Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Mit értetek alázat alatt?

music74
2013. jan. 1. 14:30

Mit értetek alázat alatt?

számtalan helyen olvastam, hallottam, hogy a pókerhez alázat (is) kell. nekem erről a szóról egy behúzott nyakú, önmagát megadó földön fetrengő kutya, vagy egy lesütött szemű diák - aki megmutatja a nem túl fényes ellenőrzőjét - képe ugrik be és valahogy nehezen tudom összeegyeztetni a pókerezéssel.

ha valaki használta ezt a kifejezést, vagy maga is úgy gondolja, hogy alázatra tényleg szükséges valami miatt, akkor világosítson már fel, hogy milyen értelemben van helye ennek a fogalomnak - mert nekem momentán nem több, mint egy pókeres töltelékszó.

dr.drogba
Válasz music74 kommentjére
2013. jan. 1. 14:33

Apa kezdödik!!

Romsy
2013. jan. 1. 14:33

Humility (adjectival form: humble) is the quality of being modest and respectful. Humility, in various interpretations, is widely seen as a virtue in many religious and philosophical traditions, being connected with notions of egolessness.

Shaikon
2013. jan. 1. 14:38

Alázat: amikor valakit alázol 7-4 offal és még a chatban is alázod. /szarkazmus/

Ha már a szó értelmezése is bonyolult ne erőltesd .

sabe83
2013. jan. 1. 14:52

"Az az ideológia, amely szerint az alázat önmagunk alárendelése másoknak, mások értékeinek, teljességgel tévedésen alapul.

Az alázatos ember pontosan annak és annyinak látja magát, mint amennyi. Nem gondol - tud - hisz magáról sem többet, sem kevesebbet, mint amennyit valójában ér!
Az alázat gyakorlatilag egy egyenlőségjel önmagunk és a magunkról kialakult énkép között.

Így az alázat a helyes önértékelés útjának végső célja, vagyis amikor elérjük a tökéletesen helyes és pontos önértékelést önmagunkról."

A bibliai értelmezés szerint valóban azt jelenti, h az alázatos ember gőg és önteltség nélkül a mások érdekeit helyezi előtérbe, de mai értelmezésben egészen más jelentéssel bír.

Szerintem a helyes értelmezéssel már könnyedén átültethető bármilyen sporttal (ugyebár sportolóktól is gyakran halljuk) vagy pókerrel kapcsolatos környezetbe. Nagyon leegyszerűsítve, amíg nem te vagy a világon a legjobb abban amit csinálsz, addig ne is gondold azt magadról, különben sosem leszel az. Mindemellett higgy önmagadban, abban hogy eléred a célod, és tégy meg mindent az érdekében.

music74
2013. jan. 1. 16:19

sabe83: köszi! ez így világos és értem is. érdekes, hogy a fogalom ebben és a hétköznapi értelemben mennyire elcsúszott egymástól.

NAFNAF
2013. jan. 2. 11:51

Az egész élethez kell egy fajta alázat, akár bevallod akár nem.
Poker is ilyen :rolleyes:

balu999
2013. jan. 2. 12:12

Komoly topik ez is :)

Élő ügyfélszolgálat