Kezdőként FL vagy NL?
Sziasztok!
Pokerstrategyn sikerült megszereznem az $50 kezdőtőkét. Pár hónapja már pókerezgetek játékpénzes asztaloknál illetve baráti körben. Elég sokat olvasgattam már, néztem videókat és úgy érzem az alapokkal tisztában vagyok.
A kérdésem az lenne, hogy FL vagy NL asztalnál érdemes kezdeni? Természetesen 5-10 centes vagy még kisebb asztalokról van szó. Nem érzem azt a nyomás gyakorlási erőt a FL játékban amivel akár egy preflop ász párt jól meg lehetne játszani, mégis több helyen olvastam, hogy ezt javasolják. Nemrég találtam a pókerakademiára és hallgattam pár "podcast"-ot is. Emlékszem az interjú alanyok között is volt aki FL-en kezdte. Ez a pár cent elég kis pénznek tűnik (nyugati fizetések szempontjából ) és szerintem sokan brahiból is megadják lapok nélkül az emeléseket NL asztaloknál is.
A kérdésem tehát: van-e értelme FL asztaloknál kezdeni?
"Emlékszem az interjú alanyok között is volt aki FL-en kezdte."
Mikor elkezdődött ez az egész online mizéria, akkor minden teremben a FL játékok domináltak, aztán megfordult a dolog...
50$ NL10-re? Hát ez nem túl sok (5 beülő ugyebár). Nem vagyok képben az NL10-es bonuszokban, de talán érdemes lenne nézni valami olyan FD-t amit ki lehet venni micro limiten is.
Összességében hajrá, nyomasd, de ne nagyon lepődj meg, ha első nap elveszíted a bankrollod.
a lehető legkisebb téten játszál... én gyűlölöm az FL-t, de ezzel bukhatsz a legkevesebbet...:) egy rövid időre ezt ajánlanám... aztán mehet az NL
A kérdésem tehát: van-e értelme FL asztaloknál kezdeni?
" Minden egyéb esetben no limit, lehetőleg 6max " nem biztos hogy egyből 6maxozni kéne... szvsz először mindenképpen FR.
ha minden igaz elég kezdő vagy és az 50$ is elég szegényes, ha nem szeretnél befizetni a saját pénzedből is, ezért szerintem
amíg megszokod a játék menetét, illetve több asztalon (több lappal, több boardon) a stratégiád használni / fejleszteni, addig játsszál fix limiten, aztán ha úgy érzed átlátod a pozíciók lényegét, illetve tudsz relatív handerősségben gondolkodni, akkor térj át no limitre, de a legkisebb téten 0.01/0.02, vagy 0.02/0.05 és kövess valami használható bankrollmanagementet.
gl
szerintem olvass kicsit utána a fix limit / no limit fr/sh témakörnek és tűzz ki célokat a jövőt illetően és onnan indulj
tehát ha a jövőben fix limit fr játékos akarsz lenni mostani aggyal akkor kezd fl fr micro téten
az fl jobb a br management miatt de viszont nehezebb lesz áttérni nl-re
a jövő jelenleg mindenképp a nl sh játéknak kedvez, 50$ elég jó br nl2 höz ahol szerintem kezdetben egy nagyon feszes stratégiával megtudod érteni a játék alapjait és ahogy nő a br és a magabiztosság úgy ellehet kezdeni lazulni és trükköket tanulni
Azt hiszem előbb freerollokon próbálom ki magam aztán majd meglátom mire megyek. Hétvégére le is szerveztem párat, nem is értem eddig miért nem játszottam ezeken a versenyeken.
Köszönöm a segítséget, nem számítottam rá, hogy ennyi választ kapok. Később még biztos zaklatom a fórumot :)
Régen nagyon sokan FL-en kezdtek. Kezdésnek jó, mert kis bankrollal is lehet tolni, kisebb az ingadozás és kisebb hibákat lehet elkövetni.
Bankrollt építeni is jó, én is 50-60$-ral kezdtem PS-on, az meg NL-re elég kevés...
Ha túl sokat játszik FL-et az ember, akkor utána nehezebb a váltás NL-re, szóval túl sok időt nem érdemes itt maradni... nyilván NL-ben van a jövő.
(Felfelé már alig van FL asztal.)
Kezdésnek szerintem full ring jobb, de ez lehet játékos függő.
Másik lehetőség short stack játék NL-en oda kisebb bankroll is elég, de ezt nem ajnánlom mert:
1. egyrészt utálom a SS-eket:D
2. másrészt nem tanulsz meg játszani normálisan, nem fejlődsz stb
Vagy NL1-2-n full beülős játék, ez jobb szerintem, oda meglenne a 40 buyin bankroll is.
Ha szeretnél stabilan 0,001 PTBB/100-as eredménnyel 142 asztalon rakebackért grindelni robotok ellen mindenképpen jó választásnak tűnik az FL. Minden egyéb esetben no limit, lehetőleg 6max. A könyveket, cikkeket el kell felejteni, időpocsékolás. A fórumokra rengeteg handet postolni de csak a jó játékosokra figyelni, mert sokan sok hülyeséget összehordanak. Ha már ps-en vagy ott figyelj a videokra és az edzőkre! Én a jó játékosok hand elemzéseit kinyomtatom papírra, és időröl időre átolvasom/átgondolom mert sokkal hatékonyabb mint a fórum bogarászás. Ha így csinálod napi 3-4 órában kb. egy év múlva már nyerő lehetsz. Ez nem vicc.