Lopják a vakomat!
Sziasztok,
rengeteg olyan cikket, és könyvet olvastam, hogy kell ellopni, más vakját.
Sajnos olyat azonban nem találtam, hogy lehet kivédeni, ha más lopja a tiédet. Amikor vakban, vagy dealer-ben ülök, többször előfordult velem, hogy az előttem ülő játékos ráemel, és én dobok. Nem tudom mit csináljak, ha nem emel senik, akkor természetessen én "tolvajkodom", és az esetek többségében be is húzom a vakokat. Nem tudom mit csináljak, legyek agresszívebb, és emeljek rá, vagy nincs különösebb taktika erre az esetre.
A vaklopás ellen vakvédéssel kell védekezni. :)
Lehet 3betelni, vagy callozni, és postflop gonoszkodni.
A "hogyan" a körülményektől függ. Cg, sng, vagy mtt? Postflop ip vagy oop leszel? Az ellenfél hogyan reagál a 3betre ip, és hogyan oop? Milyen gyakran lop? Szóval sok mindentől függ, hogy mit érdemes tenni.
Bocsi, erre a kerdesre nem lehet epkezlab valaszt adni rendesen.. Nagyon sok mindentol fugg, hogy mikor, es ki(k) ellen emelj, par pelda:
- Pozicio
- Mogotted ulo jatekosok image (nagyon aggrok ellen nem eri meg lopkodni sztem)
- Milyennek tartod sajat imagedet, masok fejevel atgondolva(ha pl. eleg TAG vagy akkor ezt kihasznalna, neha UTG raise 84o, csak tenyleg nagyon nagyon ritkan)
- Asztal dinamikaja (nezd meg h ha valaki emel mondjuk UTG-bol akkor ha van 2-3 call minden partiban akkor vszinu feszesre kell venned a figurat)
- Milyen imaget akarsz magadrol kiepiteni (TAG, LAG stb..)
Javitas: Ha esetleg hasznalsz HM-t vagy PT-t akkor erdemes megnezni ilyenkor a fold to cbet statot, az ilyenkor sokat segit.
Remelem tudtam segiteni...
Ajanlom Satukan blogbejegyzeset a temaban.
https://poker-akademia.com/poker_blogok/satukan/gondolatok_a_non_sd_winnings_rol/
Nagyon jol osszefoglalja, amire neked szukseged van.
Ezt a kérdést úgy tetted fel, hogy akár a gyakorikérdések.hu-n is lehetne :).
Egyébként pont most forditották le ryan fee játék vakokból fejezetét az akadémián, olvasd el azt is.
köszönöm a gyors válaszokat, Satukan cikke tényleg jól összefoglalja a témát.
Ezt a kérdést úgy tetted fel, hogy akár a gyakorikérdések.hu-n is lehetne :).
Egyébként pont most forditották le ryan fee játék vakokból fejezetét az akadémián, olvasd el azt is.
Én csak vicceltem, nem volt semmi baj a kérdéseddel:).
Köszönöm, és mindenkitől elnézést kérek, hogy raboltam az időtöket.
Keresgéltem mindenhol a neten, csak itt az akadémián nem néztem körül, hiszen Póker stratégiák címszó alatt megvan minden ami nekem kell.