wildchild
Válasz Terrorka kommentjére
2010. jún. 6. 22:51

A beülő(bi) nem feltétlenül 100bb, van aki ss t jáccik, tehát ott csak 20bb -vel ül be, illetve vannak jol alkalmazható félbeülős stratégiák is, 50bb -vel ülsz be.
Tehát a beülő annyi amennyivel beülsz az adott limitre, általában persze ez 100bb. én kisebb limitre is legalább 40bi ajánlanék, nl50 felett meg még többet.

Persz van aki ss-t jatszik,meg olyan is aki 56.67 bb-vel ul be...Es azt tologatja be.Csak ennek semmi koze a pokerhez..
Btw tudnal mondani egy olyan hosszutavon nyero jatekost peldanak aki 50bbvel tobbasztalozik(mondjuk 2nel tobb asztalon)?Kivancsi lennek ra.

kisrapi
Válasz wildchild kommentjére
2010. jún. 6. 23:06

Persz van aki ss-t jatszik,meg olyan is aki 56.67 bb-vel ul be...Es azt tologatja be.Csak ennek semmi koze a pokerhez..
Btw tudnal mondani egy olyan hosszutavon nyero jatekost peldanak aki 50bbvel tobbasztalozik(mondjuk 2nel tobb asztalon)?Kivancsi lennek ra.

Spirited néha..

De PLO-ban is van jópár

Lilike
2010. jún. 6. 23:08

Arról volt szó, hogy mennyi egy beülő vagy hogy hány bb-vel nyerő játszani?

ceewyl
2010. jún. 6. 23:10

Elég sok PLO játékos játszik 50bb-vel, még HS regek közül is.

wildchild
Válasz ceewyl kommentjére
2010. jún. 6. 23:24

obv elfelejtettem pontositani hogy Nl re gondoltam.

Terrorka
2010. jún. 6. 23:25

Találkoztam pár nyerő játékossal nl100-200 -on is aki 50BB -zik, meg azt is irtam hogy általában 1BI az 100BB, és az ss is a poker része, jol alkalmazva nem lehet vele bukni még nagyobb téteken se, pl spanyolországban ss akadémia működik.

reirreT
2010. jún. 18. 1:39

Én is tudok egyet.

Egyébként nem hiszem, hogy túl magasra kellene venni a bankrollt mert a végén túl sokáig elsz*rakodhatsz egy kisebb téten, mire összekuporgatod és sokkal jobban megvisel, ha 8 hónap munkáját bukod be mintha 2-3 hónapét tennéd. Lehet felfelé menni nyugodtan (ha megvan a tudás), max később még fizetsz be ha elkapsz nagy downswinget. Nem csak az tartozik a bankrollba, ami az adott pillanatban az adott pókerszámlán van. Sokkal rosszabb szerintem leragadni egy szinten és hónapokig feleannyi órabérért küszködni. Ide is érvényes az az általános szabály, hogy minden pénz, amit nem nyersz meg, azt elveszíted.

JociBalboa
Válasz Terrorka kommentjére
2010. jún. 18. 3:32

Találkoztam pár nyerő játékossal nl100-200 -on is aki 50BB -zik, meg azt is irtam hogy általában 1BI az 100BB, és az ss is a poker része, jol alkalmazva nem lehet vele bukni még nagyobb téteken se, pl spanyolországban ss akadémia működik.

nekem is kellett 1 év mire rájöttem hogy 100bb-vel lagalább kéne játszani. így sokkal élvezhetőbb.... szvsz

tetrapoda
Válasz JociBalboa kommentjére
2010. jún. 18. 7:41

Sokat agyaltam már ezen a BM témán, lehet hogy hamarosan kiírom magamból a gondolataimat.
Szerintem ha az ember képes idejében visszalépni, akkor nem fog akkor sem tönkremenni, ha nincs 50-100 BI egy adott szintre. Persze nem mindegy, hogy hobbijátékosról van-e szó. Egy profi nem biztos, hogy megengedheti magának a visszalépés, de aki munka mellett pókerezik - és pénzért játszik :) - annak szerintem +EV ha próbál minél gyorsabban szintet lépni. Ha az új szinten elbukik 2-3 beülőt, akkor vissza kell lépni. Ha pedig sikerül megragadni, akkor nőhet az órabére. Önfegyelem kérdése.

afterlife5
Válasz tetrapoda kommentjére
2010. jún. 18. 8:21

Én általában 25BI-nél váltok szintet, bukok 5BI-t, irány vissza. Tudni kell megszabni egy határt. Azért NL10re a 40BI az elég vicces :]

Önmérséklet, Önmérséklet!

Élő ügyfélszolgálat