Ráadásul megvan még valami bennem a régi beidegződésekből, amikor húzólappal nem egyszer betoltam a call-t egy-egy kész kéz ellen, szóval egyfajta önkontroll is.. ha rámjön az öt perc, akkor így lényegesen kissebb stack forog veszélyben.
Mivel látszólag mindenkinek ugyanaz a véleménye, ezért elmesélem a végét a kéznek:
NL20
Érintett szereplők:
Én: middle position, ~10$ stack
SB: ~6$
BB: ~20$
Pocket: 4s-4d
(Körbefold amíg hozzám nem értünk.)
Én: call (0.2$)
(aztán még pár fold...)
SB: call (0.1$)
BB: check
(pot: 0.6$)
Flop:
2h-4h-5d
SB: check
BB: bet (0.3$)
Én: raise (1$)
SB: call
BB: reraise (3$)
... A reklám után folytatjuk ...
Én: Reraise all in.
SB: fold
BB: call
BB: Ad-3h
Turn:
Jd
River:
5c
Szóval végülis szerencsém lett és összejött a full a setből, de a "read" az illetőről helyes volt.. márpedig flop-on még bőven neki állt a zászló. Ennek fényében pedig nem tudok nem elgondolkozni azon, hogy ha BIZTOS vagyok benne (már ha lehet biztosra menni ilyen esetben), hogy a másiknál jobb lap van, akkor nem helyesebb-e ezt inkább elfoldolni és kivárni azt amikor nem regular ellen játszol és/vagy nálad van a nuts.
Lehet csak én vagyok túlontúl óvatos, vagy félénk természet..
Az a baj ezzel, hogy az ellenfelek számára sokat elárul rólad a stack méreted. Ha nincs elég pénzed a teljes beülőhöz, akkor azért fogod félteni még a fél stacket is. Ha pedig csak kontroll miatt teszel be ennyit, akkor nem dilemmázol sokat ilyen esetben, hiszen ez nem húzólap.
Az allin még szinte akkor is korrekt ezekkel a stackekkel, ha tudod mi van nála. volt ui a pokerstove szerint 35%od, és amikor betoltad volt már jócskán pénz a potban. De ezt persze nem tudhatod, mert lehet nála alsó set, két pár, sőt kombó draw is.
Ha ennyire atombiztos a read, akkor call. Persze itt megint a félbeülős dilemmába ütközünk. Egyébként meg call és várjuk, hogy duplázódjon a board. Flopon 7 out, turn-ön 10. Sok ám az. :)
Ha ennyire atombiztos a read, akkor call. Persze itt megint a félbeülős dilemmába ütközünk. Egyébként meg call és várjuk, hogy duplázódjon a board. Flopon 7 out, turn-ön 10. Sok ám az. :)
NL20-on én azér játszom 10 dolcsival, mer az NL10-es asztalokon alig van pénz, 9 fős asztalon jó ha van 2-3 teljes beülős, a többiek átlagban 5 dollárokkal nyomják, és tele van 2 dolláros kis izéval is.
NL20-on jóval kövérebb az asztal, és ha az ember ultrakonzervatívan játszik, és sor-flöslehetőséget csak leghátulról ritkán adja meg, szal szinte short stackes lapkombinációkkal játszik, nem ölve pénzt a ritkán bejövős setlehetőségekbe, akkor szerintem nem olyan gáz ez. De mondjátok, ha rosszul látom!
NL20-on én azér játszom 10 dolcsival, mer az NL10-es asztalokon alig van pénz, 9 fős asztalon jó ha van 2-3 teljes beülős, a többiek átlagban 5 dollárokkal nyomják, és tele van 2 dolláros kis izéval is.
NL20-on jóval kövérebb az asztal, és ha az ember ultrakonzervatívan játszik, és sor-flöslehetőséget csak leghátulról ritkán adja meg, szal szinte short stackes lapkombinációkkal játszik, nem ölve pénzt a ritkán bejövős setlehetőségekbe, akkor szerintem nem olyan gáz ez. De mondjátok, ha rosszul látom!
"ha meg annyira tutira mész, akkor azt teljessel is megteheted és valószínűleg nem fogod elveszíteni, és ha nyersz, akkor többet nyerhetsz."
Oké, csak a bankrollom ramaty a 20 dolláros játékhoz. :)