és/vagy nincs kedvem kockáztatni, akkor nem. Ezt a checkraise-t én egy erős kétpártól is el tudom képzelni, azt meg verné az ász pár a kettesekkel. Persze az egész dilemma valszeg nem jönne elő, mert ha erősen bizonytalan, hogy nálam van-e a jobb lap, akkor inkább elfogadom a potenciálisan kissebb nyereményt, minthogy egy drága checkraise-be belefussak.

sztem

CanUPlsFold
Válasz olegg kommentjére
2009. márc. 19. 12:10

Nem adtál meg 750 Ft-ot?? Vazze ez 2 kóla ára... Ennyiért igazán megnézhetted volna

zoltanh
Válasz CanUPlsFold kommentjére
2009. márc. 19. 12:13

Nem adtál meg 750 Ft-ot?? Vazze ez 2 kóla ára... Ennyiért igazán megnézhetted volna

Itt nem a pénzen van a hangsúly, hanem a különös move-n amit enemy eleresztett. Amúgy is zsetonba játszanak....

CanUPlsFold
Válasz zoltanh kommentjére
2009. márc. 19. 12:16

Akkor is callolnám, ha tudom, hogy verve vagyok... info call.

zoltanh
Válasz CanUPlsFold kommentjére
2009. márc. 19. 12:18

Akkor is callolnám, ha tudom, hogy verve vagyok... info call.

Amúgy én is callolnám, főleg mivel ez élőben történt :)

styxxx
Válasz buktar kommentjére
2009. márc. 19. 12:29

Szerintem ilyen helyeken végig kell hívni keményen az AA -t. Preflop 6-10 BB asztaltól függően. Majd minden utcán potközeli bet. El nem dobnám!

Ha beragadt egy kettes rebuy.

+1

Én is úgy érzem, hogy ha már eldöntötted a value-t riveren akkor egy ilyen típusú visszaemelést is meg kell adni.

Ha most tényleg beragadt egy 2-es akkor így jártunk, de minden mással szemben (ami nem cooler alapból) jók kell hogy legyünk.

casa001
Válasz zoltanh kommentjére
2009. márc. 19. 12:35

Egy korábbi hozzászólással ugyan egyet értek, miszerint a river ch/raise legtöbb esetben erős lapot takar,de szerintem itt a kettes hamarabb megszólalt volna....
A legvalószínűbb egy turn check/raise a kettes részéről, de még egy slowplay mágus is jó eséllyel turn ch/call után riveren elölröl belenyit.
Én itt inkább egy két párra tettem volna(nem kettes+ X), amit ugye verünk, szóval vagy river check, vagy river bet esetén adtam volna az emelést.

plastikman0
Válasz casa001 kommentjére
2009. márc. 19. 12:49

Ha jól értem AAval nem adtál meg 2670es potba 750et !!! Szerintem ezzel mindent elmondtam...

audiosultan
Válasz plastikman0 kommentjére
2009. márc. 19. 13:04

világos, h. rosszul játszottam, de a lényeg tényleg a line-ján volt a hangsúly, és gondoltam most az egyszer nem futok bele a nyilvánvalóan kettesként megjátszott handjébe. nem baj, tanultam belőle. csak sokszor dobtam már jól AA-t nem vagyok az az arc, aki minden áron végigmegy vele a riverig, ha érzem, hogy bajban vagyok. itt rosszul éreztem. ennyi. szerintem marha erős handre utaló scary line-t játszott.

a hatvanas pre-emelés tényleg "nem" emelés, de nem az volt a célom, hogy ne jöjjenek velem. révén, h. 4 handed votl alapból, utg dobott, így gondoltam szívesen eljátszogatok a vakokkal. egyébként a standard emelés se volt sokkal több, pre minddannyian 80-100 max 120-at emeltünk, de a hatvan se volt ritka. persze nem összeg, nyilván elbaszok többet is kevesebb idő alatt, nem azon a kétezresen van a hangsúly, hanem gondoltam komolyan veszem a játékot annak ellenére, h. smallstakes. ilyen alapon persze mit ér ma már egy ezres? de azért így is örülök, hogy komolyan tudtam venni még egyáltalán. attól független, h. ez éppen egy rossz játék volt a részemről, nyilván be tudnék rakni olyan handet, ami meg nagyon jól volt megjátszva. ez volt a kérdéses party, ezért nyitottam topicot róla. köszi egyébként az észrevételeket.

igaz, h. kevés pénztkellett volna betennem a nagy potba, de hittem a line-jának, tipikusan az enyémnél erősebb kezet takart. de persze kiderült utóbb, hogy csupán laptúlértékelési problémákkal küszködött, egyáltalán nem egy tudatos játék volt a részéről.

Élő ügyfélszolgálat