Zempas
2007. ápr. 10. 18:35

kezdő+dámák

Internet, 10 fős asztalon, 0,04 dolláros nagy vak, az osztó helyén ülök. Két dáma jön a leosztásba nekem. A nagy vak után egy dob, egy megad, még egy dob, aztán a következő 0,12vel emel, dob egészen amíg hozzám ér, én visszaemelek a bank 100%-val. Vakok dobnak, aki megadta a vakot visszaemel 0,48, aki korábban emelt erre is visszaemel 0,96. Én (betojok, de) megadok, hárman maradtunk. Feljön a flop, 7kör, 10pikk, 3káró. A beszélő emel a bank 100%-val, a következő ráemel az előző emelés négyszeresével. Én (telegatyával) megadok, és pislogok, hogy mibe kerültem, mire az első beszélő All-in beszáll, a második megad, én (szív megáll, majd lassan újraindul) megadok all-in. Feljönnek a lapok, a turn semleges, a river dáma nekem, nyerek. Az ellenfeleim: 1, Á-K; 2, Á-Á. Nyerek, de úgy érzem rosszul csináltam valamit, és csak piszok nagy mázlim volt. Hol kellett volna rájönnöm, hogy gáz van?

Zempas

Ha nem érthető a leírás, szívesen újra próbálom :)

kisaranyos
Válasz Zempas kommentjére
2007. ápr. 10. 21:59

Szeva!

Ha jól értem aki emelt 0,12-vel neki volt AA, aki meg csak adta neki meg AK.
Te ráemeltél flop után, először AK próbálta védeni a lapját, majd az AA. Szerintem simán dobható lap a QQ ilyen emelés/ráemelés mellett micro limiten, de most szerencséd volt, 10-ből 8 szor AA fog nyerni és csak utánna Te, majd az AK.(bár több mint 50%-ban a floppolt pár sett lesz riverig az emlékeim szerint)
Tapasztalatom szerint nem szabad gizdázni ilyen lappal, de ez csak az én véleményem, majd a mesterek(adminok) megmondják.
A hiba talán ott volt, hogy nem dobtad el raise/re-raisre, sejthető volt, hogy sett, AA vagy KK van valakinél.

Üdv : Accahome

Skiboy
Válasz kisaranyos kommentjére
2007. ápr. 11. 1:00

Értékelés szempontjából fontos lenne, hogy mennyi pénze volt a játékosoknak.

Legkésőbb a flop után el kellett volna dobni a QQ-t.

Zempas
Válasz Skiboy kommentjére
2007. ápr. 11. 8:54

Kösz a válaszokat. Mindenki kb öt dollár körül állt, kivéve a két ászt, neki 10 dollárja volt.

Pokertech
Válasz Zempas kommentjére
2012. febr. 29. 9:44

Sziasztok.Általában MTT versenyeken játszom, és az elején még jól is megy amikor kicsik a vakok.De amikor már a vakok kb. ilyen 400/800 körül vannak akkor nekem valahogy csak általában olyan 6-7 ezer zsetonom van.A többieknek pedig ilyen 10-22 ezer,és valahogy innentől kezdve nemtudom magamat feljebb hozni,hogyha emelek akkor arra vagy re-raise-t kapok vagy még 5-en partyba szállnak,és vajnyi kevés esélyem van utána..Nem tudnátok valami ötletet adni hogy ebben a szakaszban hogyan hozzam fel magamat?

redoubtable
Válasz Pokertech kommentjére
2012. febr. 29. 10:05

Sziasztok.Általában MTT versenyeken játszom, és az elején még jól is megy amikor kicsik a vakok.De amikor már a vakok kb. ilyen 400/800 körül vannak akkor nekem valahogy csak általában olyan 6-7 ezer zsetonom van.A többieknek pedig ilyen 10-22 ezer,és valahogy innentől kezdve nemtudom magamat feljebb hozni,hogyha emelek akkor arra vagy re-raise-t kapok vagy még 5-en partyba szállnak,és vajnyi kevés esélyem van utána..Nem tudnátok valami ötletet adni hogy ebben a szakaszban hogyan hozzam fel magamat?

Nagyon egyszerű. 6-7K zsetonból 800 as vakoknál ne emelj hanem tedd be egybe.

misirulez
2012. febr. 29. 10:16

Olvasd el Dan Harrington első könyvét. Kb 2 nap és nagyon sokat fog segíteni.

Pokertech
Válasz misirulez kommentjére
2012. febr. 29. 10:22

A Hold'em versenystratégiára gondolsz?

rockett
2012. febr. 29. 16:22

arra gondolt :)

want2push
Válasz rockett kommentjére
2012. márc. 2. 12:27

Olvasd el Dan Harrington első könyvét. Kb 2 nap és nagyon sokat fog segíteni.

arra gondolt :)

Ugyanezt ajánlom, aztán meg találsz itt még egy listát pókeres könyvekről:
FAQ - Póker könyvek (Top 10 póker könyv)
Alapozásnak ezek megteszik, utána pedig olvasgasd a pókeres fórumokat, nézz oktató videókat stb-stb.

Élő ügyfélszolgálat