timprice83
2007. szept. 19. 12:04

Lap-generálás

Sziasztok!

Több haverommal is beszéltem, illetve többekkel is felmerült már a téma. Mint kérdés, egyesek egyenesen kijelentik, hogy az on-line pókertermekben generálják a lapokat és ebből adódóan a lapütközéseket, hogy nagyobb legyen a pot, amit a jobb lapokkal rendelkező játékos elvisz.
És így nyílván nagyobb a rake.
Nos.
Elvileg ez persze nem változtat a dolgokon, nyílván marad a feszes játék. Hiszen így is vannak akik ebből élnek.
Kérdés:
Szerintetek ez mennyire igaz, és hogyan kell játszani ennek fényében... ha igaz...

kisrapi
Válasz timprice83 kommentjére
2007. szept. 19. 12:15

A lapokat biztosan generálják, mert különben nem tudnál játszani:) a kérdés az, hogy ezek teljesen véletlen generált lapok/paklik vagy belenyúlnak.
Én nem tudom hogy csalnak -e, de így is nyereséges vagyok, addig meg nem igazán érdekel. Ha azt gondolnám hogy csalnak, akkor nem játszanék online.

kanrich_
Válasz kisrapi kommentjére
2007. szept. 19. 13:14

Nem igazán hiszek ebben a csalás témában...Annyi szoftver elemzi a játékot, hogy az biztosan hamar kiderülne. Szerintem ezt el kell fogadni, a csalás témát elfelejteni és úgy játszani! Másképp nincs értelme leülni!

Demiro
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. szept. 19. 13:59

Szerintem sem csalnak a termek.

Ha mégis feltesszük, hogy szándékosan generálnak a szoftverek érdekes lapütközéseket, azok hosszú távon elvileg mindenkit ugyanannyira sújtanak, tehát olyan, mintha "nem történne semmi".:-)

timprice83
Válasz Demiro kommentjére
2007. szept. 19. 14:08

-

Hali!

Az az igazság, hogy velem nagyon sokszor előfordult, hogy KK-at egy AA verte meg. Túl sokszor. Vagy két QQ-t két KK és így tovább.
Ez egyébként kifejezetten Party Poker téma volt nálam, Full Tilt-en talán nem is találkoztam ilyennel. Egyszer kétszer.

Ha nyereségesek vagytok, hát remek.

Van remény...

kisrapi
Válasz timprice83 kommentjére
2007. szept. 19. 14:58

Szerintem ez a KK-om már megint AA-al találkozott esetek azért vannak, mert ez marad meg a fejedben, ha épp AA-al találkozik... a többi 19 esetben pedig amikor a vakokat viszed, flop után viszed a potot, épp egy QQ-t versz el...ezeket így simán elkönyveled természetesnek...és ezekre nem annyira emlékszel...

Zoli
Válasz kisrapi kommentjére
2007. szept. 19. 19:41

..ezeket így simán elkönyveled természetesnek...és ezekre nem annyira emlékszel...

Egyetértek. Hány játékos kiborul amikor preflop all-in megy, és az ász párját leveri a QQ, vagy a KK. Tízből kétszer ez fog bejönni. Aztán sokáig erre a két partira emlékszünk, pedig nem a világ csodája.

kanrich_
Válasz Zoli kommentjére
2007. szept. 19. 20:59

Egyetértek. Hány játékos kiborul amikor preflop all-in megy, és az ász párját leveri a QQ, vagy a KK. Tízből kétszer ez fog bejönni. Aztán sokáig erre a két partira emlékszünk, pedig nem a világ csodája.

Na igen, 18%, hogy megver minket az alacsony pár, az nem is olyan kevés.
És azon hányan csodálkoznak, hogy megveri az AK-jukat egy 56 típusú lap, pedig abban a szituban alig van előnyben az AK...

Élő ügyfélszolgálat