Póker Fórum Archívum > Fix-limit Hold’em > És megint dühbe jövünk - 1978 - filmajánló közkívánatra

matteo85h
Válasz mkrisz kommentjére
2009. okt. 30. 14:00

Szerintem is óriási film, meg sem tudom számolni hányszor láttam. Ennek ellenére most sem tudom mit mond (és baráti körben több vita is volt már ez ügyben), amikor játék közben előveszi az almát és beleharap.
Én úgy értem: minden nap egy alma és a doktor alma (kicsit értelmetlen, bár ha nagyon akarok bele tudok magyarázni értelmet)
Segítsetek please!

Szerintem az "An apple a day keeps the doctor away," szólás lefordításába tört bele a bicskája a fordítóknak és ez lett az eredménye: Minden nap egy alma és a doktor al(szik) ma:)

mkrisz
Válasz matteo85h kommentjére
2009. okt. 30. 14:03

Szerintem az "An apple a day keeps the doctor away," szólás lefordításába tört bele a bicskája a fordítóknak és ez lett az eredménye: Minden nap egy alma és a doktor al(szik) ma:)

Hát nagy köszönet. Akkor jól értettem, csak nem ezt az értelmet társítottam hozzá. Mennyit tud segíteni az eredeti szöveg. :)

Zehy
Válasz mkrisz kommentjére
2009. okt. 30. 14:10

Régen (80-as évek eleje) az "alma" és "almás" kifejezéseket arra értették, h nem lényeg, nem érdekes, tárgytalan stb, így teljesen jól oldotta meg a fordítást.

mkrisz
Válasz Zehy kommentjére
2009. okt. 30. 14:21

Régen (80-as évek eleje) az "alma" és "almás" kifejezéseket arra értették, h nem lényeg, nem érdekes, tárgytalan stb, így teljesen jól oldotta meg a fordítást.

Nálunk - itt vidéken - még most is használatos az "almás" kifejezés, tehát így ismerős, bár "alma"-ként nem hallottam még.

Kopi44
Válasz Zehy kommentjére
2009. okt. 30. 14:32

Omg, Te hány éves vagy???

Zehy
Válasz Kopi44 kommentjére
2009. okt. 30. 14:34

Omg, Te hány éves vagy???

Már kifele jövök az erdőből :)

Élő ügyfélszolgálat