Bajkevero
2007. aug. 24. 10:31

Határeset lapok

Kedves tapasztaltabb pokeresek!

Ugy latom a hozzaszolasokbol, hogy ti, akik NL100-an jatszotok a hatareset lapokkal is eleg agressziven nyomjatok. Pl az aktualis "AQ par floppon..." temaban is ugy tunt, hogy elobb, utobb ugyis betolnatok a AQ parral az egesz stacket a 3-as drill ellen. Ezt tette a tema inditoja is, es oda $100-ja.

En meg a hatareset lapokat nem nagyon merem megjatszani, foleg aggresziv jatekosok ellen (valahogy ha vele mentem, a vegen mindig valami jobbat tudott mutatni).
Max addig jutok, hogy
- AK, AQ (AJ)-re 4 BB preflop, es 70% pot-raise akkor is, ha nem jon ki semmi. Ha visszaemelnek (jelentosen) akkor dobok, ha tartanak, akkor eleg ovatos vagyok a turn-on (foleg, ha ez sem segit) meg a riveren. Ha bejon, akkor nyomom
- Az alacsonyabb parokkal csak call (esetleg 3-4 BB emelest is), ha kijon a flopon a drillem, akkor nyomom. Ha nagyon visszajonnek, es van trivialis esely arra, hogy hatranyban vagyok (magasabb drill, flush, straight mar a flopon), akkor dobom. Ha csak draw van, akkor dragan adom az utolso 2 lapot.
- Axs, egyszinu konnektorokkal csak megadok, es feeler's bet draw eseten (min 2-3 BB raise, de lehet, hogy 50% pot). Ha nagyon nyomnak, akkor kiszallok (kiveve, ha 15 out-om van). UTG, plusz nagyon elolrol az alacsonyabb konnectorokat hagyom.
- KQ, KJ, QJ csak hatulrol jatszom meg, csak limpelek ha elottem nem nagyon emeltek. (altalaban ezekkel a lapokkal szivtam eddig a legtobbet)

Eddig ez a taktika kb 3-4BB/100hand-et eredmenyezett NL5-on. Ami 4-6 asztalon atlagosan $2-$3/ora (a nagyon nagy mellenyulasokat, esetleges kiserletezgeteseket, rossz lapjarast is beleszamitva).

Lehet hogy kicsit batrabb taktikaval nagyobb lenne a hosszutavu haszon? Elonye, hogy eddig 2 buy-in-nel nagyobb buktam nem nagyon volt (lehet hogy nem jatszok eleg reg ota).

Varom a hozzaszolasokat, hasznos tanacsokat!

want2push
Válasz Bajkevero kommentjére
2007. aug. 24. 11:12

...
Lehet hogy kicsit batrabb taktikaval nagyobb lenne a hosszutavu haszon? Elonye, hogy eddig 2 buy-in-nel nagyobb buktam nem nagyon volt (lehet hogy nem jatszok eleg reg ota).

Varom a hozzaszolasokat, hasznos tanacsokat!

Kezdetnek egyáltalán nem rossz az a taktika, amit felvázoltál. Természetesen ez még messze van az optimális stratégiától, viszont az elején egy stabil játékmenetet biztosít, amelynek során az ember nyugodtabban (pl.: kisebb anyagi kilengések mellett) tudja megszerezni a szükséges játékrutint.

Magasabb téten mindazonáltal agresszívebb játék folyik...
Lásd.: Poker Tracker IV. rész - Optimális mutatók

Élő ügyfélszolgálat