Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Háziverseny avagy hogy csináljuk, hogy jól csináljuk ?! :)

Six
2007. ápr. 20. 19:01

Háziverseny avagy hogy csináljuk, hogy jól csináljuk ?! :)

Sziasztok!

Laza baráti jellegű versenyt szervezünk magunknak és a vakemelés illetve a továbbjutás kapcsán keveredtünk némi vitába egymással.

Létszám: 24 fő
Asztalok száma: 3

5/10 vakokkal gondoltuk az indítást 20 perces emeléssel

Kérdés:
- Sok-e a 8 fő egy asztalnál
- hányan jussanak tovább asztalonként
- ha az egyik asztalnál elöbb megvannak a továbbjutók, akkor honnan induljon a vak ?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

papacsa
Válasz Six kommentjére
2007. ápr. 20. 19:51

Szia
Szerintem nem sok 8 fő egy asztalnál, mivel 24 indultok 3*8 meg még mindig 24. DD (asszem) 20 perces vak emelkedés lehet, de csak a selejtezőn utána szerintem legyen tíz perc, mert elég hosszúra nyúlik így is a tour.:)
Szerintem az első 4 jusson tovább asztalonként tehát, 12 fő középdöntőbe és vigyék magukkal a meglévő zsetonkészletüket.
Két asztalnál 6 - 6 fő és az első 3 menjen tovább aszalonként a döntőbe.
6 fő egy asztalnál, egy kiesett játékos legyen a dealer mégis csak adjuk meg a formát a döntőnek.( a csokornyakkendőt hanyagolhatja) D
A döntőben már csak egy maradhat, mint a Hegylakó! azért a fejeket nem kell levágni elég ha csak a zsetonokat gyűjti be a nyertes.
10 percenként vak emelkedés, újra osztani a chip készletett egyenlő arányban, de csak a nagy címletűeket.
100/200 vagy 200/400 induló SB BB szerintem, de nem tudom milyen készletetek van zsetonokból.

ha az egyik asztalnál elöbb megvannak a továbbjutók, akkor honnan induljon a vak ?
Szerintem valamilyen közepes, átlagos tartományból 25/50 50/100, de attól függ, hogy a legkevesebb zsetonnal a középdöntőbe bejutó is pár kört tudjon játszani, mielött a vakok miatt esetleg kiesne.

Ez volt az én véleményem, remélem segítettem, ha meg nem hát bocsi.
Jó házi Tourt.

Skiboy
Válasz papacsa kommentjére
2007. ápr. 20. 20:01

- 8 fő/asztal nem sok
- Én nem továbbjutásos rendszerben szervezném (túl sok holtidő, kevésbé izgalmas játék), hanem folyamatos kieséssel és átültetésekkel.
- 5/10 vakok és a 20 perc jó lehet. Mit szeretnétek kb. hány óráig tartson a verseny?

Six
Válasz Skiboy kommentjére
2007. ápr. 20. 20:53

Kb. 5 óra a fájdalomküszöb szünettel együtt.

Az átültetést és az utolsó asztalnál ujraosztaást ezt mindenképp bedobom a köztudatba, ha nem is a mostanira talán a következő tourra "bevezetésre" kerül.
Köszönöm az észrevételeket, mindenképpen építő volt! :)

Six
Válasz papacsa kommentjére
2007. ápr. 20. 20:56

Abszolult értékes vélemény, amúgy kb. ezek a körvonalak de kíváncsi voltam más szakvéleményére is. Pláne amilyen szinten a mélyentisztelt fórumozók űzik az ipart. ;D

Meyer Lansky
Válasz Six kommentjére
2007. ápr. 23. 15:51

Sziasztok!

Kérdés:
- Sok-e a 8 fő egy asztalnál
- hányan jussanak tovább asztalonként
- ha az egyik asztalnál elöbb megvannak a továbbjutók, akkor honnan induljon a vak ?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

A 8 - 10 fő az ideális egy versenyen. Minél több ember ül egy asztalnál annál több a lapütközés, így izgalmasabb és játszhatóbb is a verseny. Semmiképpen nem ajánlom a továbbjutásos rendszert, ha van hely egyszerre több asztalon játszani, mindenképpen az ültetéses MTT (multitable tournament) rendszert próbáljátok ki. Amennyiben van egy kis lövésed az angolhoz, akkor itt egy link ami sokat segít egy háziverseny kialakításában.

http://www.homepokertourney.com

Egyébként nem az számít honnan indulnak a vakok, hanem hogy az egyes játékosoknak hány egység (BB) kezdőzsetonjuk van. Ez pedig 100 - 150 egység szokott lenni ált. de természetesen vannak ettől eltérő rendszerek is.

Élő ügyfélszolgálat