Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Mennyit lehet small stakes 6maxon nyerni 2011-ben

Zoli
2011. dec. 4. 12:18

Mennyit lehet small stakes 6maxon nyerni 2011-ben

hosszú heads-up korszak, és némi póker kihagyás után vettem 600K handet a Partypoker termébe, és leültem kijátszani egy kellemesnek ígérkező bónuszt. azt vettem észre hogy rengeteg a regulár. table scanner szerint asztalonként 1 fish van. (nálam fish akinek 30+ a vpip statja)

kíváncsiságból megnéztem, hogy a regek milyen eredményt érnek el, és a ptr segítségével összeraktam egy érdekes táblázatot.

egy átlagos regulár a táblázat szerint úgy néz ki, hogy 22/19, 3bet 7%, winrate 0,27 ptbb/100, 266K hand alatt.

ez órabérben a következő:

0,27 x 1 x 5 = 1,35 usd / óra nyeremény

(ha 500 handet játszik óránként)

ha ehhez kap 1 ptbb/100-nak megfelelő rb-t akkor

1 x 1 x 5 = 5,00 usd / óra rakeback

ha ennél jobb a deal, akkor ez lehet kicsit több, de vszeg nem a partypokeren.

ami elgondolkodtató még, hogyha a kis limitek regulárjai ilyen alacsony winrate-n futnak, akkor mi a helyzet magasabb limiteken, ahol még kevesebb a fish? 6 reg ül egy asztalnál, és 2 jó reg elnyeri a 4 gyenge reg pénzét?

R1per2
Válasz Zoli kommentjére
2011. dec. 4. 12:30

folyamatosan alakul a játék képe, valszeg azért ilyen a winratejük ezeknek a regularoknak, mert nem fejlődik a játékuk, nem tudnak szintet lépni, mert ott buknak. Talán őket is fedi le a "refish" vagy "weakreg" kifejezés.
Akik jó játékosok viszont már előbb feljebb lépnek, mielőtt letolnának 200k+ handet.

De ugyanez vonatkozik följebb is, egy limiten megragad az ember, ahol a legtöbbet keres óránként. Esetükben ez nl50 0.27BB/100 +rakeback.

hozzaszolo2
Válasz Zoli kommentjére
2011. dec. 4. 12:38

Konkrétan melyik limitről van szó? Nl25, 50?

Azzal viszont egyet értek, hogy 1 fish-nek az asztalnál már örülni kell. Ez már micrón is kezd így lenni, akár NL10-en is. Sokkal jobban meg kell válogatnia az embernek az időpontot, amikor játszik.

Zoli
Válasz R1per2 kommentjére
2011. dec. 4. 12:40

folyamatosan alakul a játék képe, valszeg azért ilyen a winratejük ezeknek a regularoknak, mert nem fejlődik a játékuk, nem tudnak szintet lépni, mert ott buknak. Talán őket is fedi le a "refish" vagy "weakreg" kifejezés.
Akik jó játékosok viszont már előbb feljebb lépnek, mielőtt letolnának 200k+ handet.

ezzel nem értek egyet. itt nem arról van szó, hogy van egy csomó spewy reg akinek marha alacsony a winrate-je, hanem arról hogy a regeknek mindössze 15%-a tud 2 pttbb/100 fölé menni.

OK hogy a jobb regek feljebb lépnek, de ettől még nem lesz magasabb az átlagos winrate-jük. kíváncsi lennék egy ugyanilyen táblázatra mondjuk 200 - 400 környékén.

ez konkrétan NL 50 volt.

MADriD
Válasz Zoli kommentjére
2011. dec. 4. 12:44

néhány dolog: nem feltétlen fish akinek 30+os a VPIP-ja, én pl 31-gyel hasítok 50-en :)
Másrészt, aki normális rb-et akar az nem partyn játszik.
Harmadrészt, ahogy kocka is írta, micrón ne rb-ből akarjunk megélni.

Zoli
Válasz MADriD kommentjére
2011. dec. 4. 12:59

Harmadrészt, ahogy kocka is írta, micrón ne rb-ből akarjunk megélni.

ez hogy jön ide? az elérhető winrate-ről beszélgetünk. :)

Littlemage
Válasz Zoli kommentjére
2011. dec. 4. 13:51

akinek 0.54 bb/100 a winratje az rbpro. 50-en, aki nem tud 5 bb/100-at hozni, annak /nagy/ gond van a jatekaval. Velemenyem szerint hugyafos nit jatekkal is, nulla postfop kreativitassal, megfelelo asztalvalasztassal is hozhato a fele legalabb.

en nem tartom magam kimagasloan jo jatekosnak, s meg az utobbi honapok massziv bukasai ellenere is ebben az evben 5.31 a bb/100-am 570k hand alapjan, s ebben benna van NL4-tol NL600-ig minden, s egy kis plo is.

NL30-200-ig van a legtobb hand, 520k hand, minden limiten 4 bb/100 felett, osszesen 5.51 bb/100.

De az utobbi idoben nem is jott ki jol a lepes, s nagyon sokszor irto bena , spewy is voltam.

Élő ügyfélszolgálat