Akkor Te nyerő játékos vagy :D :D :D
Godmode-hoz hasonlóan én is hosszabb szüneteket tartok. Átlag session 2 óra és azután legalább 1 óra pihenés amit számítógéptől távol töltök. Már csak azért is kell az 1 óra, hogy pihentessem a szemem is.
Akkor hadd játszam egy kicsit az ördög ügyvédjét! Vagy inkább az ördögöt, ami azt illeti, mivel jómagam 6-7 órás session-öket játszok, középen általában egy ötperces egészségügyi szünettel. Mindig egy napi leosztásszámot tűzök ki célul magam elé, ez régebben 3000, újabban 3600 leosztás. Heti szinten 4 ilyen és egy rövidebb (2500-3000) menetet csinálok.
Mivel hagyományosan keményfejű vagyok, nem adok senki véleményére, hacsak nincs jó okom rá, magam jártam utána, mennyit veszítek (ha egyáltalán) ezekkel a hosszú menetekkel. Fogtam az utolsó pár hét 3000-nél hosszabb meneteit (3000 -> kb. 6 óra nálam), összeadtam az első, a második... a háromezredik leosztásokat és a kummulált összeget ábrázoltam egy grafikonon:
Természetesen minuszról indul. A vakok miatt, gondolnánk. Igen ám, de 22 menetről van szó, FL 1/2-n ez 22*1,5 = 33 dolláros veszteség. A grafikonon azonban 250 dollár minusszal indítok! Ez szerintem azért van, mert az elején nem játszok jól, nem úgy pörgök, mint később, talán a beülés leköti a figyelmemet. Jó esetben kb. félóra beülni 10 asztalra, szóval ez az eredménytelen időszak lehet, hogy valójában ennél is hosszabb.
Lényegében a 2-5. óra között szerzem a nyereségemet. Az ötödik óráig nagyon jó minden, de onnan már lejtmenet következik. Valóban érzek ekkor már fáradtságot, unalmat, és tartós balszerencse esetén a tilt hatásai is ilyenkor ütköznek ki. Ez mind az ötödik órai leállás mellett szól. Van azonban egy tényező, ami nem: akármikor állok le, legyen az a második vagy a nyolcadik óra, előtte sokat nézegetem az eredményeket és a lejátszott leosztások számát. Ez sok bedobott kézhez, elsietett játékhoz vezet. Ez is hozzájárulhat a gyengébb eredményhez, nem tudom, milyen mértékben. A leállás maga megintcsak elvonja a figyelmet, veszteséghez vezet.
Szóval, ideális esetben 5 óra után tartanék szünetet. Igen ám, de FL FR 1/2-n annyi asztal, amennyin én szoktam játszani, max. 6 órán keresztül van. Ha eközben hosszabb szünet(ek)et tartanék, akkor többet kellene kevesebb asztalon játszanom, ami a BB/h mutatóm drasztikus csökkenéséhez vezetne. Mikor beülök, általában 6-8 asztal megy, és mikor kiülök, szintén.
Konklúzió: Más nevében nem beszélhetek, de nekem a rövid, 1-2 órás menetek abszolút veszteségesek lennének. Az ideális 5 óra lenne, de ez a játék korlátozott hozzáférhetősége miatt nem lehetséges hatékonyan. Megoldást jelenthetne, ha elkezdenék 6maxon játszani. Ami megintcsak kockázatos a nyereségemre a tapasztalatlanságom és a kicsi agresszióm miatt.
De gondolom van azért különbség ilye szempontból FL és NL között is.
3k hand alatt tényleg megkeresel 1500 dolcsit???? wow
De gondolom van azért különbség ilye szempontból FL és NL között is.
3k hand alatt tényleg megkeresel 1500 dolcsit???? wow