Póker Fórum Archívum > Élő póker > élő poker QQ flop?

komcsa
Válasz jatekos22 kommentjére
2012. máj. 14. 14:00

22bb eff stacknél miért callolsz oop AJo-val?

A kérdés jogos.
Válasz:
1. Fold: short asztalon nem gondoltam hogy ez opció lenne
2. Visszaemelés: az ellen egy feszes regulár, az esetek döntő hányadában premium lapokkal játszik. ha itt ráemelek akkor allinra tesz és vagy eldobom vagy call, mindkét variációt rossz megoldásnak véltem. Ha viszont ráemelek és call akkor sem tudom, hogy hol állok a partiban ráadásul oop játszok.
3. Call: adott flop függvényében postflop játékomra apellálva tudok majd játszani és nem stackkelödök, ha kell eldobom flopon
Így útolag biztos jobb lett volna a 2. minraise/fold, de 3. verziót preferáltam

BelaKecske
Válasz komcsa kommentjére
2012. máj. 14. 14:10

22bb-ből 3bet/foldolni AJvel nem nagyon kéne. igazából semmien lappal nem opció ez.

vagy 3b/call vagy push. 3betre ilyen stackeknél ha valamennyire is értelmes nem fogja csak adni 4handed pedig tartom h ha bekerül az se baj. FE is kell hogy legyen.

ha: úgy gondolod h az eseten hányadában prémium lapja van akkor fold. azt nem gondolhatod h ilyen stackeknél bármit is érsz azzal, hogy jobb vagy postflop.

komcsa
Válasz BelaKecske kommentjére
2012. máj. 14. 14:27

22bb-ből 3bet/foldolni AJvel nem nagyon kéne. igazából semmien lappal nem opció ez.

vagy 3b/call vagy push. 3betre ilyen stackeknél ha valamennyire is értelmes nem fogja csak adni 4handed pedig tartom h ha bekerül az se baj. FE is kell hogy legyen.

ha: úgy gondolod h az eseten hányadában prémium lapja van akkor fold. azt nem gondolhatod h ilyen stackeknél bármit is érsz azzal, hogy jobb vagy postflop.

Ja igen a push-on is gondolkodtam pre, de elvettem egyrészt egy call-kapva hátul leszek és így nem éreztem FE másrészt a call verziót jobbnak gondoltam, akkár prémium, akár gyengébb lapokkal játszik. és ugye 1,5 bb emelt ez lehet egyik is másik is.
Flop hívásán meg gyengeséget éreztem így nem tettem rangebe AA és Kx lapokat ezért itt alkalmaztam az allin FE-t.
A pre fold is megfordult a fejemben de akkor inkább push.

komcsa
Válasz mario1212 kommentjére
2012. máj. 14. 14:28

Szép dolgokat írtál magadról: "info nem sok BB feszes agresszív regulár hülyeséget eddig nem csinált, kis vak nagy vak csatában pre flop (amikor már mindketten chipleaderek voltak) raise -rerais-allinra dobott és azt mondta A'10 volt nála, sb pedig KJs mutatott, BB a döntő asztalra picit áltlag felletti szetonnal érkezett."
hahaha :)
Nem igazán tetszik a call, bár hozzáteszem, hogy neten insta callolom, és nagyon sok élőjátékos ellen is!
DE ha lehet akkor még kevésbé tetszik az allin!

Kérdésem,
Te miképp játszotad volna?

Rockygianny
2012. máj. 14. 15:22

Hm, szerintem itt a QQ-nak potcontrol-checkbackelni kellett volna flopon és callokra beállni. (vagy turn-river betre) A te helyedben pedig vagy betolom az AJo-val preflop direkt a jó resteal stack fold equity-je miatt ( 20-22BB erre tökéletes, főleg feszesek ellen) vagy ha tényleg nagyon(!) feszes, akkor min3-betelek, hogy 4-bet push-ra dobhasak, bár ha csak lecallol (amit a gyenge élő játékosok gyakran szoktak), akkor eléggé komittálva vagy már a partiba oop és valószínűleg ott kell tolnod, ha lesz lapod, ha nem.

Végsősoron én a pre push mellett vagyok, bár tudom, hogy abban a feszes mezőnyben ezt csak nagyon feszes range-gel fogják callolni (még 4 embernél is), tehát általában max. egy flipre leszel jó, ha call-t hallasz, vagy underdog leszel, mert félnek megadni a gyengébb ászaikkal, ami pedig (főleg neten) standard lenne.

mario1212
2012. máj. 14. 15:27

Kérdésem,
Te miképp játszotad volna?

Valamiért elnéztem a stack méreteket, de ha már flopot néztél akkor sajna check/fold (pont ezért nem jó pre a call!)
A jó játék egy olyan feszes játékos ellen, aki short asztalon, szűk stackeknél sem lazul, fold!
Egyébként 3bet/call, vagy egybe push, ízlés kérdése :)

komcsa
Válasz mario1212 kommentjére
2012. máj. 15. 12:28

Konkluzió (számomra)

a btn és jómagam, mint BB rosszul játszottunk az adott partiban, azonban (csak és kizárolag az adott partit tekintve) a Btn QQ-párjára a hsz-k a fold megoldást javalták, megjegyzem, hogy a játékosunk is majdnem eldobta, ha az élő kommunikációban több agressziót mutatok felé (magam elé nézve nem folytattam vele beszélgetést amit ö kezdeményzett) és mint fentebb írtam tényleg nagyon hosszan gondolkodott a megadáson vagy a foldon. Szerintem is rossz megoldást választott mert így játszotam volna AA és KX-el is (kivéve AK, mert az pre push), ugyanilyen kommunkikációt választva. Nos, a verseny megnyerését elszúrtam de ha ezt a partit megnyerem esélyem is több lett volna annak megnyerésére, továbbá azt olvastam valahol, hogy használjuk ki az adott helyzeteket és legyünk bátrak, meghozni az adott helyzetben a legjobb döntést.

Köszönöm mégegyszer a hosszászolásokat.

GL Mindenkinek

kistaska
2012. máj. 15. 13:04

Olvasta a lapításodat!De olvasta volna a rizsázást is.Ilyenkor csak hígat nyugodt visszakérdés,
Mit szeretnél hallani?Miért a király nemelég?

fkf131
Válasz kistaska kommentjére
2012. máj. 15. 13:09

Mutasd meg a bubit, látja, hogy nem FD-d van. Egy kis + FE :)
(Bár sztem csak HU -versenyen lehet lapot mutatni, és azt sem hiszem, hogy Magyarországon)

fejes1988
Válasz Rockygianny kommentjére
2012. máj. 16. 2:03

Hm, szerintem itt a QQ-nak potcontrol-checkbackelni kellett volna flopon és callokra beállni. (vagy turn-river betre) A te helyedben pedig vagy betolom az AJo-val preflop direkt a jó resteal stack fold equity-je miatt ( 20-22BB erre tökéletes, főleg feszesek ellen) vagy ha tényleg nagyon(!) feszes, akkor min3-betelek, hogy 4-bet push-ra dobhasak, bár ha csak lecallol (amit a gyenge élő játékosok gyakran szoktak), akkor eléggé komittálva vagy már a partiba oop és valószínűleg ott kell tolnod, ha lesz lapod, ha nem.

Végsősoron én a pre push mellett vagyok, bár tudom, hogy abban a feszes mezőnyben ezt csak nagyon feszes range-gel fogják callolni (még 4 embernél is), tehát általában max. egy flipre leszel jó, ha call-t hallasz, vagy underdog leszel, mert félnek megadni a gyengébb ászaikkal, ami pedig (főleg neten) standard lenne.

2x bb-vel ne akarjál min3bet/foldolni, mert annál keresve sem találsz rosszabb játékot. :)
Az meg hogy ha bepusholjuk, csak jobbal adják meg, vagy max flip, ok, de ez hány esetből lesz call?
Sima get it in pre.

Élő ügyfélszolgálat