AQ-KQ-QJ és AK megjátszása
Sziasztok!
Mostanában elég sokat CG-zek (SH), és rendszerint problémát okoz a fenti lapok megjátszása.
AK,AQ,KQ lapokkal minden pozícióból emelek, AK-val 3betelek is akárhonnan.
A gond ott kezdődik, ha előlről kapok egy 3betet, esetleg AK-ra 4betet.
Néha olyan asztalokon találom magam, hogy 50 handenként 1x látok flopot mert annyi a preflop akció. Standard 4bb-bet CO-ról KQ-val, Button call, SB minraise, BB Push, mindenki fold... és hasonlók.
UTG-ről érkezik 4bb bet, 3xraiselek AKo-val CO-ról, Button call, SB 3xraise, BB fold, eredeti emelő fold, itt meguntam és visszaemeltem 3,5x-st (40bb maradt nálam 110-120bb-s pothoz képest az ő reakciója előtt, látványosan commited lettem), erre SB push amit megadtam.
Tudott villantani egy AQs-t.
Itt elgondolkodtam egy kicsit, hogy mennyire feszesen játszok és valami nagyon nem jó. Hamarosan akarok egy videót készíteni, de addig is érdekelne a fenti lapok általános megjátszása.
Általában csak TT-JJ-99 lapokkal callolok 3betet, efeletti párokkal inkább raise, sőt néha JJ TT is squeeze, viszont KQ-QJ szerű lapokkal egyáltalán nem adok meg emelést, max buttonról érkezőt vakként, de akkor is inkább visszaemelek.
Összességében AQ-val félek az AK-tól, KQ-val már AK és AQ-tól is, QJ mégrosszabb...
Milyen teremben és limiten játszol?
Használsz HUD-ot? Ha igen, akkor nézegesd sokat a 3-bet, 4bet, fold to 3bet, fold to 4bet, squeez, meg hasonló adatokat, és ez alapján elég handszám után jól be lehet lőni a range-et egy-egy játékosnak.
Ha ennyire keményen akcióznak, akkor ellenfél függvényében nyugodtan lehet all-in menni egy AQ, KQ szerű lappal is ha elég maniac az ellen.
Milyen teremben és limiten játszol?
Használsz HUD-ot? Ha igen, akkor nézegesd sokat a 3-bet, 4bet, fold to 3bet, fold to 4bet, squeez, meg hasonló adatokat, és ez alapján elég handszám után jól be lehet lőni a range-et egy-egy játékosnak.
Ha ennyire keményen akcióznak, akkor ellenfél függvényében nyugodtan lehet all-in menni egy AQ, KQ szerű lappal is ha elég maniac az ellen.
Huddal még az a problémám, hogy 4-5 regularon kívül mindig új arcok vannak, akiket soha többet nem látok, ellenük nincs elég hand, hogy kijöhessen bármi értékelhető minta. Regularokat meg annyit látom játszani, hogy nem érzem a stat hiányát.
Decemberben azért beruházok egy HM-re, hátrányom nem lehet belőle.
PT2+Hud vagy PT3-at használsz?
PT2+Hud vagy PT3-at használsz?
Sajnos egyiket se, Elephant... Annyi hiba van benne, hogy nem használom. Néha minuszos meg 100% feletti értékeket írt ki.
AK,AQ,KQ lapokkal minden pozícióból emelek,
AK-val 3betelek is akárhonnan.
A gond ott kezdődik, ha előlről kapok egy 3betet, esetleg AK-ra 4betet.
iPoker NL20, HUD-om meg nem működik rendesen. Téves adatokat meg nem akarok kiiratni. Egyre inkább úgy érzem, hogy sokba kerül nekem egy megbízható HUD hiánya.
Milyen 3-bet%-ra squeezelnél rá KQ-val, AQ-val Oop egy 26/24-es játékos ellen? 5-6%? És ha lecallolja a 4betet akármilyen boardon push? Vagy Check/fold? Eddigi tapasztalatok alapján ilyen move után flop cheknél kapom a pot betet. PP-vel vagy bármi mással amit esetleg eltalált azzal is lecalloz... Ha meg nem veszem fel a kesztyűt, az életbe nem nézek flopot és az AA/KK lapjaimra meg szépen foldolnak...
Ha jól gondoltam, akkor olyan 15-20%os 3bet range ellen már 4bet-elhetsz KQ val szerintem. De nézegesd, hogy egy egy %os range mit jelent lapok tekintetében PokerStove-al. Ez sokat segít, a HUD adatok értelmezésében.
AQnál is minimum 10-15%3bet kell az ellenfélnek hogy legyen, hogy 4bet legitim legyen.