Póker Fórum Archívum > Élő póker > Magyar idő szerint ma, 22h-kor elindul a 2008 Canadian Open Poker Championship

Starship
Válasz malacka001 kommentjére
2008. márc. 7. 15:03

2008 COPC - nem egyszerű leosztás...

Sziasztok! (Igen, én vagyok Brigitta testvére. :) ) Köszönöm a sok biztatást, támogatást. Sok érdekes dolgot láttam, tapasztaltam, de sajnos, ami közvetlenül engem érintett, igazán rosszul alakult... Nem is vagyok most a legjobb hangulatban, így részletesebb történetet a későbbiekre hagynám... Helyette most kezdeményeznék egy "közvéleménykutatást", - ki hogyan játszana meg, meg, ill. mit tenne a kialakult helyzetben:
Az ellenfelem Eric Cloutier, 6 WSOP karkötő nyertes, pókerlegenda T. J. Cloutier fia. A srácnak is vannak eredményei, de nem nevezhető igazi profinak sztem. Vegasból jött, és főleg 100/200 plo-t játszik...
Kezdő chip 10000, vakok 20 percenként emelkednek és 25/50-ről indul. Meglehetősen szelíd játékot folytattunk, preflop emelés egyszer sem volt magasabb 600-nál, de adott boardon sem voltak magas hívások.
50/100-nál 1010-et kapok. Bemondom, h: "3rd time, but maybe now..." és csak call, mire ellenfelem hív 300-ig. Természetesen megadtam. Flop 859 (két treff). Ő passzol, én hívok 1000-et. Hosszasan gondolkozik, majd call. Turn 5. Passzol. Úgy érzem, 1010-zel most még jobb vagyok. Hívok 2000-et. Megadja. River 7. Tehát a board: 85957 és szín nem lehet. Az ellenfél elölről all-in megy. Tehát a kérdés? Ki mit tenne?

illese
Válasz Starship kommentjére
2008. márc. 7. 16:07

Mi lehet nála preflop: JT. Ezzel ráemelni egy limpelőre kicsit laza, de nem lehetetlen. 5ös párral limpelő után emelni nem jó játék, de tudod mit ha póker ellen esek ki, let it be. 8-as, kilences pár lehet. A5s és lopni akart?

Flopp után: setet simán játszhat így, szerintem egy open ended drawra emelne. A5 kiesik, hacsak nem tref.

Turn: 8, 9 éppen fullosodott, én ezzel már emelnék, de ez se rossz. A5 simán.

River: a fullnál van értelme az allinnek ha azt gondolja, hogy sordraw-t játszottál agresszívan, hátha kifizeted. Az A5 (vagy bármi öt) itt szerintem kiesik. Szinén van értelme egy busted drawnál.

Nem tudnám megadni, egy COPC-on, egy 5 dolláros online tornamenten simán megadnám.

Starship
Válasz illese kommentjére
2008. márc. 7. 17:51

Amennyire a játék alatt megismertem, nem emel rá egy J10-re, de A5-re sem. Az A8, A9 inkább valószínű a 200 emelésre.

Flop után talán adhatja az 1000 hívást A8-ra, vagy A9-re, sőt a turn után is, ha nem hiszi az 5-öst... A5 esetén nem adott volna 1000-et ilyen flopra, az biztos.
Esetleg JJ, vagy lehetne, de arra többet hív preflop, és visszaemel flop után, h ne adjon esélyt a sornak.

A turn 5, 2000 hívásra J10 szinte biztosan fold, A5-tel nem számolok, helyette A8, vagy A9, mivel az 5-öst nem akarja hinni és a 2 pár, A kicker mellett jó.

(Lyukas sorra, pl. x6, x7 nem adna ekkora hívásokat a korábban mutatott játék alapján, - már flopra is foldolt volna.)

River 7 és all in. A5-re, ha mégis bent maradt volna, nem hív all int. Mikor mond? Turnre full, és jól megcsinált, - ez előfordulhat... Egyszerűen hiteti a 6-ost, mert nem esett a szín (flopban 2 treff volt)? De lehet egy 96 esetleg...? Arra nem emel flop előtt.

Egyéb vélemények?

Tibre
2008. márc. 7. 20:06

lehet nála akármi ami jobb mint egy top pár, turnön én checkelnék aztán dobnám ha hívna. kiderült mi volt nála?

illese
Válasz Tibre kommentjére
2008. márc. 7. 21:33

A bajság az, hogy ha jó játékos a következőt gondolja: Kezdő vagy, első versenyen, limpeltél, majd megadtál egy emelést. Mi lehet nálad? SC(67-TJ) vagy közepes pár. Innen nézve az 589 elég vacak flopp neki, 67-el kész a sorod, 88,99 terc, TJ egy jó kis draw. Emelsz, ami teljesen öszhangban van a sorral, tercel, sordrawval. Abból amit eddig tud a TT a legrosszabb lapod.
Turn: Potnyi emelés, itt full vagy sor, vagy fölépár. (sordrawra itt egy kezdő bele nem emelne élete első nagy versenyén).

River kijön egy sor. Erre allin tolja. Nem gondolja, hogy most lett meg a sorod, lásd fent, tehát a legrosszab lap amire tehet 5-6-7-8-9, vagy vagy full vagy fölépár. Nem gondolhatja reálisan, hogy egy fullt kicsavar a kezedből, szerintem az 5-9et sem. Nekem az allin nagyon nagyon veszélyesnek tűnik, hacsak nem nagyon jó a lapja, tehát nem ver maszívan egy alsó sort, tehát az A9et, A8at elvetném. ha tippelnem kellene 88, 99, JTtreff (bár azt lehet dobta volna tényleg)

Fold. De lehet, hogy túlkombinálom...

Starship
Válasz illese kommentjére
2008. márc. 7. 22:14

Azt nem feszegetem, hogy mit gondol kezdőkről és első versenyekről... A leosztást megelőzően elég feszes játék folyt. 99-re, de még 88-ra is többet hív, mint 200, főleg ha lopni jöttem szerinte... Ha mégis ezek egyike lenne nála, sztem visszaemel flopnál, hogy gondoljam át jól, szeretnék-e várni a soromra?! De nem kétlem, benne volt a full...
A korábbiakból kiderült, hogy én kb. mire tettem őt.
A fullt nem hittem... És nem is volt!

Hosszas gondolkozás után: OK, i call! Erre ő: Straight! - és felmutat 66-ot.

Megfordult a fejemben a 66 lehetősége, de úgy gondoltam és most is úgy gondolom, hogy egy megelőzően feszes játékban 8595 turnön nem lehet 2000 hívást megadni 66-ra, - a flop utáni 1000-et még talán igen. (Mint említettem, két treff is kint volt flopon.) Úgy gondolom, nem játszottam ezt rosszul, bár a pl. nem ezt mutatja. Sztem fish játék 66-tal végigcallozni egy ilyen boardot egy ilyen versenyen.

Argentína
2008. márc. 8. 0:22

Amugy a TTvel szerinted milyen lapot vertél???

Starship
Válasz Argentína kommentjére
2008. márc. 8. 1:28

Re:

Parancsolsz?

Skiboy
2008. márc. 8. 2:35

Az ellenfél elölről all-in megy. Tehát a kérdés? Ki mit tenne?

TT-vel kizárolag egy totál blöfföt tudsz megverni. A versenynek ebben a kezdeti szakaszában ennek az esélye minimális. Szerintem egyértelmű fold.

Starship
Válasz Skiboy kommentjére
2008. márc. 8. 13:41

Látom, felesleges volt feltenni a kérdést, ugyanis sokan csak azt taglaljátok, mi nyer az adott boardon river után...
Utolsó hozzászólónak üzenném! Olyanról még nem hallottál, hogy miután vki végigcalloz nagy hívásokat, m vár a lapjára, de riverre sem érkezik meg, próbálja elhitetni a lapot? Nem olyan ritkaság, főleg HU játékban.

Élő ügyfélszolgálat