AK korai poziciobol
Preflop:
SB, BB: raise/reraise. De mekkorat es reraisenel mekkora emelesnel erdemes izmozni? Pl erdemes-e belemenni, ha az ellenfel a teljes stack-unk erejeig vagy afolott visszaemelt, stb...
UTG, korai vagy kozepso pozicio: emelunk, es rarasie tortenik. 3-bet? Mennyit?
Flop:
1. flop egaltalan nem segit, de nem tunik veszelyesnek a flop.
1.1 preflop emeltunk, egy valaki csak megadta, preflop cont bet (mennyivel???), es az emelesunk 2-3szorosaval rankemel. Megadjuk? Re-raise? Fold?
1.2. preflop valaki visszaemelt es mi csak megadtuk. Mi a teendo? Raise? Check?
1b flop nem segit, de veszelyes flop alakult ki (flush,straigh, full-veszely, esetleg draw)
2. flop segitett, asz vagy kiraly parunk alakul ki, cont bet-re az ellenfel emelesunk 3-szorosaval visszaemel (vagy all-in megy). Mi a teendo?
Eleg sok penzem ment mar el AK-ra korai poziciobol. Vagy azert, mert kovettem az ellenfelet, es jobb lapja volt a vegen. Vagy, mert a flop nem segitett, es a re-raise-t megadva a turn sem segitett, es az ellenfel kiuz bennunket egy pot nagysagu emelessel.
De az is gyakori, hogy emelek 4BB preflop, valaki mogottem megadja. Flop nem segit, emelek 70% pot-ot (vagy teljes potot), az ellenfel ramemel, hiszek neki es foldolok. Ekkor ugye kb 12BB-nyi penzem megy el, ugy hogy nem is tudom, hogy az ellenfelnek volt-e egyaltalan valamilye.
Ti hogyan jatszotok AK-val korabi poziciobol? Mashogy jatszotok-e, ha suited vagy offsuit?
Flop reraisere általában eldobom, csak esetleg ha tudom,hogy totál idióta.
Turnön még bepróbálok 1 second barrelt, aztán ha akkor sincs semmi, akkor check, s ha nagyot emel, akkor fold.
De neekm is vannak ezzel problémáim. Persze, ha nem jön be semmi :)
De ez igaz AQ, AJ, AT-re is :)
Nagyon jó és nagyon értelmes topik! Remélem sok válasz jön majd és jól ki tudjuk tárgyalni ezt a témát!
Az AK korai megjátszása bizony sok esetben nehézséget jelent, hiszen pozíción kivül kell majd játszanunk ezt a lapot a flop után, sőt, lehetséges, hogy majd A magassal kell továbbjátszanunk!
Preflop:
SB, BB: raise/reraise. De mekkorat es reraisenel mekkora emelesnel erdemes izmozni? Pl erdemes-e belemenni, ha az ellenfel a teljes stack-unk erejeig vagy afolott visszaemelt, stb...
Flop:
1. flop egyaltalan nem segit, de nem tunik veszelyesnek a flop.
1.1 preflop emeltunk, egy valaki csak megadta, flop cont bet (mennyivel???), es az emelesunk 2-3szorosaval rankemel. Megadjuk? Re-raise? Fold?
Flop:
1. flop egaltalan nem segit, de nem tunik veszelyesnek a flop.
1.2. preflop valaki visszaemelt es mi csak megadtuk. Mi a teendo? Raise? Check?
Flop:
1b flop nem segit, de veszelyes flop alakult ki (flush,straigh, full-veszely, esetleg draw)
Flop:
2. flop segitett, asz vagy kiraly parunk alakul ki, cont bet-re az ellenfel emelesunk 3-szorosaval visszaemel (vagy all-in megy). Mi a teendo?
De az is gyakori, hogy emelek 4BB preflop, valaki mogottem megadja. Flop nem segit, emelek 70% pot-ot (vagy teljes potot), az ellenfel ramemel, hiszek neki es foldolok. Ekkor ugye kb 12BB-nyi penzem megy el, ugy hogy nem is tudom, hogy az ellenfelnek volt-e egyaltalan valamilye.
Ti hogyan jatszotok AK-val korabi poziciobol? Mashogy jatszotok-e, ha suited vagy offsuit?