Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Egy érdekes játék: Hold'em ante-val

timprice83
2007. nov. 4. 17:37

Egy érdekes játék: Hold'em ante-val

Sziasztok!

Előre szólok (!!!), hogy egy nagy fasság lesz, amit most leírok, de elég sokat gondolkodtam rajta, mert egész egyszerűen elgondolgodtató. Valamelyik nagy profi (ha megszakadok sem jut eszembe most, de a Blöfföljünk bátran c. könyv végén az interjúk között olvastam) azt mondta: kár, hogy a NL hold'em preflop játékká alakult és a téma ehhez kapcsolódik. Kicsit.

Én kb négy hónapja kezdtem pókerezni...

(Minden veszteséget és nyereséget jegyzetelve, azt mondhatom, hogy mikrolimiten, haverokkal és különböző ismerősi hálózatokban az 5-10, 10-20, 10-25-ös élő CG játékokban épp elég jó vagyok, és ha mondjuk 50-100, 100-200-on tudnám ezt csinálni, biztos nem is dolgoznék...)

... és a minap leültem azokkal az emberekkel, akikkel először játszottam, és megdöbbentem. Nem is emlékeztem, hogy ezek a fiúk nem emelnek preflop. Ők úgy mondják: nincs vakon emelés.
Nem hittem a fülemnek, de ezt játszák. Van vak, 5 és 10, de mivel mindenki mindig beszáll, lényegében ez ante...

LEültem közéjük. Vesztettem. 10-es asztal... nem csoda. Egy pocket Ace nem ér szart sem itt, és igazából ezt az egészet azért írom le, mert kissé dühös is vagyok (magamra, hogy beszálltam), meg aztán kíváncsi vagyok, hogy mások ezen az oldalon, mit gondolnak...

TEHÁT, a kérdések:

1. Mik az indulási követelmények preflop? Sőt, van-e ilyen itt, hogy i.k.? (Ha egyszer mindig mindenki megadja és a preflop pot odds 1:6-hoz és 1:9-hez, van értelme nem bemenni?

2. Honnan kezdhetsz el megadáson, nyitáson, vagy emelésen gondolkodni, azaz mi az, ami jó kéz egy olyan asztalnál, ahol 7-9-en néztek floppot?

Nos, én speckó arra gondoltam, hogy egy ilyen játékban sokkal igéretesebb kapcsolódó lapokat színből és/vagy számból kapni, mint mondjuk párokat, még ha AA,KK,QQ is az. (Kiv. egy floppolt drill, vagy póker pesze). A másik meg, hogy az ilyenek, mint az Axo vagy Kxo még akkor is majdnem értéktelen, ha toppair-t floppol az ember. (Suitedből nyílván a flösshúzókra érdemes építkezni.)

Hát ennyit akartam. Azért kíváncs vagyok 1-2 hozzászólásra...

Üdv mindenkinek!!!

wilddrew
Válasz timprice83 kommentjére
2007. nov. 4. 17:47

Ezt most nem értem. Nem LEHET emelni preflop, vagy mi? Vagy csak nem szoktak? Ha ilyen limpelős játékba mész, akkor talán sorokra érdemes vadászni, az ehhez alkalmas induló lapokkal, a pp-k leértékelődnek picit, két pár a minimum játszható lap flop után, a 43s preflop meg aranyat ér :)

herrbert74
Válasz wilddrew kommentjére
2007. nov. 4. 23:54

Szerintem ez nem póker, hanem a póker szerencsejáték változata. A jobb nem tud előnyhöz jutni. Én messzire kerülném ezeket a játékokat.

medgypeti
Válasz herrbert74 kommentjére
2007. nov. 5. 8:41

Ismerős, nálunk is haverok pf nagyon ritkán emelnek.Ha meg elkezdek agresszorkodni akkor is a 6ból legalább 3an adják:) Az ilyen játékokban nagyon nem vagyok sikeres.Pláne, hogy a beülő 200HUF vagy egy sör:D

Skiboy
Válasz medgypeti kommentjére
2007. nov. 5. 15:53

Gyakran hasonló a helyzet laza fix limit asztaloknál is.

Topik a témában:
https://poker-akademia.com/vBulletin/showthread.php?t=1130

naggeri
Válasz Skiboy kommentjére
2007. nov. 5. 16:56

A haveri társaságomban folyó cg szinte pont ugyan ilyen. Annyi különbséggel, hogy ott lehet emelni preflop, de azt mindenki megadja! Az a baj hogy annyira azért nem kis pénzek forognak kockán ( relatív), simán tudsz nyerni egy 20-ast, vagy többet is. Nekem az induló stratégiám- szinte minden- ugye a banki esélynek megfelelően mindenki jön. Kis százalékban emelek, sc-el, pp-el Axs-ekkel. Viszont ha magas pp-m van, akkor csak limp, ha valaki emel, akkor én ráemelek, és így tudom szűkíteni a kört 2-3 főre. Annyira nem gyanús, mert néha bemutatok egy-egy blöfföt. konkrétan egyet. Az elején. :)
Postflop- már érdekesebb. Igazából minden jó lapot ki kell velük fizetettni. Nálunk simán végig mennek flushdraw-al, straight-draw-al, lukas sorral..stb..
Az a durva amikor turn után a set-emre benyomok egy iszonyat overbet-et, és a lukas sorra megadja. Aztán lepottyan a riveren. A srác meg azt mondja, -tudtam hogy bejön. Én meg-- te egy géniusz vagy öcsém.

Elég off-osra sikerült, de összefoglalom h. nekem ilyen környezetben mi a nyerő. Preflop sc-pp-Axs-Kxs-Qxs-kapcsolódó limp/bet-90-10% ban. Jelen esetben limp. :)

Postflop, a banki esélyek szinte mindig megvannak, ezért amikor nut vagy azt nut közeli lapom van akkor végig kemény licit. Aztán fizessenek a húzókért.

Élő ügyfélszolgálat