ellas98
2007. ápr. 25. 10:16

emelés

Sziasztok!
Engem want2push Index-es megjelenése hozott erre a lapra. Még soha nem pókereztem. Próbálom összeszedni az ismereteket. De az emelés témája kifog rajtam.
Ha például Texas Hold'em-et játszok, akkor az emelés hogy jut körbe? Tegyük fel, hogy hatan ülünk az asztalnál. Világos, hogy van SB és BB, utána az UTG kezd: bedob, tart vagy emel. Hol ér véget az emelési kör? A BB-nál?
Ha én középen ülök és tartom az esetleges emelést és utánam emel vki, akkor azt automatikusan meg kell adnom vagy újra rám kerül a sor?

A szabályokban a következőket találtam:
#
No-limit és pot-limit játékban végtelen számú emelés engedélyezett.
Ez hogy értendő? Egy körben egy játékos végtelenszer emelhet? Vagy csak reraise útján?
#
Fix-limit játékban maximum egy bet és 3 raise engedélyezett.
Hasonlóképpen: egy játékosra vonatkozik? Vagy összesen lehet ennyi az adott leosztásnál?

Betonfal
Válasz ellas98 kommentjére
2007. ápr. 25. 10:46

No-limit és pot-limit esetén a végtelen emelés a következőt jelenti:
Van az asztalnak mindig egy aktuális legmagasabb tétje, ez alap esetben ugye a BB méretű tét.
Az első körben az UTG kezd, és halad a sor a BB-ig. A választási lehetőséged ugye a 3 alapeset: lapot bedob (fold), tartja a legmagasabb tétet (call), emel az addigi legmagasabb téten (raise). Ha bármely licitkörben lesz egy raise, akkor az azt jelenti, hogy aki addig játékban volt, de még ezt az emelt tétet nem fizette be, akkorújra a fenti 3ból dönthet, természetesen abban az esetben, ha még nem fogyott volna el a pénze, és nem lenne all-in.

Limit esetében csak 3szor mehet körbe a kör. Ennyi a különbség (és az emelés lehetséges értéke).

Remélem érthető volt és nem túl hosszú... :)

ellas98
Válasz Betonfal kommentjére
2007. ápr. 25. 11:50

emelés

Köszi Betonfal!
Nem volt hosszú!
Folytatnám az értetlenkedést: NL és PL esetében akkor van vége egy körben az emelésnek, ha már a játékban levők közül senki nem emel? A gyakorlatban egy ilyen körben hány emelés fordul elő?
A fix-limitben a három emelés egy körben azt jelenti, hogy például preflop a hat résztvevő játékos összesen háromszor emelhet vagy fejenként háromszor emelhet?
Val'sz'eg el kell kezdenem játszani, mert ahogy fogalmazom a kérdéseimet, kezdem úgy érezni, hogy túl sterilek.

ellas98
Válasz bojanika kommentjére
2007. ápr. 25. 13:26

emelés

Köszi! Oszlik a köd!

Skiboy
Válasz ellas98 kommentjére
2007. ápr. 25. 14:04

Folytatnám az értetlenkedést: NL és PL esetében akkor van vége egy körben az emelésnek, ha már a játékban levők közül senki nem emel?

Igen, és visszaért a kör az utoljára emelő játékoshoz.

A gyakorlatban egy ilyen körben hány emelés fordul elő? Leggyakrabban 1, néha 2, ritkán 3.

A fix-limitben a három emelés egy körben azt jelenti, hogy például preflop a hat résztvevő játékos összesen háromszor emelhet vagy fejenként háromszor emelhet?Fix-limit játékban maximum egy bet és 3 raise engedélyezett: Flop előtt összesen 3 emelés engedélyezett, flop után összesen 4 emelés engedélyezett. Nem fejenként! (A 4 emelés külön elnevezései: bet, raise, re-raise, cap)

Skiboy
Válasz bojanika kommentjére
2007. ápr. 25. 14:10

Fejenként 3szor lehet emelni.
Összesen 3-szor.

bojanika
Válasz Skiboy kommentjére
2007. ápr. 25. 16:01

Ez volt az a szitu, amikor hülyeséget beszéltem. Már megint, mondhatnánk, elnézést... :(

Élő ügyfélszolgálat