Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Kis PP megjátszása , +/- EV-s 3bettel szemben?

hetya
Válasz Krono kommentjére
2010. szept. 16. 18:10

Én Luigi és Mili egyik videójában hallottam úgy emlékszem.

Te aztán nagyon érett vagy, ha nyitsz miatta egy topicot. :)

ki ez a csaj a képen?

Krono
Válasz hetya kommentjére
2010. szept. 16. 18:28

ki ez a csaj a képen?

Yvonne Strahovski alias 'Sarah' a Chuck sorozatból.

kocka21
Válasz Krono kommentjére
2010. szept. 16. 21:57

[SIZE="4"]3bet potban NEM set mining-olunk 100bb deep-en.[/SIZE]

Ha normális a 3bet mérete (12bb, vagy fölötte), akkor nincs meg az odds a call-ra. Ha min 3bet volt 8bb-re, akkor mehet a call esetleg, mert vékonyan, de megvan az odds. Pláne fish ellen, akik AA KK-val csinálják ezt, és gyakorlatilag any board-on stack-elődnek.

bihaimo
Válasz kocka21 kommentjére
2010. szept. 16. 22:20

Mi helyzet ha mi 3betelünk OOP, mondjunk 60%+ fold to 3bettel rendelkező ellenfelet kis pp-kel. A FE-vel kiegészülve lehet plussz EV-s a move?

GL!

qwertibie
Válasz bihaimo kommentjére
2010. szept. 16. 22:28

Mi helyzet ha mi 3betelünk OOP, mondjunk 60%+ fold to 3bettel rendelkező ellenfelet kis pp-kel. A FE-vel kiegészülve lehet plussz EV-s a move?

GL!

nem lehet, hanem biztos

Kocka: persze, evidens h 3betpotban a setmining hülyeség. de a kérdés az volt h ha tudjuk h AA/KK van nála megéri-e, és az implied odds miatt a válasz igen
de ilyen szitu ritkán (vagy soha se) fordul elő

kocka21
Válasz bihaimo kommentjére
2010. szept. 16. 22:32

GL!

Igen, de azért, mert mi vagyunk a preflop agresszorok, nem pedig set mining-ra call-olunk. Tehát a mi oldalunkon van a FE pre- és postflop is.

Kocka: persze, evidens h 3betpotban a setmining hülyeség. de a kérdés az volt h ha tudjuk h AA/KK van nála megéri-e, és az implied odds miatt a válasz igen
de ilyen szitu ritkán (vagy soha se) fordul elő

Ha legalább 12bb-t 3betelt, akkor csak úgy lenne meg az implied odds, ha 100 olyan esetből, amikor flop-olod a set-et, mind a 100 esetben nyered is a teljes satck-jét. Ez sajnos túl optimista feltételezés. Mi van pl. ha egyszínű flop jön, vagy 3 koordinált lap és megijed a színtől, vagy sortól? Vagy KK van nála és A magas flop-on kapsz set-et?

Azért írtam nagy betűvel pirosal, mert akiknél ez a kérdés még felmerül, azok elég, ha annyit tudnak, hogy 3bet potban 100bb deep-en soha ne setmining-oljanak. Ez nekik a legnagyobb +EV.

Ja igen, még egy dolog: a jó szorzó, amire szükség van fennmaradó stack tekintetében valóban a 20-as. Harrington CG-ben le van írva részletesen miért.

Hívják még 5/10 rule-nak is.

2+2 fórum FAQ-ból idézve:

Q: I've heard other posters mentioning the 5/10 rule. What is it?

A: The 5/10 rule is an important no-limit concept that first appeared in Bob Ciaffone's excellent book, "PL & NL Poker." To quote directly from the book:

"When contemplating calling a raise because your position is good, you have a clear call if the raise is less than 5% of your stack, and a clear fold if it is more than 10%. In between those numbers, use your judgement."

It's a good rule for calling a preflop raise with a pocket pair in hopes of hitting a set. The driving force behind the concept is the implied odds in a given situation. If you get your set, but the opponent only has 5BBs after the initial raise, calling to hit the set in the first place is incorrect.

plastikman0
Válasz kocka21 kommentjére
2010. szept. 16. 23:08

- eltalálod a seted, de nála KK van és jön A a flopra v turnre ---> enm fizet ki

- eltalálod a seted, de 1%ba ő is setet floppol vagy 11%ba lejavul riverig... azaz 11-12%ba overset szitu---> a helyett, hogy nyernél, buksz...

- eltalálod a seted... de lejön 4 szin az asztalra v 1 lapos sor :D --> nem fizet ki :D

ha megadok IP pp-vel akkor midenképpen kell lenni valami tervnek, hogy nyereséges legyen.... blöff emelés floppon v turn float

rusherninja
Válasz plastikman0 kommentjére
2010. szept. 17. 1:33

hát én utána számoltam és csak akkor +EV-s egy kicsit ha :( túlhuzást is beleszámoltam )
-ellenfelnel AA van és bármilyen boardon megadja az allint ekkor egy kis nyereség van
-de mivel még a legpaszivabb ellenfel is ugyanugy visszaemel kkval igy valojában nem tudhatjuk soha (és ha KK-ja van az aszos flopon tényleg megöli az akciot )

-de ha mondjuk mégis superreadetek van és megegyeztek h bármilyen flopon allint fog adni akkor egy nagyon kicsit +ev-s. (ja és a raket nem vontam le ugy már nem biztos h van még +ev benne )
de mivel ez elég irreális gyakorlatban dobni kell. ^^

-de azért sztem a 20x harrington féle elmélet micro téten túlzás
-harrigton nagy tétre irta de mondjuk ezzel nem mondok ujdonságot gondolom és ott beleszámolta h jó játékosok vannak akikkel nem könnyü kifizetetni a setunket . és mivel micron öszinte játék megy és kifizetik a setunket ezért tuti nem ez az arány a helyes amugy se microra irta harrington ezt a megállapitast szvsz.

rusherninja
Válasz JociBalboa kommentjére
2010. szept. 17. 1:37

Ehhez a mondatodhoz még ":D"-el is csak gratulálni tudok!

tudtam h elnyeri a tetszésetek ez a kijelentés =)

kocka21
Válasz rusherninja kommentjére
2010. szept. 17. 7:37

hát én utána számoltam és csak akkor +EV-s egy kicsit ha :( túlhuzást is beleszámoltam )
-ellenfelnel AA van és bármilyen boardon megadja az allint ekkor egy kis nyereség van
-de mivel még a legpaszivabb ellenfel is ugyanugy visszaemel kkval igy valojában nem tudhatjuk soha (és ha KK-ja van az aszos flopon tényleg megöli az akciot )

-de ha mondjuk mégis superreadetek van és megegyeztek h bármilyen flopon allint fog adni akkor egy nagyon kicsit +ev-s. (ja és a raket nem vontam le ugy már nem biztos h van még +ev benne )
de mivel ez elég irreális gyakorlatban dobni kell. ^^

-de azért sztem a 20x harrington féle elmélet micro téten túlzás
-harrigton nagy tétre irta de mondjuk ezzel nem mondok ujdonságot gondolom és ott beleszámolta h jó játékosok vannak akikkel nem könnyü kifizetetni a setunket . és mivel micron öszinte játék megy és kifizetik a setunket ezért tuti nem ez az arány a helyes amugy se microra irta harrington ezt a megállapitast szvsz.

A lényeg, hogy kezdőként nem kell nagy megfejtőnek lenni. Az alap standard dolgokban nem kell kreatívabbnak lenni, mint a rengeteg tapasztalt játékos tapasztalata alapján kikristályosodott eredmény.

Én is megpróbáltam anno nagyon kezdő koromban, de sok jó nem sült ki belőle. Szerintem itt le is kellene zárni a témát. Van így is éppen elég játékos, aki "preflop set-et nem dobunk" koncepció alapján játszik. Legalább itt egy, szakmai oldalon, ne vigyük erre a tévútra a kezdőket.

Élő ügyfélszolgálat