Flush-, és Straight-draw lapok megjátszása
Hali
Vegyünk egy példát. NL 525-ös Party. BB pozícióban ülök QJs lapokkal SH asztalnál. 3 limp és én emelek.MIndenki megadja a 3-4 BBnyi emelést. a FLOP a következő. 10 K 7 különböző színben(szivárvány). Én vagyok az első cselekvő. Ugye nincs semmim, de van egy open eneded straight draw-on 8 outtal. Vegyük azt, hogy a potban van 4,12 dollár (0,12+1+1+1+1).
És most kezdődnek a gondok.NEmtom mit kell tennem.Emelni? Check?
Tudom olvassam el a "MIKOR ÉS MENNYIT EMELJÜNK...", de abból nem vettem ki.
Valaki világítson fel, hogy kell megjátszani ezeket a lapokat (illetve a flush draw-ot)
Előre is köszönet
uzee101
Hát szerintem 3 limpelő után kevés az a 3-4x-es emelés.Én most a 4BB+limpelőnként 1BB-s emelési taktikát alkalmazom.Ebben az esetben kevesebben adják meg sztem.Én checkelnék az alábbi esetben.Vagy ilyenkor jöhet jól egy blocking bet.
Ja ezt is szerettem volna megkérdezni, hogy ez a 4+1-es emelés preflop ez jó?Mert Sklansky NLHETP-ében, azt írja hogy ne ragaszkodjunk ilyenekhez, hanem legyen 3x-os emelés 6x-os emelés és ezeket vegyítsük.Akkor most melyik jobb?
Szerintem ha már 3-an néztek floppot, akkor nem célszerű belehívni a potba, mert ha visszaemelnek, akkor már drága lesz a turn nézés. K pedig valószínűleg van 3 játékos közül valakinél. Ilyenkor én elpasszolom és ha hívnak, akkor vagy megadom vagy nem, ez attól függ.
2 Ellenfél ellen viszont akár bele is lehetne hívni a potba, én fél potnyit szoktam vagy kicsit kevesebbet.
1 ellenfél ellen meg kötelező az emelés.
Nem értek egyet. Pokerstove szerint három igazi hüjje limper ellen ( any pair,any suited any broadway) ellen van olyan 36%-od.A fair share 25 lenne,azaz előnyöd van, azaz nagyobb potot szeretnél. Az implied odszod meg hatalmas, mert valamelyik egy A3o-val ül ott, és kifizet a teljes beülőjével, ha lejön a monster párja.
Toljad. (az all-in talán sok lenne, én fél potot jószívvel emelnék).
Azt írod, hogy te vagy az első cselekvő a flop után, vagyis úgy emelsz be QJ-vel, hogy SB vagy BB vagy és 3-an limpelnek. Ez vaklopási szándékkal megfelelő asztalon még elfogadható, de szerintem csak igen ritka esetekben. Szóval én eleve nem emelnék ezekkel a lapokkal, ha a köv. licitkört pozíción kívül kezdem.
Flop után draw lap pozíción kívül:
-3 emberbe biztosan nem emelnék bele
-2 emberbe, vagy 1-be már igen, ahogy spirited írta
Ha pozíción kívül vagyok, és a pozícióban ülő ember a flop előtt betelt, és cbetre számítok, akkor el szoktam ezeket a lapokat sokszor check-elni, majd reraise-zel próbálkozok. Nem tudom, hogy ez mennyire jó taktika, mindenesetre az oktatóvideókon ezt látom.
Nem tudom, hogy ez mennyire jó taktika, mindenesetre az oktatóvideókon ezt látom.
Sbrugby és Green Plastic videóit szeretem leginkább. Tisztelem a játékukat és szerintem nagyon jól, érthetően magyaráznak!