Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Dealt vagy Shared rake?

alsi
2010. aug. 10. 16:39

Dealt vagy Shared rake?

Sziasztok,

nem a két rake közti különbséget szeretném megtudni és nem is azt, hogy mi az előnye vagy hátránya az egyiknek vagy másiknak, hanem inkább arra keresem a választ (szavazáson keresztül), hogy Ti személy szerint melyiket favorizáljátok és látjátok szívesen 1 teremben.

köszönöm,
várom szavazataitokat

mrj
Válasz alsi kommentjére
2010. aug. 10. 17:01

Nincs helyes válasz.
Ha lazábban játszol mint az asztalátlag, akkor contributed éri meg jobban, ha feszesebb vagy, akkor a dealt.

P8k3r
Válasz mrj kommentjére
2010. aug. 10. 17:32

Személy szerint shared, többasztalos játéknál kifizetődöbb.

reirreT
Válasz mrj kommentjére
2010. aug. 10. 17:33

Aki a dealt-ra szavaz az nit vagy ss :)

TheStig
Válasz reirreT kommentjére
2010. aug. 10. 18:36

szerintem a dealt éri meg jobban. senki sem olyan laza, hogy contributed rake megérje neki, vagy de?
pl milyen király már, amikor 2 fish összecsap 250bb-vel fejenként, és te is kapod a zsiros pontokat, ugyanannyit mint ők! ;) nit lennék? ja ;)

lampi
Válasz alsi kommentjére
2010. aug. 10. 19:01

Sziasztok,

nem a két rake közti különbséget szeretném megtudni és nem is azt, hogy mi az előnye vagy hátránya az egyiknek vagy másiknak, hanem inkább arra keresem a választ (szavazáson keresztül), hogy Ti személy szerint melyiket favorizáljátok és látjátok szívesen 1 teremben.

köszönöm,
várom szavazataitokat

na most akkor tanulok újat?
a dealt rake az amikor mindenki egyenlő arányban kap az asztalnál aki lapot kapott és a shared, amikor csak azok akik pénz invesztáltak az adott partiba!? :)
bocs a tudatlanságért.

alsi
Válasz lampi kommentjére
2010. aug. 10. 19:08

így van lampi. még annyi a shared-hez, hogy egyenlő arányban osztják szét a rake-t a résztvevő játékosok közt

P8k3r
Válasz lampi kommentjére
2010. aug. 10. 19:09

na most akkor tanulok újat?
a dealt rake az amikor mindenki egyenlő arányban kap az asztalnál aki lapot kapott és a shared, amikor csak azok akik pénz invesztáltak az adott partiba!? :)
bocs a tudatlanságért.

Először én shared-raket választottam, aztán miután elolvastam a hozzászólásokat, azthittem, hogy keverem a kettőt, de a hsz-od után inkább rákerestem hátha mégis jól gondoltam, szóval a shared rake az amikor mindenki kap , aki kapott lapot, a dealt meg amikor pénzt raksz a potba.

R1per2
Válasz P8k3r kommentjére
2010. aug. 10. 20:01

nem bazdki, fordítva!

Dealt egyértelmű, hiába játszol lazán, akkor sem építesz minden potot nagyra, mint ahogy teszik a fishek. Ők sokkal több partit nyernek, és ezzel együtt contributolnak, mint a nyerő játékosok.
Ha csak regularok ülnek egy asztalnál, akkor lehet jobb csak a contributed szerintem.
Aki nem hiszi, járjon utána, számolja ki adott leosztás alatt mennyi raket termel egyik és másik teremben ugyanazon a limiten, ugyanolyan asztaloknál (ne HM vagy PT szerint, mert azok nem jól számolnak, hanem a terem adatai szerint).
NL50-en kb 2-3BB/100-at buksz a rakeléssel, míg egy fish 10 fölött is.
Egy 33%-os dealt rb megfelel kb. 50% contributed-nak.

mrj
Válasz R1per2 kommentjére
2010. aug. 10. 20:55

Dealt egyértelmű, hiába játszol lazán, akkor sem építesz minden potot nagyra, mint ahogy teszik a fishek. Ők sokkal több partit nyernek, és ezzel együtt contributolnak, mint a nyerő játékosok.
Ha csak regularok ülnek egy asztalnál, akkor lehet jobb csak a contributed szerintem.
Aki nem hiszi, járjon utána, számolja ki adott leosztás alatt mennyi raket termel egyik és másik teremben ugyanazon a limiten, ugyanolyan asztaloknál (ne HM vagy PT szerint, mert azok nem jól számolnak, hanem a terem adatai szerint).
NL50-en kb 2-3BB/100-at buksz a rakeléssel, míg egy fish 10 fölött is.
Egy 33%-os dealt rb megfelel kb. 50% contributed-nak.

nem. Nekem nagy minta alapján 100 és 200 on is lényegesen magasabb a cont rake-em mint a dealt 28% körüli vpip-pel 5maxon.

lol, most nézem hogy ürömi vagy, én meg borosról tolom :)

Élő ügyfélszolgálat