22bb eff stacknél miért callolsz oop AJo-val?
22bb-ből 3bet/foldolni AJvel nem nagyon kéne. igazából semmien lappal nem opció ez.
vagy 3b/call vagy push. 3betre ilyen stackeknél ha valamennyire is értelmes nem fogja csak adni 4handed pedig tartom h ha bekerül az se baj. FE is kell hogy legyen.
ha: úgy gondolod h az eseten hányadában prémium lapja van akkor fold. azt nem gondolhatod h ilyen stackeknél bármit is érsz azzal, hogy jobb vagy postflop.
22bb-ből 3bet/foldolni AJvel nem nagyon kéne. igazából semmien lappal nem opció ez.
vagy 3b/call vagy push. 3betre ilyen stackeknél ha valamennyire is értelmes nem fogja csak adni 4handed pedig tartom h ha bekerül az se baj. FE is kell hogy legyen.
ha: úgy gondolod h az eseten hányadában prémium lapja van akkor fold. azt nem gondolhatod h ilyen stackeknél bármit is érsz azzal, hogy jobb vagy postflop.
Szép dolgokat írtál magadról: "info nem sok BB feszes agresszív regulár hülyeséget eddig nem csinált, kis vak nagy vak csatában pre flop (amikor már mindketten chipleaderek voltak) raise -rerais-allinra dobott és azt mondta A'10 volt nála, sb pedig KJs mutatott, BB a döntő asztalra picit áltlag felletti szetonnal érkezett."
hahaha :)
Nem igazán tetszik a call, bár hozzáteszem, hogy neten insta callolom, és nagyon sok élőjátékos ellen is!
DE ha lehet akkor még kevésbé tetszik az allin!
Hm, szerintem itt a QQ-nak potcontrol-checkbackelni kellett volna flopon és callokra beállni. (vagy turn-river betre) A te helyedben pedig vagy betolom az AJo-val preflop direkt a jó resteal stack fold equity-je miatt ( 20-22BB erre tökéletes, főleg feszesek ellen) vagy ha tényleg nagyon(!) feszes, akkor min3-betelek, hogy 4-bet push-ra dobhasak, bár ha csak lecallol (amit a gyenge élő játékosok gyakran szoktak), akkor eléggé komittálva vagy már a partiba oop és valószínűleg ott kell tolnod, ha lesz lapod, ha nem.
Végsősoron én a pre push mellett vagyok, bár tudom, hogy abban a feszes mezőnyben ezt csak nagyon feszes range-gel fogják callolni (még 4 embernél is), tehát általában max. egy flipre leszel jó, ha call-t hallasz, vagy underdog leszel, mert félnek megadni a gyengébb ászaikkal, ami pedig (főleg neten) standard lenne.
Kérdésem,
Te miképp játszotad volna?
Konkluzió (számomra)
a btn és jómagam, mint BB rosszul játszottunk az adott partiban, azonban (csak és kizárolag az adott partit tekintve) a Btn QQ-párjára a hsz-k a fold megoldást javalták, megjegyzem, hogy a játékosunk is majdnem eldobta, ha az élő kommunikációban több agressziót mutatok felé (magam elé nézve nem folytattam vele beszélgetést amit ö kezdeményzett) és mint fentebb írtam tényleg nagyon hosszan gondolkodott a megadáson vagy a foldon. Szerintem is rossz megoldást választott mert így játszotam volna AA és KX-el is (kivéve AK, mert az pre push), ugyanilyen kommunkikációt választva. Nos, a verseny megnyerését elszúrtam de ha ezt a partit megnyerem esélyem is több lett volna annak megnyerésére, továbbá azt olvastam valahol, hogy használjuk ki az adott helyzeteket és legyünk bátrak, meghozni az adott helyzetben a legjobb döntést.
Köszönöm mégegyszer a hosszászolásokat.
GL Mindenkinek
Olvasta a lapításodat!De olvasta volna a rizsázást is.Ilyenkor csak hígat nyugodt visszakérdés,
Mit szeretnél hallani?Miért a király nemelég?
Mutasd meg a bubit, látja, hogy nem FD-d van. Egy kis + FE :)
(Bár sztem csak HU -versenyen lehet lapot mutatni, és azt sem hiszem, hogy Magyarországon)
Hm, szerintem itt a QQ-nak potcontrol-checkbackelni kellett volna flopon és callokra beállni. (vagy turn-river betre) A te helyedben pedig vagy betolom az AJo-val preflop direkt a jó resteal stack fold equity-je miatt ( 20-22BB erre tökéletes, főleg feszesek ellen) vagy ha tényleg nagyon(!) feszes, akkor min3-betelek, hogy 4-bet push-ra dobhasak, bár ha csak lecallol (amit a gyenge élő játékosok gyakran szoktak), akkor eléggé komittálva vagy már a partiba oop és valószínűleg ott kell tolnod, ha lesz lapod, ha nem.
Végsősoron én a pre push mellett vagyok, bár tudom, hogy abban a feszes mezőnyben ezt csak nagyon feszes range-gel fogják callolni (még 4 embernél is), tehát általában max. egy flipre leszel jó, ha call-t hallasz, vagy underdog leszel, mert félnek megadni a gyengébb ászaikkal, ami pedig (főleg neten) standard lenne.