Baráti sng, top pár weak kicker párosodott boardon
egy tegnapi partyval kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket. annyit kell tudni, hogy hárman játszottunk sit and go-t tárgynyereményekkel, a "prize pool"-hoz mindenki hozzájárult vmi aprósággal - csak így kikapcsolódásképp, hogy most ne húzzuk egymást pénzzel - és egy érdekes party volt, ahol mint ahogy végül kiderült, a best handet dobtam el sajnálatos módon.
(ellenfélről elöljáróban annyit, hogy csak minimál szinten pókerezik, hobbi szinten, online se játszik, viszonylag kezdőnek mondható, ezért számomra teljesen kiszámíthatatlan)
T6o-t kaptam nem emlékszem milyen pozícióból, asszem buttonról. a kisvak foldolt, nagyvak check. (vakok 200-400 átlag stack elég deep kb. 8-10000)
flop: Tc 5s xc(alacsony lap, nem emlékszem)
a pot 1000. belehívtam csak úgy tesztelésképpen 600-at, majd kaptam egy viszonylag magabiztos call-t. (itt már nem tudom, hogy mennyire jó lépés egy ilyen "donkbet" szerű teljesen átlagos, semleges emelés)
majd a turnon kezdődött ez az általam kreált baromság... a turn egy másik 5-ös volt. a haverom nyitott egy rémisztően alacsony hívással, a 2200-as potba azt hiszem 900 körülit hívott. erre én gyorsan visszaemeltem még 900-at. (többet kellett volna?). de itt már volt egy furcsa érzésem, hogy ötösre tettem valamiért. nem tudom miért jött velem, tízes jobb kickerben is gondolkodtam, de valahogy nem ez volt a readem. szóval itt alapvetően úgy gondoltam, hogy le van zárva a dolog. erre kaptam egy bődületes re-raise-t. 3000-ig hívott a haverom. annyi a lényeg, hogy nem voltam biztos a kickeremben, a turn egy flush draw-t hozott, nagyon ötösre tettem, elbizonytalanodtam, és eldobtam a handemet. aztán később elárulta, hogy két semmitmondó alacsony lapja volt. és kicsit rosszul esett ez, hogy igazából nem tudtam jól felmérni a helyzetet, nem volt jó a readem, és nagyon nagyon megfogott ezzel a játékkal a turnon.
ti mit csináltatok volna?
hol hibás a játékom?
esetleg már preflop emelnem kellett volna pozícióból T6o-val?
köszi.
Én itt inkább arra gondoltam volna hogy dominánsabb lapja van és mivel montad hogy kezdő ezért ennél lesznek sokkal jobb helyzeteid hogy lejátszad.
igen, igazad van, csak igazából ez egy necces party volt, mert utána se tudtam újra belejönni, és így csak második lettem, és pont ő vert meg heads-upban nagyon nagyon jó agresszív játékkal.. kicsit rosszul éreztem magam utána, hogy sokkal nagyobb rutinnal egyáltalán nem tudtam megfogni...
Hát igen beszélhetünk a tiltekről hogy hogyan kell az ilyeneket kezelni, de pont ilyenkor a legtehetetlenebb az ember mikor egy parti miatt kieseik a ritmusból, ezen a ritmuson csak egy izmos pot segíthet amit behúzunk.:)
rajta voltam a témán, hogy behúzzak egy nagyobb potot, de teljesen kikészített, hogy minden raise-emre re-raise-elt, és ahhoz meg nem volt igazából semmim, hogy pusholjak.. :) tanulságos este volt. végül aztán laptalanságomban egy KJo-val toltam all in, A7-el adta, két párra javult, semmim nem lett.