Valóban nem túl részletes a leírás, hogy pontos döntést lehessen hozni, de hogy ezt nem foldolom az életben ilyen helyzetben az biztos...
Véleményem szerint a raise itt a legjobb játék, ugyanis ha egy short rámtolja akkor instacall, ha egy big stack izmozik utánam még mindig marad elég stackem ha dobom. A limp/call nem túl jó, mert ha még 3an adják, akkor komoly bajba lehet keveredni, míg egy raissel harc nélkül vihetnénk a potot. És azért egy UTG+1 emelés ilyen szituációban mindenkit meg fog ijeszteni, és szinte biztos, hogy dobni fognak a nagy stackek.
Úgyhogy first in dobni egy QQ-t sztem hiba. Ha lett volna előttünk emelés akkor sima fold, de így...
Ha mindenki ilyen beszarian játszik az asztalnál ki fogja kiejteni a SS játékosokat??? Pár kör azt majd azon kapjunk magunkat, hogy a sok all-in miatt már elöttünk járnak mi meg hirtelen sehol nem leszünk...
egyértelmuen hiba a fold
preflop standard raise, és ha arra egy big stack all-int tol akkor el lehet dobni...
A zseton allasrol tenyleg eleg keveset tudunk. Annyit, hogy 3-an vannak a kieses szelen (gondolom 2500-5000 zsetont erthetunk rajta). Nekunk kicsit atlag feletti van, ami nem mindegy, hogy 15000 vagy 25000.
Valóban nem túl részletes a leírás, hogy pontos döntést lehessen hozni, de hogy ezt nem foldolom az életben ilyen helyzetben az biztos...
Itt nagyon fontos a feladvány pontos megfogalmazása! Azzal, hogy a zsetonom kicsivel átlag feletti, 4-5. helyen állhatok. Az sem mindegy, hogy a SS-ek milyen "messze" vannak tőlem. Ha igen reális esély rá, hogy becsorgok, amíg a többiek lemészárolják egymást, akkor egyértelmű fold.
Ha nem biztos, hogy bejutok a kivárással, akkor én itt standard játékot játszanék, azaz emelnék.
egyértelmuen hiba a fold
preflop standard raise, és ha arra egy big stack all-int tol akkor el lehet dobni...
Tapasztaltam
Én megjártam már a királynőkkel ..... A Party Póker 1 millió dolláros torna belépőjegyéért ment a verseny ...... 55-en voltunk és az első 50 mehetett a döntőbe 47. helyen álltam 86E-rel ( 4 - en 30E alatt voltak ) Az asztalunk nagyon feszes volt csak rablás ment a vakok között. Aki emelt vitte a bankot. ......................................................... Nagyvakként kaptam QQ ... 40E/20E vakszintnél 500 ante...... Mindenki dobta a lapját , a kisvak ( 120E ) rám emelt 60E-ig .Nekem 20E-et kellett megadnom a 46E-böl ..... Bíztam a lányokban és visszadobtam az all-int ...... Ö megadta (nyilván 26E -et egy 146E -es potba ) ..... Mutatja a lapjait ( 8, 9 ) egy színben ....... Flopp (A, 10, 3 ) .... Ugyanaz a szín .... " Majd bele örültem " ... 55. lettem 4,5 óra játék után...... ............... Itt a legjobb játék a dobás lett volna valóban ........ de még a megadással is túléltem volna , ha a flopp után a 3-szint és az Ászt meglátom és dobok egy esetleges emelésre. Maradt volna 26E-em 1 kisvak és egy kör antéval kihúztam volna az 50. helyet mint utólag kiderült ....... Én úgy gondolom, ha újra ilyen helyzetbe kerülnék, szívfájdalom nélkül elengedném a QQ-t. Nem kockáztatnám a továbbjutást
Én megjártam már a királynőkkel ..... A Party Póker 1 millió dolláros torna belépőjegyéért ment a verseny ...... 55-en voltunk és az első 50 mehetett a döntőbe 47. helyen álltam 86E-rel ( 4 - en 30E alatt voltak ) Az asztalunk nagyon feszes volt csak rablás ment a vakok között. Aki emelt vitte a bankot. ......................................................... Nagyvakként kaptam QQ ... 40E/20E vakszintnél 500 ante...... Mindenki dobta a lapját , a kisvak ( 120E ) rám emelt 60E-ig .Nekem 20E-et kellett megadnom a 46E-böl ..... Bíztam a lányokban és visszadobtam az all-int ...... Ö megadta (nyilván 26E -et egy 146E -es potba ) ..... Mutatja a lapjait ( 8, 9 ) egy színben ....... Flopp (A, 10, 3 ) .... Ugyanaz a szín .... " Majd bele örültem " ... 55. lettem 4,5 óra játék után...... ............... Itt a legjobb játék a dobás lett volna valóban ........ de még a megadással is túléltem volna , ha a flopp után a 3-szint és az Ászt meglátom és dobok egy esetleges emelésre. Maradt volna 26E-em 1 kisvak és egy kör antéval kihúztam volna az 50. helyet mint utólag kiderült ....... Én úgy gondolom, ha újra ilyen helyzetbe kerülnék, szívfájdalom nélkül elengedném a QQ-t. Nem kockáztatnám a továbbjutást
sztem jobban specifikálni kéne, az állást. mennyire állnak a kiesés szélén? 1/2K vakoknál midnegyik mondjuk 5K alatt? vagy 10K alatt? nekünk mennyi van? és a többieknek? jelentősen több mint 2* annyink van mint az ss-eknek? ha nem és 2 dupláz akkor ugyebár sz@rul állunk hirtelen...
szóval ilyen sat-os szitut sztem csak jól specifikált zsetonálllással érdemes vizsgálni
Valaki egyetért velem?
Érdekes parti - 2008. 11. 17.
szerintem nem hiba a check jelen esetben.
abból indulok ki, hogy lejavulhatatlan nutsom van. Ergó szeretnék szabadlapot adni nekik, hogy esetleg ők próbáljanak engem kiblöffölni, vagy akármijük lejön azt kifizettetni.
Úgy gondolom, hogy ez az emeljünk bele felfogás teljesen ok cashgamere de ez egy sng ahol sokkal többet nyerthetek azzal ha esetleg allin tudom csábítani.
Ha leesik valami nagylap akkor talán könyebben jön ez össze. Ráadásul olyan ritkán van valakinek floppókere, hogy igazán nem lehet kiismerni a játékot ilyenkor. Ha drillem lenne akkor hívnék.