Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!
Áki
2008. febr. 28. 23:19

Flushdraw!?

Azzal kezdeném hogy paradiseon játszottam elöszö realmoney-t! És valahogy egyik haverom játéka miatt bennem maradt a "minden egyszinü lappal menni kell"!! Ott ez nagyon jövedellmezö volt egy Q9 flopp szinnel két embert raktam allinre!( NL10-böl kiszedtem akkor 60 dolcsit)....
Hosszutávon mennyire lehet jövedelmezö ez hogy a suited lapokkal minimum limpelek vagy potnövelek? Ha floppra négyszinem van folytatom a potnövelést,egészen riverig amig le nem jön!(Bwinen deficites volt ez nekem:D).
Néztem a videokat és ott még a kapcsolodo vagy Ax-es suitedet dobták! Vagy ez csak egyéni játékto függ...?Persze ez csak cashgame asztalon csinálom.

atcsy
Válasz Áki kommentjére
2008. márc. 3. 18:16

Áki Áki!
Suited connectorokat még jó hogy dobálunk :D

pozició függő az egész

első pozicióból iszonyatosan dobálni kell ezeket mert utánad emelés ráemelés is lehet és te ugysem fogod megadni preflop.Ezeket a lapokat a legjobb megjátszani pozicióbol.

Szoktam én is látni hogy sok khm játékos adogatja a preflop az egyszínü idióta lapjait persze az emelésemre :D

akkor érdemes bemenni ilyen lapokkal hogy preflop legalább 3an bemennek adnak emelést és elegendő feltételes esélyed van hogy ha behitteled a flöst akkor ki is fognak fizetni, persze ez is pozicióból.

kanrich_
Válasz atcsy kommentjére
2008. márc. 4. 10:54

Igazság szerint atcsy elég jól összefoglalta a lényeget. A suited connector egy igen jövedelmező lap tud lenni, de nagyon nehéz vele - főleg kezdőként - játszani. A lényeg az, hogy ez a lap nagyon pozíciófüggő!Korai pozícióból egyértelmű fold, sőt arra sem alkalmas, hogy SB-ben, vagy BB-ben ülve egy CO vagy D emelést megadjunk vele, vagy esetleg visszaemeljünk (na jó, talán van olyan ellenfél, de én ezt biztosan csak nagyon-nagyon ritkán tenném...).
Pozícióból azonban emelést is megadhatunk vele. Minél többen néztek floppot, annál nagyobb a várható értéke.

Matt Coburn
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. márc. 4. 18:45

kanrich

Mikor alacsonyabb konnektoraim vannak, mondjuk 45s meg ilyenek, az indulási stratégia táblázat szerint akkor jó megadni hátulról, ha sokan játékba limpelték magukat.

Na most ezzel az a problémám, hogy minél többen vagyunk, annál nagyobb az esélye, hogy valakinél szintén ott egy ugyanolyan színű páros, csak kissé magasabb, tehát nekünk bukó, ha kedvező a flop. ha meg aztán olyan kedvező, hogy már annak is összejöhet a flös, akinek csak 1 lap kellett hozzá, akkor meg valszeg teljesen biztosan bukó.

Szóval én annyira nem szeretem, ha flopra sokan maradunk. Különben is csak limpelve játsszuk meg, tehát a sok kis pot lehet nincs arányban a lapkombinációk miatti bukásveszéllyel, tehát lehet jobb, ha kevesen maradunk, és majd a flopnál emelgetünk, ha kedvező a helyzet.

Na most ez egy kezdő okoskodása, tessék megmagyarázni, hogy mér jobb mégis a sok játékban maradó tag a kaki vakmegadásával ! :)

atcsy
Válasz Matt Coburn kommentjére
2008. márc. 4. 19:16

azér hogy legyen aki kifizet minket :)

Littlemage
Válasz atcsy kommentjére
2008. márc. 4. 19:26

azér hogy legyen aki kifizet minket :)

s pl. épp ezért (is) ne játsszunk fél beülővel, mert jó lap esetén csak "félig" tudnak kifizetni ;) az oddsokról nem is beszélve. bocs, nem hagyhattam ki :)

atcsy
Válasz Littlemage kommentjére
2008. márc. 4. 20:10

bizony vagy full beülő vagy vagy 20 beülő

Matt Coburn
Válasz Littlemage kommentjére
2008. márc. 4. 20:11

:)

Oké, de ez csak egyik oldala a dolognak. Így inkább majd olyanok lesznek többségben, akik kifizettetik velünk, hogy játékban maradtunk. :)

Élő ügyfélszolgálat