lederman:
én is overlimp párti vagyok sc-kkel, sokszor kisebb pp-kkel is, mikrolimiten.
a kérdés az, hogy neked hol sikerült mindezt kivitelezned?
ha jólemlékszem, fulltilten játszol/játszottál NL50-en, ottmeg elég ritkán nincsen preflop emelés, bármilyen jó asztlhoz üljünk, valaki mindig van, aki ráemel a limpelőkre, mert úgy látta a cardrunners videóban, aztán megpróbálja kiblöffölni postflop ász magassal a calling stationöket...
az ok hogy rengeteg flopot nézek bodogon meg betfairen, ahol rengeteg a fish, és nincs annyi önjelölt phil ivey, de fulltilten pokerstarson meg az ilyen feszesebb helyeken még nemtudom hogy mi lenne az ideális pf játék, kb két általános menete van az ottani sessionjeimnek:
szét squeezelem/3betelem az agyam, néha megeresztek egy-két 4bet blöfföt is sc-kkel.
kb. beülők mennek el ezekre, az ember azthinné, hogy egy normális statokkal rendelkező egyén (18/14 mondjuk) el tud dobni 3betelt potban a 6os pocketjét Q vagy J magas flopon, két overcarddal, de esélytelen, miundenki call call ezt úgylátszik kifelejtették a cardrunners videókból:).
a másik véglet, amikor teljesen konzervatív vagyok preflop, 14/10 kb. csak jó lapokkal 3betelek, dobálom a vakjaimat nagyon nagy százalékban, nem lopok trashhandekkel, stb stb.
ilyenkor pedig annyira "kihasználhatónak" érzem magam, valaki ránéz a HUDjára, és látja hogy "folding station" vagyok, és már emel is:)...
ok nem kérdés hogy melyik a jövedelmezőbb, de akkor is rosszul érzem magam ha nit vagyok.
ez most kb. olyan mintha valami lány lennék és hisztiznék nem?:)
Whats a thin valuebet\
Sometimes, we are presented with a situation were the bet has a low expectation. Sometimes its best to check, sometimes its best to bet. Its very player dependent. Against certain opponents what appears to be a thin valuebet is actually a big valuebet, and vice versa.
Magyarul, ha az ellenfél egy nagyobb valuebetet is adna akkor tolni kell neki a nagyobb betet.
Amúgy NL50-en tényleg szerintem ez a kulcsa dolognak, teljesen egyetértek ledermannal.Nem kell túlcifrázni a dolgokat, ha lapunk vagy valuebetelünk annyi hülye van, hogy ki fognak fizetni.
Lopáson azért tényleg kellene növelni.Én nem erőltetem annyira a lopásokat, csak ha tényleg adottak hozzá a körülmények, nekem hosszútávon 25-30% között van.
hoppá, így utólag is kösz mindekinek aki hozzászólt. thx.