Póker Fórum Archívum > Élő póker > Deepstack MTT - weakA heropush vagy fold

Polacheck
2008. dec. 28. 12:47

Deepstack MTT - weakA heropush vagy fold

Helyszín: 5k-s Deepstack MTT. 45 indulóból még kb 30 versenyben, messze még a buborék.

Az asztalom korábban extralaza volt, iszonyat limp-call játék minden potban 4-5 ember nézett flopot, azonban 3-4 kör óta a nagy vakok miatt befeszült a játék.

Az imidzsem extrafeszes, mutatni csak KK-t mutattam az egész verseny folyamán (igaz azzal AA-ba futottam). Előttem 51k zseton, ellenfelünk előtt kb 80k. Az ellenfelünk 50-es atomszótlan bajuszos öregúr. 3 körrel ezelőtt ültették az asztalunkhoz, sok infó nincs róla két partit kivéve. Mindkétszer UTG-ből limpelt, majd én körfold után buttonról 12k-ig emeltem (200-4000-es vakoknál) amire pusholt. Mindkétszer dobtam a totál trash lapjaimat.

A leosztás. Gombon ülünk. Emberünk szokás szerint callol UTG-ből. Utána mindenki dobja a lapját, mi :Ad::5d:-re tekintünk le. Ezt jónak ítéljük, főleg mivel a nagy vak már szinte bedobta a lapját. Emelünk 13k-ig, a kisvak dob, emberünk nagy szájhúzva kiegészít.

Flop: :Ac::Ts::4c:

Emberünk előről bedob 20k zsetont. Előttünk még 38k hever.

A kérdés adott:
Heropush vagy fold?

Polacheck
Válasz Polacheck kommentjére
2008. dec. 28. 13:06

Még egy infó, hogy teljes legyen a kép. Sok gondolkodás után rákérdeztem: "Van egy ászod?" a válasz az volt, hogy "Hányat mutassak?".

1blackknight
2008. dec. 28. 13:18

Én dobnék,valszeg tényleg van egy ásza,ha nem is kettő :)
De a kisérője valszeg jobb,mint a tied.

V.Peti
Válasz 1blackknight kommentjére
2008. dec. 28. 14:40

ilyen előzmények után pf fold, mi a csudának kell ezt nekünk játszani egy közepes lappal?

ha dobunk marad 9 vakunk, ez tény. amivel versenyt tuti nem nyerünk, márpedig kétlem h 10-15e ftért jöttünk.
ha imádja ezt az utg limpraiset, akkor erős lehet. nem tudom mennyire gondolkodó, hogy ha eddig pusholgatott rád, akkor most csak call? vagy csapda vagy szarban vagy :)

élő tapasztalataim szerint ezek a donkbetek vagy blöffök vagy vmik (a vmi közül csak a set vagy a toppár ver minket, setel szerintem rátolná a cbetedre). én rátolnám és remélem a legjobbakat

aréna volt a helyszín?

Blatand
Válasz V.Peti kommentjére
2008. dec. 28. 15:31

Ezt tényleg preflop rontottad el, de ez az "emberünk nagy szájhúzva kiegészít." ezt ha látványosan csinálta úgy hogy te lásd akkor egyértelmű színészkedés ezek után fold.

Polacheck
Válasz Blatand kommentjére
2008. dec. 28. 16:07

Ha jobb ásza van, miért nem checkel előről? A fintorgása nem volt látványos, tök őszintének tűnt.

V.Peti
2008. dec. 28. 16:11

Ha jobb ásza van, miért nem checkel előről? A fintorgása nem volt látványos, tök őszintének tűnt.

mert a conbet fogalmát nem ismeri az élő lowstackes játékosok többsége. mit lát? óóóó, ászom van, nyerjünk sokat, bet.

Polacheck
Válasz V.Peti kommentjére
2008. dec. 28. 18:15

mert a conbet fogalmát nem ismeri az élő lowstackes játékosok többsége. mit lát? óóóó, ászom van, nyerjünk sokat, bet.

Mondok megfejtést:
Nekem az járt a fejemben, hogy ha rátolom talán egy közepesen erős ászt el tudok dobatni. Kicsi a stackem ehhez, de reméltem, hogy annyira nem értelmes, hogy ezt felismeri. A játékom erős lapra illett (AK vagy AQ) szóval ez is hozzájárult az egészhez. Rátoltam, amin felhördült mindenki. Ő átszámolta a zsetonjait, megnézte, hogy milyen kevés maradna neki, ha ezt a 18k-t még megadná (pont ebben bíztam) és eldobta. Nem mutatta meg mi volt és nem is mondta el.

Yomb1e
2009. jan. 4. 8:48

Nekem a szótlan bajszos öregúr leírás alapján és az "-Ászod van?-Hányat mutassak" dialógus után pont egy olyan vén zsugás képe jött le aki megjátszik szinte minden 2 színű kártyát és jellemzően túl is értékeli azokat. Lehet hogy mert ezt akarom látni,de akkor is:) Szép push,én is ezt tettem volna.

ui: Az a dúrva hogy mostanában rengeteg ilyen emberbe futottam és rendre lemákoltak:S

Élő ügyfélszolgálat