Élő vak, missisipi, egyéb élő finomságok
Nem találtam topic-ot a témának, így nyitnék egy újat.
Szóval nyílt egy új pokerklub városunkban, ahova hétvégén szeretnék lenézni, állítólal elég jó az állomány.
Élőben még igen kevés alkalommal játszottam, szóval lenne pár kérdésem.
Előszöris mondták, hogy előszeretettel nyomják ezt a élővak/missisipi játékot....
Ez igényel -e változtatást egy standard játékhoz képest, és ha igen mit?
Gondolom érdemes lenne pl. hátsó pozokból ráemelgetni az élővakozókra...stb...
Másik kérdésem a rake, kb mi az elfogadott rake% mi a standard?
Mi az a rake mennyiség, ahol azt mondanátok, hogy nem éri meg játszani?
Állítólag 100-200CG megy, de 2x-es zsetont adnak, szóval igazából NL10k, ennek van valami jelentősége a rakere pl?
Elnézést ha lámákat kérdezek, de teljesen járatlan vagyok az élő játékban...
hu volt ennek valami topic már
nah szóval ez a dupla zseton dolog ez telejs lehuzás mert a epsti klubbok pl 1000 ft/x ft rake alapon működnek tehát ez azt jelenti hogy dupla a rake és fele a várható nyereség, én így tuti nem játszanék ott
élővak: hátsó pozibol mindenképp érdemes rájuk emelni, ennek igazán nincs jelentsőége annyi hogy pl 2 szeres élővak esetén figyelni kell hogy a pre emelés ( 100/200/500 ) esetén 20k stacknél símán mehet 2500-3000 ig is + limpelők
missi: hát itt durvul el a dolog, én azt szoktam alkalmazni hogy a missit nem támadom mert a kordába pl 15-20bb-s missik szoktak lenni, és általában maniacek rakják, adjustment nálam:
- kisebb pp-kel nincs meg az odds setmine-ra
- marginális hátsó pozis lapok is fold, kb ha nagy missi van akkor csakis a 3 bet rangemet játszom
ha kkicsi a missi akkor kb úgy kezelem mint az élővakot
de amugy nagyon kezdő élős vagyok szóval kiváncsi leszek jobb regularok véleményére is
Élővak és missisipi, szerintem nem fogod szeretni:D az egyiket az osztó adja meg kisvak és nagyvak után, a másikat pedig az utg és a duplája a nagyvaknak, utánna pedig annak dupláját rakhatja a többi játékos, tehát az előző tét kétszeresét rakhatja tovább a többi játékos egész addig mig valaki ugy nem dönt, hogy nem rakja tovább és nem emel vakon. Tehát ez lap nélkül történik vagyis hogy nem látják milyen lapjuk van, aki már megnézte a lapját nem rakhatja tovább, csak emelhet vagy megadhatja.
Tehát számszerüsitve:
SB:50
BB:100
UTG.200
UTG+1:400 és igy tovább...
jah ráemelni élővakosokra nemtudom mennyire érdemes, nem játszottam sokszor azokkal akik nyomják, de abból itélve hogy vakon rakják elég gamblerek (szvsz)
Rake-re jelentősége szerintem nincs, legalábbis nem találkoztam ilyennel. 5-10%os rakel találkoztma már de maximalizálva van szerintem itt 100/200nál is 20K-30K pot fölött szerintem nem emelkedik tovább.
nah szóval ez a dupla zseton dolog ez telejs lehuzás mert a epsti klubbok pl 1000 ft/x ft rake alapon működnek tehát ez azt jelenti hogy dupla a rake és fele a várható nyereség, én így tuti nem játszanék ott
most őszintén, mi értelme van ezeknek a missisipi és társainak, hogy vakon emelgetünk? ez nem póker.
Azért az élővak nem teljesen hülyeség, ugyanis ezzel megvásárolod a preflop utolsó beszélő jogát, és utána sem leszel feltétlenül első beszélő.
A Missisipi pedig arra épül, hogy akinek a bankrollja nem bírja, az érezze kényelmetlenül magát, meg az SSS is kilőve...
Azért az élővak nem teljesen hülyeség, ugyanis ezzel megvásárolod a preflop utolsó beszélő jogát, és utána sem leszel feltétlenül első beszélő.
A Missisipi pedig arra épül, hogy akinek a bankrollja nem bírja, az érezze kényelmetlenül magát, meg az SSS is kilőve...
Engem igazából az érdekelne, h milyen taktikával kell ezek ellen fellépni?:)
Engem igazából az érdekelne, h milyen taktikával kell ezek ellen fellépni?:)
Szólni kell az elején, hogy te nem szeretnéd!
vagy:
Rájuk kell tolni preflop! :)
Egyszer sajnos beleszaladtam egy maniac misipisisbe.