Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Az év eddigi egyik legjobb kérdése! (könyvvel kapcsolatos)

Faky
Válasz reirreT kommentjére
2011. aug. 1. 11:49
Tom Sizemore
Válasz Faky kommentjére
2011. aug. 1. 22:26
Holdenper
Válasz Tom Sizemore kommentjére
2011. aug. 1. 22:56

Ne vegyél könyvet. Magyar nyelven nem jelent meg jó cg stratégiáról. Fizess elő valamelyik netes oktató site-ra (nekem a deuces cracked a kedvencem, de nézz körbe nyugodtan. Alacsonyabb limitekre van még jó néhány videó PokerSavvyy-n, meg DragTheBar-on is, a többit én annyira nem ismerem, de lehet a CardRunners, vagy a LeggoPoker is jó).
A Dc, meg a Savvy kb 6K Huf 1 hónapra (némelyik másiknál van ilyen registration fee, amit első előfzunál kell csak befizetni, de azok picit magasak, ilyen 80-150$ között van, DC az 30$/hó, Savvy is akörül, és nincs ezeknél ilyen plusz díj sem).
Előtte böngészd át az oldalon, hogy melyik videósorozatok érdekelnének, írd fel magadnak, utána előfizetsz, és letöltheted a videókat. ~6ezer forintért több száz órányi oktatóvideót le tudsz tölteni (amik érdekelnek csak arra értve...az oldalon valszeg több ezer órányi anyag van. 6max cg-ből nagyon sok anyag van fent, az alapoktól kezdve, full ringről kevesebb. De van fix limit holdemtől elkezdve HORSE-on át, MTT stratégiáig, stb. Szóval ha van időd, meg sok dvd-d, vagy helyed a gépen, akkor leárnthatod akár mindet:D)

Ezek angol nyelvű videók, de szerintem könnyen érthető mind. Mivel letöltötted őket, az érdekesebb sorozatokat megnézheted többször is. Szóval szerintem egy könnyebb módja a tanulásnak.
Arra figyelj, hogy ha jól tudom, akkor mikor lejárna az előfizetésed (a havi azt hiszem 30 napra szól, tehát nem naptári hónapra), az oldalukon le kell mondani a legtöbb helyen, különben automatikusan megújítja.

Érdemes segítséget kérni azoktól, akik NLHE cg-t tolnak, hogy melyik videósorozatot ajánlják elsősorban. És érdemes az elején kezdőknek szóló sorozatot nézni (erről kell megkérdezni a "nagyokat", hogy mit ajánlanak, én nlhe videókkal annyira nem vagyok képben, de DC-ről tudok mondani 1-2 jó sorozatot az alapokhoz), mert lehet király azt lesni, ahogy Ansky 4 asztalon tolja az NL600-at, de amilyen dolgokat ott megcsinál, azok nem működnek alacsonyabb téteken, és felesleges elemeket építhetsz bele a játékodba miatta.

Tom Sizemore
Válasz Holdenper kommentjére
2011. aug. 3. 0:48

Ne vegyél könyvet. Magyar nyelven nem jelent meg jó cg stratégiáról. Fizess elő valamelyik netes oktató site-ra (nekem a deuces cracked a kedvencem, de nézz körbe nyugodtan. Alacsonyabb limitekre van még jó néhány videó PokerSavvyy-n, meg DragTheBar-on is, a többit én annyira nem ismerem, de lehet a CardRunners, vagy a LeggoPoker is jó).
A Dc, meg a Savvy kb 6K Huf 1 hónapra (némelyik másiknál van ilyen registration fee, amit első előfzunál kell csak befizetni, de azok picit magasak, ilyen 80-150$ között van, DC az 30$/hó, Savvy is akörül, és nincs ezeknél ilyen plusz díj sem).
Előtte böngészd át az oldalon, hogy melyik videósorozatok érdekelnének, írd fel magadnak, utána előfizetsz, és letöltheted a videókat. ~6ezer forintért több száz órányi oktatóvideót le tudsz tölteni (amik érdekelnek csak arra értve...az oldalon valszeg több ezer órányi anyag van. 6max cg-ből nagyon sok anyag van fent, az alapoktól kezdve, full ringről kevesebb. De van fix limit holdemtől elkezdve HORSE-on át, MTT stratégiáig, stb. Szóval ha van időd, meg sok dvd-d, vagy helyed a gépen, akkor leárnthatod akár mindet:D)

Ezek angol nyelvű videók, de szerintem könnyen érthető mind. Mivel letöltötted őket, az érdekesebb sorozatokat megnézheted többször is. Szóval szerintem egy könnyebb módja a tanulásnak.
Arra figyelj, hogy ha jól tudom, akkor mikor lejárna az előfizetésed (a havi azt hiszem 30 napra szól, tehát nem naptári hónapra), az oldalukon le kell mondani a legtöbb helyen, különben automatikusan megújítja.

Érdemes segítséget kérni azoktól, akik NLHE cg-t tolnak, hogy melyik videósorozatot ajánlják elsősorban. És érdemes az elején kezdőknek szóló sorozatot nézni (erről kell megkérdezni a "nagyokat", hogy mit ajánlanak, én nlhe videókkal annyira nem vagyok képben, de DC-ről tudok mondani 1-2 jó sorozatot az alapokhoz), mert lehet király azt lesni, ahogy Ansky 4 asztalon tolja az NL600-at, de amilyen dolgokat ott megcsinál, azok nem működnek alacsonyabb téteken, és felesleges elemeket építhetsz bele a játékodba miatta.

Hm, nekem új ez a netes előfizetős oktató oldalak, nem is gondoltam volna, hogy ilyenek léteznek, majd utánanézek mindenképp, köszi szépen, jól hangzanak nagyon! Már úton van a Theory of Poker meg a Cash Games 1, 2, szerintem az alapokat mindenképp meg kell tanulnom, mielőtt tovább lépnék például az általad említett oktató oldalak valamelyik használatával, szerintem miután elolvasok pár könyvet, jobban tudnám hasznosítani az ott látottakat. Mert egyébként nem érteném, hogy mit miért, hogyan, ha úgy kezdeném nézni az ottani videókat, mint egy átlag fish, hogy kb. tudnám melyik lapkombináció erősebb a másiknál, de fogalmam sem lenne mi az a kedvező és kedvezőtlen pozíciók, stb, stb..…. Remélem azért nem fognak ártani ezek a könyvek amiket rendeltem :), habár tudom, hogy a Harrington feszes nagyon, majd megpróbálok valami stratégiát felépíteni és nem 100% úgy játszani ahogy írja, hanem elgondolkodni és beépíteni a jó dolgokat a játékomba, bár mondjuk azért ehhez is el kell érni egy szintet, hogy tudjam mi a jó és nem jó egy Harrington könyvben. Minél többet olvasok, annál jobban jövök rá, hogy mennyre kezdő vagyok..

ujra_kezdo
2011. aug. 3. 0:57

ha épp mindenféleképp könyvet szeretnél venni, nekem van pár eladó :)
de én is inkább az oktató videókat, vagy ryan-t javasolnám !

daPEPEhu
2011. aug. 3. 0:58

ártani nem fognak :), de az online poki időről-időre változik,szóval lehet néhány leírt stratégia már elavult és ezért is jobbak a netes coaching oldalak, friss videókat láthatsz, a jelen meg határozó, nyerő játékosoktól.. GL

Tom Sizemore
Válasz daPEPEhu kommentjére
2011. aug. 3. 1:16

ha épp mindenféleképp könyvet szeretnél venni, nekem van pár eladó :)
de én is inkább az oktató videókat, vagy ryan-t javasolnám !

ha egy kicsit előbb jöttél volna, csak pár nappal és ezek közül meglett volna valamelyik, akkor valószínűleg tőled vettem volna meg .. :), de köszi, most egyelőre ennyi könyv elég lesz. A Ryan alatt a Ryan Fee stratégiai útmutatóját érted? Azon nagyon rajta vagyok, nemsokára elkezdem, 2 példányban nyomtattam ki :). Bár arra gondoltam, lehet előtte a könyveket kéne, mert ez speciálisan a 6 személyes asztalokra irányul, míg talán előbb lehet a 9-es asztalokon kéne megtanulni valamennyire játszani.

ártani nem fognak :), de az online poki időről-időre változik,szóval lehet néhány leírt stratégia már elavult és ezért is jobbak a netes coaching oldalak, friss videókat láthatsz, a jelen meg határozó, nyerő játékosoktól.. GL

van ezeknél az oktató oldalaknál úgymond legjobb oldal? mint pl sportmárkákban szerintem Nike :), keresőkben google, melyik a legismertebb, legnagyobb, legjobb ár/érték arányú ilyen jellegű oldal?

reirreT
2011. aug. 3. 1:46

van ezeknél az oktató oldalaknál úgymond legjobb oldal? mint pl sportmárkákban szerintem Nike :), keresőkben google, melyik a legismertebb, legnagyobb, legjobb ár/érték arányú ilyen jellegű oldal?

Deucescracked

BelaKecske
Válasz reirreT kommentjére
2011. aug. 3. 1:57

Kocka és MRJ hasznos tippek kezdő pókereseknek című alapművében fel van sorolva egy csomó videó sorozat, megfelelő sorrendben a DCről. Ha jól nyomod az angolt, nézd meg őket. még nem kezdtem bele (most a magyar vidiket nézem meg megint, aztán jön ez) de gondolom az első pár még az alapokról szól. ha gépnél vagy nézd ezeket, elalvás előtt, buszon vagy wc-n meg lapozgasd a könyveket.

Tom Sizemore
Válasz BelaKecske kommentjére
2011. aug. 4. 23:22

köszi a válaszokat

Élő ügyfélszolgálat